Super Mario Galaxy 2

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Super Mario Galaxy 2
Smg2boxart.png
Kehittäjä Nintendo
Julkaisija Nintendo
Julkaisupäivä JP 27. toukokuuta 2010
NA 23. toukokuuta 2010
EUR 11. kesäkuuta 2010
AUS 1. heinäkuuta 2010
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus CERO: A
ESRB: E
OFLC: G
PEGI: 3+
Alusta Wii
Jakelualusta Wiin optinen 12 cm levy
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Super Mario Galaxy 2 on Nintendon kehittämä ja alun perin vuonna 2010 Wiille julkaisema tasohyppelypeli. Se kuuluu Mario-pelisarjaan ja on jatko-osa Super Mario Galaxylle.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvankaappaus Super Mario Galaxy 2:sta

Super Mario Galaxy 2:n tasot ovat galakseja, jotka koostuvat pienimmistä planeetoista ja maailmoista. Vaikkakin pelattavuus on edeltäjäänsä pohjautuva, sitä on päivitetty painovoimaefekteillä ja uusilla power-upeilla. Pelissä esiintyy myös dinosaurus Yoshi, joka on Marion apulainen tässäkin pelissä. Yoshi voi syödä erikoishedelmiä, joista hän saa hetkellisen supervoiman: esimerkiksi syödessään chilin näköisen hedelmän Yoshi alkaa juoksemaan punaisena seiniä pitkin, minkä avulla Mario pääsee esteen ohi. Pelissä on monenlaisia vihollisia, joista tavanomaisimpia ovat Goomba-sienet.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Peli alkaa samalla tavalla kuin ensimmäinen osa. Mario saa kutsun Prinsessa Peachilta Tähtifestivaaleihin, jotka järjestetään kerran vuosisadassa. Matkallaan Mario löytää ruohikosta nuoren Master Luman, joka antaa Mariolle voimia pelin ajaksi. Peachin linnalle saapuessaan Mario näkee jättikokoisen Bowserin, joka on ottanut Peachin vangikseen. Bowser lähtee linnan pihalta ja Mario aloittaa uuden seikkailun. Lumat johdattavat hänet ensimmäiseen galaksiin, Sky Station Galaxyyn, ja sieltä kohti Bowserin linnaa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.