Mario & Luigi: Superstar Saga

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mario & Luigi: Superstar Saga
Mari&LuigiSuperStarSaga box.jpg
Kehittäjä AlphaDream
Julkaisija Nintendo
Julkaisupäivä Yhdysvallat 17. marraskuuta 2003
Japani Eurooppa 21. marraskuuta 2003
Lajityyppi Tietokoneroolipeli
Pelimuoto Yksinpeli
Alusta Game Boy Advance
Jakelualusta GBA-kasetti
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mario & Luigi: Superstar Saga on AlphaDreamin kehittämä ja Nintendon vuonna 2003 julkaisema videoroolipeli Game Boy Advancelle. Se on kolmas Mario-roolipeli ja ensimmäinen osa Mario&Luigi-sarajassa. Pelin musiikin sävelsi Yoko Shimomura, jonka muihin projekteihin lukeutuvat muun muassa Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars ja Kingdom Hearts.

Mario & Luigi: Superstar Sagassa on uniikki taistelusysteemi, samanlainen kuin sarjan aiemmissa peleissä Super Mario RPG ja Paper Mario, missä tärkeintä on näppäinten oikeaan aikaan painaminen saavuttaakseen onnistuneen hyökkäyksen tai puolustautumisen. Superstar Sagassa tämä ominaisuus on kuitenkin tärkeämmässä roolissa, sillä hyvin ajoitetulla näppäimen painalluksella voi kasvattaa hyökkäyksen voimaa jopa kolminkertaiseksi tai puolustautuessa tainnuttaa vihollisen.

Superstar Sagassa sekä Mario että Luigi, taistelemista unohtamatta, pystyvät kummatkin ratkomaan puzzleja, tavoittamaan uusia alueita yhteisillä hypyillä sekä tehdä yhdessä erilaisia hyökkäyksiä. Marion täyttäminen vedellä on yksi hyökkäyksistä: Luigi voi lyödä täytettyä Mariota vasaralla tai hypätä sen päälle, jolloin Mario ruiskuttaa vedet ulos. Huippunopeus syntyy kun Mario polttaa Luigin housut.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.