Luettelo Suomen presidenttien perheistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Luettelo Suomen tasavallan presidentteinä toimineiden perheistä

tpr=tasavallan presidentti
s.vsi=synnyinvuosi
k.vsi=kuolinvuosi
(pelkkä v luvun jälkeen eli vuosimäärä merkittynä ilman vrk:ia on likiarvo, laskettu: päättymisvuosi - alkamisvuosi)

presidentti puoliso
tpr:n puoliso
s.vsi avioliitossa aviol. pituus elinikä k.vsi lapset s.vsi elinikä k.vsi
K. J. Ståhlberg
Hedvig Ståhlberg[1] 1869 1893–1917 23 v 99 vrk
48 v
1917 Kaarlo Ståhlberg[2] 1894
83 v
1977
Aino Kjerrman[2] 1895
79 v
1974
Elli Schauman[2] 1899
86 v
1986
Aune Ståhlberg[2] 1901
66 v
1967
Juho Ståhlberg[2] 1907
66 v
1973
Kyllikki Tuominen[2] 1908
86 v
1994
Ester Ståhlberg[3] 1870 1920–1950 30 v 44 vrk 80 v 154 vrk 1950
L. K. Relander[4]
Signe Relander 1886 1906–1942
36 v
75 v 285 vrk 1962 Maja-Lisa Backman[4] 1907
83 v
1990
Ragnar Relander[4] 1910
60 v
1970
P. E. Svinhufvud[5]
Ellen Svinhufvud 1869 1889–1944
55 v
83 v 244 vrk 1944 Yngve Svinhufvud 1890 100 v 357 vrk 1991
Gretel Sommar[5] 1892
77 v
1969
Mary Alftan 1893
87 v
1980
Eino Svinhufvud[5] 1896
42 v
1938
Arne Svinhufvud[5] 1904
38 v
1942
Veikko Svinhufvud[5] 1908 61 v 14 vrk 1969
Kyösti Kallio[6]
Kaisa Kallio[7] 1878 1902–1940 38 v 64 vrk 76 v 181 vrk 1954 Vieno Kallio 1903
35 v
1938
Veikko Kallio[6][8] 1906 74 v 127 vrk 1980
Kerttu Saalasti[6] 1907 87 v 132 vrk 1995
Kalervo Kallio[6] 1909 60 v 219 vrk 1969
Kaino Pihlajamaa[6] 1911
90 v
2001
Katri Kaarlonen[6] 1915 93 v 188 vrk 2008
Risto Ryti[9]
Gerda Ryti 1886 1916–1956
40 v
97 v 334 vrk 1984 Henrik Ryti[9] 1916
85 v
2002
Niilo Ryti[9] 1919
78 v
1997
Eva Saxén[9] 1922
87 v
2009
Gustaf Mannerheim
Anastasija Mannerheim 1872 1892–1919
27 v
64 v 358 vrk 1936 Anastasie Mannerheim[10] 1893 84 v 360 vrk 1978
Sophie Mannerheim[10] 1895 67 v 216 vrk 1963
J. K. Paasikivi[11]
Anna Paasikivi 1869 1897–1931
34 v
62 v
1931 Annikki Paasikivi[11] 1898
52 v
1950
Wellamo Ant-Wuorinen[12] 1900
66 v
1966
Juhani Paasikivi[12] 1901
41 v
1942
Varma Paasikivi[11] 1903
38 v
1941
Alli Paasikivi 1879 1934–1956
22 v
80 v 178 vrk 1960
Urho Kekkonen[13]
Sylvi Kekkonen 1900 1926–1974
48 v
74 v 265 vrk 1974 Matti Kekkonen 1928 84 v 302 vrk 2013
Taneli Kekkonen[13] 1928 56 v 310 vrk 1985
Mauno Koivisto[14] Tellervo Koivisto 1929 v:sta 1952
62 v
85 v 350 vrk
Assi Koivisto[14] 1957
57 v 212 vrk
Martti Ahtisaari Eeva Ahtisaari 1936 v:sta 1968
46 v
78 v 183 vrk
Marko Ahtisaari 1969
45 v
Tarja Halonen
Kari Pekkonen 1946
68 v
Anna Halonen 1978
36 v
Pentti Arajärvi 1948 v:sta 2000 14 v 114 vrk
66 v 237 vrk
Sauli Niinistö
Marja-Leena Niinistö 1951 1974–1995
21 v
44 v
1995 Nuutti Niinistö 1975
39 v
Matias Niinistö 1980
34 v
Jenni Haukio 1977 v:sta 2009
5 v 349 vrk
37 v 255 vrk
tilanne tänään 18.12.2014

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. K. J. Ståhlberg Henkilögalleria, KirjastoVirma
  2. a b c d e f Raimo Väyrynen: Tasavallan presidentit (osa 1 1919-1931, s. 18), Weilin+Göös, Espoo (ISBN 951-35-5426-0)
  3. Ståhlberg, Kaarlo Juho (1865-1952) Kansallisbiografia, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
  4. a b c Raimo Väyrynen: Tasavallan presidentit (osa 1 1919–1931, s. 112)
  5. a b c d e Raimo Väyrynen: Tasavallan presidentit (osa 2 1931-1940, s. 20)
  6. a b c d e f Raimo Väyrynen: Tasavallan presidentit (osa 2 1931-1940, s. 124)
  7. Kaisa Kallio Henkilögalleria, KirjastoVirma
  8. Veikko Kallio Henkilögalleria, KirjastoVirma
  9. a b c d Raimo Väyrynen: Tasavallan presidentit (osa 3 1940-1956, s. 12)
  10. a b Raimo Väyrynen: Tasavallan presidentit (osa 3 1940-1956, s. 80)
  11. a b c Raimo Väyrynen: Tasavallan presidentit (osa 3 1940-1956, s. 150)
  12. a b Tuomo Polvinen: Paasikivi, Juho Kusti (1870 - 1956) Kansallisbiografia-verkkojulkaisu (maksullinen). 19.6.1997. Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.
  13. a b Raimo Väyrynen: Tasavallan presidentit (osa 4 1956-1981, s. 150)
  14. a b Raimo Väyrynen: Tasavallan presidentit (osa 5 1982-1994, s. 12)