Kazumi Totaka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kazumi Totaka (jap. 戸高 一生, Totaka Kazumi) (s. 23. elokuuta 1967) on japanilainen säveltäjä ja ääninäyttelijä. Hän on säveltänyt musiikkia moneen Nintendon julkaisemaan peliin, kuten Mario Paint ja Animal Crossing. Hänen äänirooleistaan kuuluisin on Mario-pelisarjan Yoshin ääni.

Totaka aloitti työskentelyn Nintendolla vuonna 1991 24-vuotiaana.[1] Hän on toiminut pelituotannossa ohjaajana, kun vaikeuksiin ajautunut Wii Music piti pelastaa.[1]

Totaka on toiminut Animal Crossing -pelisarjan äänisuunnittelijana. Pelissä esiintyvä kitaraa soittava koirahahmo, K.K. Slider, japaniksi Totakeke (とたけけ) on tavallaan Totakan vastine pelimaailmassa.

Eräs Totakan säveltämistä melodianpätkistä on piilotettu useimpiin peleihin, joiden parissa hän on työskennellyt. Ensimmäisen kerran se kuultiin Mario Paintissa; Animal Crossing-peleissä K.K. Slider soittaa sen, jos häntä pyytää soittamaan kappaleen "K.K. Song".

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Profile: Kazumi Totaka - The Man Behind Animal Crossing's K.K. Slider nintendolife.com. 8.5.2013. Viitattu 5.4.2021. (englanniksi) 

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.