New Super Mario Bros. Wii

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun


New Super Mario Bros. Wii
Pelin levykotelon kansikuva
Pelin levykotelon kansikuva
Kehittäjä Nintendo EAD
Julkaisija Nintendo
Pelisarja Mario
Julkaisupäivä Japanin lippu 3. joulukuuta 2009
Yhdysvaltain lippu 15. marraskuuta 2009
Euroopan unionin lippu 20. marraskuuta 2009
Australian lippu 12. marraskuuta 2009
Lajityyppi Tasohyppely
Pelimuoto Yksinpeli, Moninpeli
Ikäluokitus PEGI: +3
Alusta Wii
Jakelualusta 12 cm optinen levy
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

New Super Mario Bros. Wii on Nintendon Mario-pelisarjan 2009 julkaistu osa Nintendon Wii-pelikonsolille.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

On Prinsessa Peachin syntymäpäivä. Äkkiä paikalle tuodaan kakku, josta hyppäävät Bowser Jr. ja Koopalingsit (Bowserin lapset). He kaappaavat Princess Peachin. Mario, Luigi ja kaksi Toadia lähtevät pelastamaan häntä. Matkalla he kohtaavat erilaisia vihollisia. Maailmoissa 1-8 on jokaisen linnan ja välilinnan loppuvastuksena yksi Koopalingeista. Maailmassa 4, 6 ja 8 on myös ilmalaivoja, joissa jokaisesta vastuksena on Bowser Jr. Maailma 9 on erikoiskenttä, ja sisältää vain kenttiä joihin pääsee vain tähtikolikoilla (keräämällä kaikki tähtikolikot maailmasta 1 avaa kentän 9-1, maailma 4 9-4:n ja niin edelleen). Viimeisessä välilinnassa on Kamek/Magikoopa. Viimeisessä linnassa on loppuvastuksena Bowser. Kun olet voittanut Bowserin ja painat huutomerkkinappulaa, yläpuolellasi oleva häkki avautuu ja prinsessa Peach kääntyy ympäri ja paljastuu, että häkissä olikin vain juonitteleva Kamek. Bowser oli ensin normaalin kokoinen, kunnes Kamek noitui hänet jättimäiseksi. Lopulta Mario ystävineen onnistuu vesittämään jälleen kerran Bowserin suunnitelmat ja pelastamaan oikean prinsessa Peachin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliä pelataan pitämällä Wii Remote -ohjainta sivuttain käsissä. Pelissä hypätään 2-näppäimestä, juostaan ja ammutaan tuli- sekä jääpalloja 1-näppäimestä ja liikutaan ristiohjaimella. Peliä voi pelata myös käyttämällä Nunchuck-lisäohjainta. Lisäksi pelissä on erilaisia ohjaimen kallistus- ja ravistustoimintoja. Pelin idea on pelata maailmoista löytyviä kenttiä aina aloittaen pitkän kentän vasemmasta laidasta esteitä ja vihollisia väistellen oikeaan reunaan, maaliin.

Uudistukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä voi pelata neljä pelaajaa yhtä aikaa, mikä on uusi asia Mario-tasohyppelyissä. Pelissä on myös kolme uutta esinettä:

  • Propelliasu Tämän avulla voi ohjainta tärisyttämällä lennättää hahmonsa ilmaan melko pitkälle. Sillä voi myös hidastaa laskeutumista.
  • Jääkukka Tämän avulla voi heittää jääpalloja. Jäätyneitä vihollisia voi heitellä muita vihollisia ja esineitä päin.
  • Pingviinipuku Sen avulla voi liukua ja heittää jääpalloja (kuten jääkukallakin). Pelattava hahmo voi myös uida paljon ketterämmin, kuin yleensä. Pingviiniasulla ei myöskään liu'u jäisellä pinnalla.

Pelissä on myös aiemmista peleistä tuttuja lisäyksiä, kuten taikasieni, tähti, tulikukka ja 1UP-sieni. New Super Mario Bros. Wiihin palaa myös Yoshi, joka oli pitkään poissa Mario-tasohyppelyistä. Kuten ennenkin, Yoshi voi syödä marjoja ja tarpeeksi monta syötyään munia munan, joka sisältää pelaajaa auttavan lisäyksen.

Kuten DS-pelissä, myös tässä voi kerätä tähtikolikoita (engl. Star Coins), joilla voi avata Super Skills-videoita Peachin linnasta, ja maailma 9:n tasoja.

  • Tähtikolikot Näitä löytyy jokaisesta tasosta 3, mitä kummallisimmista (ja vaikeimmista) paikoista. Ne tunnistaa ison muotonsa ja tähtikuvion avulla.

Aina kun pelaaja on kerännyt yhdestä maasta kaikki tähtikolikot, avautuu salaisen 9-maailman yksi kenttä. 9-maailmaan ei kuitenkaan pääse, ennen kuin Bowser on voitettu.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]