Luettelo vaalikauden 2011–2015 kansanedustajista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suomi
Coat of arms of Finland.svg

Osa politiikan artikkelisarjaa:
Suomen politiikka


Teemasivu:Politiikka
 n  k  m 

Tämä on luettelo vaalikauden 2011 eli nykyisistä kansanedustajista. Edustajat valittiin vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.

Kansanedustajista 115 on miehiä ja 85 naisia.[1] Naisten määrä rikkoi edellisissä vaaleissa syntyneen ennätyksen.[2] Kansanedustajien keski-ikä oli 2011 huhtikuussa 47,8 vuotta. Nuorin kansanedustaja on Oulun vaalipiiristä valittu perussuomalaisten Olli Immonen. Vanhin kansanedustaja on syyskuussa 2013 eduskuntaan noussut RKP:n Jörn Donner.[3]

Nimi Synt.aika
(v-kk-p)
Kotikunta VP Ääniä
(listasijoitus)
Kansan-
edustajana
Ryhmä Toiminta eduskunnassa
tai hallituksessa
Ahvenjärvi Sauli 1957-08-18 Rauma SAT &&&&&&&&&&&03880.&&&&003 880(2/2[4]) 2011– kd eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja
Alanko-Kahiluoto Outi 1966-06-14 Helsinki HEL &&&&&&&&&&&05240.&&&&005 240(4/4) 2007– vihr
Alatalo Mikko 1951-05-01 Tampere PIR &&&&&&&&&&&04140.&&&&004 140(2/2) 2003– kesk
Anttila Sirkka-Liisa 1943-12-20 Forssa HÄM &&&&&&&&&&&05882.&&&&005 882(1/2) 1983–1996, 1999– kesk
Arhinmäki Paavo 1976-12-13 Helsinki HEL &&&&&&&&&&017226.&&&&0017 226(1/2) 2007– vas kulttuuri- ja urheiluministeri
Autto Heikki 1984-08-23 Rovaniemi LAP &&&&&&&&&&&05025.&&&&005 025(1/1) 2011– kok
Backman Jouni 1959-03-30 Savonlinna ETS &&&&&&&&&&&05745.&&&&005 745(1/2) 1987–2007, 2011– sd eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Blomqvist Thomas 1965-01-15 Raasepori UUS &&&&&&&&&&&07362.&&&&007 362(1/3) 2007– r eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja
Brax Tuija 1965-01-06 Helsinki UUS &&&&&&&&&&&07882.&&&&007 882(1/3) 1995– vihr tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja
Donner Jörn 1933-02-05 Helsinki HEL &&&&&&&&&&&04854.&&&&004 854 1987–1995, 2007, 2013– r
Eerola Juho 1975-02-24 Kotka KYM &&&&&&&&&&&05350.&&&&005 350(3/3) 2011– ps
Eestilä Markku 1956-07-23 Iisalmi POS &&&&&&&&&&&03428.&&&&003 428(1/1) 2011– kok
Elomaa Ritva ("Kike") 1955-07-16 Masku VAR &&&&&&&&&&013121.&&&&0013 121(1/3) 2011– ps
Eloranta Eeva-Johanna 1966-03-04 Turku VAR &&&&&&&&&&&03648.&&&&003 648(4/4) 2011– sd
Feldt-Ranta Maarit 1968-04-26 Raasepori UUS &&&&&&&&&&&07546.&&&&007 546(4/7) 2007– sd
Filatov Tarja 1963-08-09 Hämeenlinna HÄM &&&&&&&&&&&06782.&&&&006 782(2/4) 1995– sd työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja
Gestrin Christina 1967-01-12 Espoo UUS &&&&&&&&&&&06408.&&&&006 408(2/3) 2000–2003, 2003– r
Grahn-Laasonen Sanni 1983-05-04 Forssa HÄM &&&&&&&&&&&05866.&&&&005 866(2/3) 2011– kok
Gustafsson Jukka 1947-01-02 Tampere PIR &&&&&&&&&&&06793.&&&&006 793(4/4) 1987– sd opetusministeri
Guzenina-Richardson Maria 1969-01-12 Espoo UUS &&&&&&&&&&014581.&&&&0014 581(2/7) 2007– sd peruspalveluministeri
Gästgivars Lars Erik 1946-05-28 Mustasaari VAA &&&&&&&&&&&05650.&&&&005 650(4/4) 2011– r
Haapanen Satu 1969-03-03 Oulu OUL &&&&&&&&&&&02315.&&&&002 315(1/1) 2011– vihr eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja
Haavisto Pekka 1958-03-23 Helsinki HEL &&&&&&&&&&&07470.&&&&007 470(3/4) 1987–1995, 2007– vihr eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Hakkarainen Teuvo 1960-04-12 Viitasaari KES &&&&&&&&&&&03371.&&&&003 371(2/2) 2011– ps
Halla-aho Jussi 1971-04-27 Helsinki HEL &&&&&&&&&&015074.&&&&0015 074(1/3) 2011–2014 ps hallintovaliokunnan puheenjohtaja
Harkimo Leena 1963-03-28 Helsinki UUS &&&&&&&&&&&04782.&&&&004 782(5/11) 1999– kok
Hautala Lasse 1963-01-22 Kauhajoki VAA &&&&&&&&&&&06592.&&&&006 592(2/4) 2003–2007, 2009– kesk
Heikkilä Lauri 1957-06-24 Marttila VAR &&&&&&&&&&&06199.&&&&006 199(2/3) 2011– ps
Heinonen Timo 1975-02-15 Loppi HÄM &&&&&&&&&&&06526.&&&&006 526(1/3) 2007– kok
Heinäluoma Eero 1955-07-04 Helsinki HEL &&&&&&&&&&&09501.&&&&009 501(2/4) 2003– sd puhemies
Hemmilä Pertti 1955-08-24 Salo VAR &&&&&&&&&&&06413.&&&&006 413(4/4) 1999– kok
Henriksson Anna-Maja 1964-01-07 Pietarsaari VAA &&&&&&&&&&&08392.&&&&008 392(1/4) 2007– r oikeusministeri
Hiltunen Rakel 1940-07-02 Helsinki HEL &&&&&&&&&&&04882.&&&&004 882(3/4) 1999– sd
Hirvisaari James 1960-07-02 Asikkala HÄM &&&&&&&&&&&05498.&&&&005 498(2/3) 2011– m11
Holmlund Anne 1964-04-18 Ulvila SAT &&&&&&&&&&&03952.&&&&003 952(2/2) 2002– kok lakivaliokunnan puheenjohtaja
Hongisto Reijo 1962-04-16 Vimpeli VAA &&&&&&&&&&&07444.&&&&007 444(2/3) 2011– ps
Huovinen Susanna 1972-06-10 Jyväskylä KES &&&&&&&&&&&08271.&&&&008 271(1/2) 1999– sd
Häkämies Jyri 1961-08-30 Kotka KYM &&&&&&&&&&&07098.&&&&007 098(1/2) 1999–2012 kok elinkeinoministeri
Ihalainen Lauri 1947-05-14 Helsinki UUS &&&&&&&&&&015085.&&&&0015 085(1/7) 2011– sd työministeri
Immonen Olli 1986-02-18 Oulu OUL &&&&&&&&&&&06419.&&&&006 419(1/4) 2011– ps
Jalonen Ari 1974-12-05 Pori SAT &&&&&&&&&&&06721.&&&&006 721(1/2) 2011– ps
Jaskari Harri 1964-03-26 Tampere PIR &&&&&&&&&&&04556.&&&&004 556(5/5) 2007– kok
Jokinen Kalle 1961-08-07 Orimattila HÄM &&&&&&&&&&&05271.&&&&005 271(3/3) 2009– kok
Joutsenlahti Anssi 1943-09-17 Kankaanpää SAT &&&&&&&&&&&06583.&&&&006 583(2/2) 1979–1987, 2011– ps 2. varapuhemies
Jungner Mikael 1965-04-20 Espoo UUS &&&&&&&&&&&08380.&&&&008 380(3/7) 2011– sd
Jurva Johanna 1977-05-16 Vantaa UUS &&&&&&&&&&&02970.&&&&002 970(4/7) 2011– ps
Juvonen Arja 1967-12-08 Espoo UUS &&&&&&&&&&&02553.&&&&002 553(7/7) 2011– ps
Jääskeläinen Jouko 1952-03-18 Vantaa UUS &&&&&&&&&&&04026.&&&&004 026(1/1) 1991–2003, 2011– kd
Jääskeläinen Pietari 1947-06-20 Vantaa UUS &&&&&&&&&&&02968.&&&&002 968(5/7) 2009– ps Ryhmän 1. varapuheenjohtaja
Kaikkonen Antti 1974-02-14 Tuusula UUS &&&&&&&&&&&03929.&&&&003 929(2/2) 2003– kesk
Kalli Timo 1947-02-22 Eura SAT &&&&&&&&&&&05163.&&&&005 163(1/2[4]) 1991– kesk Eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Kalliorinne Risto 1971-10-11 Oulu OUL &&&&&&&&&&&05669.&&&&005 669(3/3) 2011– vas
Kalmari Anne 1968-04-20 Kivijärvi KES &&&&&&&&&&&09288.&&&&009 288(1/3) 2007– kesk eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja
Kanerva Ilkka 1948-01-28 Turku VAR &&&&&&&&&&&07820.&&&&007 820(3/4) 1975– kok
Kantola Ilkka 1957-03-17 Turku VAR &&&&&&&&&&&06339.&&&&006 339(3/4) 2007– sd
Karhu Saara 1957-11-06 Tampere PIR &&&&&&&&&&&08327.&&&&008 327(2/4) 1999– sd
Kari Mika 1967-08-19 Lahti HÄM &&&&&&&&&&&05280.&&&&005 280(3/4) 2011– sd
Karimäki Johanna 1973-03-20 Espoo UUS &&&&&&&&&&&03887.&&&&003 887(3/3) 2007– vihr eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja
Katainen Elsi 1966-12-17 Pielavesi POS &&&&&&&&&&&06960.&&&&006 960(2/3) 2007– kesk
Katainen Jyrki 1971-10-14 Espoo UUS &&&&&&&&&&023962.&&&&0023 962(2/11) 1999–2014 kok pääministeri
Kataja Sampsa 1972-04-03 Pori SAT &&&&&&&&&&&06425.&&&&006 425(1/2) 2007– kok
Kauma Pia 1966-10-20 Espoo UUS &&&&&&&&&&&03551.&&&&003 551(9/11) 2011– kok
Kerola Inkeri 1957-03-18 Raahe OUL &&&&&&&&&&&06289.&&&&006 289(4/6) 1999– kesk
Kettunen Pentti 1942-02-25 Kajaani OUL &&&&&&&&&&&03990.&&&&003 990(3/4) 1983–1987, 1989–1991, 2011– ps eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja
Kiljunen Anneli 1957-09-17 Lappeenranta KYM &&&&&&&&&&&08294.&&&&008 294(1/4) 2003– sd
Kiuru Krista 1974-08-05 Pori SAT &&&&&&&&&&&07786.&&&&007 786(1/2) 2007– sd asunto- ja viestintäministeri
Kiuru Pauli 1962-12-08 Valkeakoski PIR &&&&&&&&&&&05340.&&&&005 340(4/5) 2011– kok
Kivelä Kimmo 1961-10-05 Kuopio POS &&&&&&&&&&&04366.&&&&004 366(2/2) 2011– ps
Kiviniemi Mari 1968-09-27 Helsinki HEL &&&&&&&&&&&08812.&&&&008 812(1/1) 1995– kesk
Kiviranta Esko 1950-09-02 Sauvo VAR &&&&&&&&&&&06035.&&&&006 035(1/2) 2003– kesk
Kokko Osmo 1954-11-17 Joensuu POK &&&&&&&&&&&04677.&&&&004 677(1/1) 2011– ps
Komi Katri 1968-05-11 Joroinen ETS &&&&&&&&&&&04964.&&&&004 964(2/2) 1999– kesk
Kontula Anna 1977-03-30 Tampere PIR &&&&&&&&&&&04262.&&&&004 262(1/1) 2011– vas
Kopra Jukka 1967-02-11 Lappeenranta KYM &&&&&&&&&&&04303.&&&&004 303(2/2) 2011– kok
Korhonen Martti 1953-02-27 Oulu OUL &&&&&&&&&&&06147.&&&&006 147(2/3) 1991– vas ympäristövaliokunnan puheenjohtaja
Korhonen Timo V. 1959-09-23 Sotkamo OUL &&&&&&&&&&&05369.&&&&005 369(6/6) 2007– kesk
Koskela Laila 1949-03-03 Tampere PIR &&&&&&&&&&&09172.&&&&009 172(1/4) 2011– ps
Koskinen Johannes 1954-12-10 Hämeenlinna HÄM &&&&&&&&&&&07603.&&&&007 603(1/4) 1991– sd perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja
Kumpula-Natri Miapetra 1972-05-19 Vaasa VAA &&&&&&&&&&&07324.&&&&007 324(2/2) 2003–2014 sd suuren valiokunnan puheenjohtaja
Kurvinen Esko 1952-10-06 Oulu OUL &&&&&&&&&&&03546.&&&&003 546(1/2) 1999–2007, 2011– kok
Kuusisto Merja 1954-12-04 Tuusula UUS &&&&&&&&&&&04324.&&&&004 324(6/7) 2007– sd
Kyllönen Merja 1977-01-25 Suomussalmi OUL &&&&&&&&&&&07837.&&&&007 837(1/3) 2007–2014 vas liikenneministeri, eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja
Kymäläinen Suna 1976-09-15 Ruokolahti KYM &&&&&&&&&&&04098.&&&&004 098(4/4) 2011– sd
Kärnä Jukka 1955-11-14 Imatra KYM &&&&&&&&&&&04325.&&&&004 325(3/4) 2011– sd
Kääriäinen Seppo 1948-03-29 Iisalmi POS &&&&&&&&&&&07061.&&&&007 061(1/3) 1987– kesk
Lapintie Annika 1955-03-18 Turku VAR &&&&&&&&&&&07723.&&&&007 723(1/2) 1995– vas Eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Lauslahti Sanna 1966-04-07 Espoo UUS &&&&&&&&&&&03312.&&&&003 312(11/11) 2007– kok
Lehti Eero 1944-08-23 Kerava UUS &&&&&&&&&&&03993.&&&&003 993(8/11) 2007– kok
Lehtomäki Paula 1972-11-29 Helsinki UUS &&&&&&&&&&&07356.&&&&007 356(1/2) 1999– kesk
Leppä Jari 1959-06-24 Pertunmaa ETS &&&&&&&&&&&05570.&&&&005 570(1/2) 1999– kesk maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja
Lindström Jari 1965-06-28 Kouvola KYM &&&&&&&&&&&05450.&&&&005 450(2/3) 2011– ps eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja
Lindtman Antti 1982-08-11 Vantaa UUS &&&&&&&&&&&04805.&&&&004 805(5/7) 2011– sd
Lintilä Mika 1966-04-15 Toholampi VAA &&&&&&&&&&&05035.&&&&005 035(4/4) 1999– kesk
Lipponen Päivi 1967-06-25 Helsinki HEL &&&&&&&&&&&04381.&&&&004 381(4/4) 2007– sd tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtaja
Lohela Maria 1978-06-11 Turku VAR &&&&&&&&&&&04873.&&&&004 873(3/3) 2011– ps
Lohi Markus 1972-06-16 Rovaniemi LAP &&&&&&&&&&&03615.&&&&003 615(3/3) 2011– kesk
Louhelainen Anne 1965-01-08 Hollola HÄM &&&&&&&&&&&06160.&&&&006 160(1/3) 2011– ps
Maijala Eeva-Maria 1967-12-23 Savukoski LAP &&&&&&&&&&&04692.&&&&004 692(1/3) 2011– kesk
Matikainen-Kallström Marjo 1965-02-03 Espoo UUS &&&&&&&&&&&03360.&&&&003 360(10/11) 2003– kok
Mattila Pirkko 1964-04-02 Muhos OUL &&&&&&&&&&&03947.&&&&003 947(4/4) 2011– ps
Modig Silvia 1976-07-08 Helsinki HEL &&&&&&&&&&&04681.&&&&004 681(2/2) 2011– vas
Mustajärvi Markus 1963-02-24 Kemijärvi LAP &&&&&&&&&&&07621.&&&&007 621(1/1[5]) 2003– vr[5]
Myller Riitta 1956-07-12 Joensuu POK &&&&&&&&&&&07700.&&&&007 700(1/2) 1987–1995, 2011– sd
Myllykoski Jari 1959-06-27 Nakkila SAT &&&&&&&&&&&03321.&&&&003 321(1/1) 2011– vas Ryhmän 2. varapuheenjohtaja
Mäkelä Outi 1974-08-16 Nurmijärvi UUS &&&&&&&&&&&06024.&&&&006 024(3/11) 2007– kok eduskuntaryhmän 3. varapuheenjohtaja
Mäkinen Tapani 1965-03-19 Vantaa UUS &&&&&&&&&&&04592.&&&&004 592(6/11) 2003–2004, 2007– kok
Mäkipää Lea 1947-05-06 Kihniö PIR &&&&&&&&&&&09034.&&&&009 034(2/4) 1983–1995, 2011– ps
Mäkisalo-Ropponen Merja 1958-04-20 Joensuu POK &&&&&&&&&&&02519.&&&&002 519(2/2) 2011– sd
Männistö Lasse 1982-03-16 Helsinki HEL &&&&&&&&&&&04866.&&&&004 866(6/6) 2011– kok
Mäntylä Hanna 1974-09-19 Salla LAP &&&&&&&&&&&03064.&&&&003 064(1/1) 2011– ps
Mäntymaa Markku 1954-04-17 Vaasa VAA &&&&&&&&&&&03806.&&&&003 806(2/3) 2011– kok
Mölsä Martti 1952-04-02 Punkalaidun PIR &&&&&&&&&&&04423.&&&&004 423(4/4) 2011– ps
Nauclér Elisabeth 1952-03-07 Maarianhamina AHV &&&&&&&&&&&06925.&&&&006 925(1/1) 2007– r
Niikko Mika 1967-01-20 Vantaa UUS &&&&&&&&&&&02703.&&&&002 703(6/7) 2011– ps
Niinistö Jussi 1970-10-27 Nurmijärvi UUS &&&&&&&&&&&04911.&&&&004 911(2/7) 2011– ps puolustusvaliokunnan puheenjohtaja
Niinistö Ville 1976-07-30 Turku VAR &&&&&&&&&&&05362.&&&&005 362(1/1) 2007– vihr ympäristöministeri
Nylander Mikaela 1970-03-27 Porvoo UUS &&&&&&&&&&&04906.&&&&004 906(3/3) 2003– r eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Nylund Mats 1964-08-01 Pedersören kunta VAA &&&&&&&&&&&05709.&&&&005 709(3/4) 2007– r
Oinonen Pentti 1952-06-11 Kuopio POS &&&&&&&&&&&08920.&&&&008 920(1/2) 2007– ps
Ojala-Niemelä Johanna 1974-10-01 Rovaniemi LAP &&&&&&&&&&&07052.&&&&007 052(1/1) 2007– sd eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja
Orpo Petteri 1969-11-03 Turku VAR &&&&&&&&&&011018.&&&&0011 018(1/4) 2007– kok eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja
Paasio Heli 1972-11-24 Turku VAR &&&&&&&&&&013958.&&&&0013 958(1/4) 1999– sd
Paatero Sirpa 1964-09-09 Kotka KYM &&&&&&&&&&&05392.&&&&005 392(2/4) 2006– sd eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja
Packalén Tom 1969-10-05 Helsinki HEL &&&&&&&&&&&04380.&&&&004 380(2/3) 2011– ps
Palm Sari 1966-05-17 Kouvola KYM &&&&&&&&&&&04621.&&&&004 621(1/1) 2007– kd
Paloniemi Aila 1956-01-28 Jyväskylä KES &&&&&&&&&&&04146.&&&&004 146(3/3) 2003– kesk
Pekkarinen Mauri 1947-10-06 Jyväskylä KES &&&&&&&&&&&07112.&&&&007 112(2/3) 1979– kesk talousvaliokunnan puheenjohtaja
Pekonen Aino-Kaisa 1979-01-24 Riihimäki HÄM &&&&&&&&&&&04010.&&&&004 010(1/1) 2011– vas
Pelkonen Jaana 1977-01-27 Helsinki HEL &&&&&&&&&&&05897.&&&&005 897(5/6) 2011– kok
Peltonen Tuula 1962-09-04 Jämsä KES &&&&&&&&&&&03481.&&&&003 481(2/2) 2007– sd
Piirainen Raimo 1952-12-22 Kajaani OUL &&&&&&&&&&&04187.&&&&004 187(2/2) 2009– sd
Pirttilahti Arto 1963-04-04 Mänttä-Vilppula PIR &&&&&&&&&&&05516.&&&&005 516(1/2) 2011– kesk
Puumala Tuomo 1982-04-03 Kokkola VAA &&&&&&&&&&&06898.&&&&006 898(1/4) 2007– kesk
Rajamäki Kari 1948-10-15 Varkaus POS &&&&&&&&&&&06776.&&&&006 776(1/2) 1983– sd
Rantakangas Antti 1964-02-28 Haapavesi OUL &&&&&&&&&&&06994.&&&&006 994(2/6) 1999– kesk
Rauhala Leena 1942-02-28 Tampere PIR &&&&&&&&&&&03511.&&&&003 511(1/1) 1999– kd eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja
Ravi Pekka 1949-11-26 Joensuu POK &&&&&&&&&&&05723.&&&&005 723(1/1) 1999–2003, 2007– kok 1. varapuhemies
Rehula Juha 1963-06-03 Hollola HÄM &&&&&&&&&&&05550.&&&&005 550(2/2) 1996– kesk sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja
Reijonen Eero 1947-09-10 Liperi POK &&&&&&&&&&&05318.&&&&005 318(2/2) 2003– kesk
Risikko Paula 1960-06-04 Seinäjoki VAA &&&&&&&&&&011907.&&&&0011 907(1/3) 2003– kok sosiaali- ja terveysministeri
Rossi Markku 1956-03-05 Kuopio POS &&&&&&&&&&&04068.&&&&004 068(3/3) 1991–1995, 1999, 2000– kesk
Rundgren Simo 1953-06-28 Kolari LAP &&&&&&&&&&&03825.&&&&003 825(2/3) 2003–2007, 2011– kesk
Ruohonen-Lerner Pirkko 1957-02-26 Porvoo UUS &&&&&&&&&&&03100.&&&&003 100(3/7) 2007– ps eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Räsänen Päivi 1959-12-19 Riihimäki HÄM &&&&&&&&&&&06995.&&&&006 995(1/1) 1995– kd sisäasiainministeri
Saarakkala Vesa-Matti 1984-03-24 Kurikka VAA &&&&&&&&&&&08276.&&&&008 276(1/3) 2011– ps
Saarikko Annika 1983-11-10 Turku VAR &&&&&&&&&&&04185.&&&&004 185(2/2) 2011– kesk
Saarinen Matti 1947-06-16 Lohja UUS &&&&&&&&&&&04253.&&&&004 253(7/7) 1987–1991, 1995– sd
Salolainen Pertti 1940-10-19 Helsinki HEL &&&&&&&&&&&06205.&&&&006 205(4/6) 1970–1996, 2007– kok
Salonen Kristiina 1977-06-07 Rauma SAT &&&&&&&&&&&07124.&&&&007 124(2/2) 2011– sd
Sankelo Janne 1967-01-01 Vaasa VAA &&&&&&&&&&&03792.&&&&003 792(3/3) 2011– kok
Sarkomaa Sari 1965-09-24 Helsinki HEL &&&&&&&&&&&07457.&&&&007 457(3/6) 1999– kok
Sasi Kimmo 1952-02-21 Tampere PIR &&&&&&&&&&&06164.&&&&006 164(3/5) 1983– kok valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja
Satonen Arto 1966-10-20 Sastamala PIR &&&&&&&&&&&07021.&&&&007 021(2/5) 2003– kok liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja
Savola Mikko 1981-11-29 Ähtäri VAA &&&&&&&&&&&05985.&&&&005 985(3/4) 2011– kesk
Sinnemäki Anni 1973-07-20 Helsinki HEL &&&&&&&&&&&07513.&&&&007 513(2/4) 1999– vihr
Sipilä Juha 1961-04-25 Kempele OUL &&&&&&&&&&&05543.&&&&005 543(5/6) 2011– kesk eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja
Skinnari Jouko 1946-08-12 Lahti HÄM &&&&&&&&&&&05186.&&&&005 186(4/4) 1980– sd
Soini Timo 1962-05-30 Espoo UUS &&&&&&&&&&043437.&&&&0043 437(1/7) 2003–2009, 2011– ps ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja
Soininvaara Osmo 1951-09-02 Helsinki HEL &&&&&&&&&&&08285.&&&&008 285(1/4) 1987–1991, 1995–2007, 2011– vihr
Soukola Ismo 1960-09-08 Hämeenlinna HÄM &&&&&&&&&&&05059.&&&&005 059(3/3) 2011– ps
Stubb Alexander 1968-04-01 Espoo UUS &&&&&&&&&&041768.&&&&0041 768(1/11) 2011– kok eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri
Suutari Eero 1956-12-27 Kajaani OUL &&&&&&&&&&&03495.&&&&003 495(2/2) 2011– kok
Taimela Katja 1974-11-23 Salo VAR &&&&&&&&&&&08498.&&&&008 498(2/4) 2007– sd
Tainio Hanna 1969-09-20 Tampere PIR &&&&&&&&&&010400.&&&&0010 400(1/4) 2011– sd
Thors Astrid 1957-11-06 Helsinki HEL &&&&&&&&&&&04983.&&&&004 983(1/1) 2003–2013 r
Tiainen Eila 1945-12-24 Jyväskylä KES &&&&&&&&&&&03955.&&&&003 955(1/1) 2011– vas
Tiilikainen Kimmo 1966-08-17 Ruokolahti KYM &&&&&&&&&&&07094.&&&&007 094(1/2) 2003– kesk eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Toivakka Lenita 1961-09-28 Mikkeli ETS &&&&&&&&&&&05783.&&&&005 783(1/1) 2007– kok eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja
Toivola Jani 1977-11-27 Helsinki UUS &&&&&&&&&&&04174.&&&&004 174(2/3) 2011– vihr
Tolppanen Maria 1952-11-24 Vaasa VAA &&&&&&&&&&&02855.&&&&002 855(3/3) 2011– ps
Tolvanen Kari 1961-07-24 Espoo UUS &&&&&&&&&&&05879.&&&&005 879(4/11) 2011– kok
Torniainen Ari 1956-03-15 Lappeenranta KYM &&&&&&&&&&&05157.&&&&005 157(2/2) 2011– kesk
Tossavainen Reijo 1948-11-13 Kouvola KYM &&&&&&&&&&&05725.&&&&005 725(1/3) 2011– ps
Tuomioja Erkki 1946-07-01 Helsinki HEL &&&&&&&&&&&09970.&&&&009 970(1/4) 1970–1979, 1991– sd ulkoministeri
Tuppurainen Tytti 1976-02-18 Oulu OUL &&&&&&&&&&&05313.&&&&005 313(1/2) 2011– sd
Turunen Kaj 1960-12-27 Savonlinna ETS &&&&&&&&&&&02631.&&&&002 631(1/1) 2011– ps
Tuupainen Kauko 1940-05-28 Jyväskylä KES &&&&&&&&&&&04977.&&&&004 977(1/2) 2011– ps
Tynkkynen Oras 1977-09-25 Tampere PIR &&&&&&&&&&&07406.&&&&007 406(1/1) 2004– vihr
Tölli Tapani 1951-06-13 Tyrnävä OUL &&&&&&&&&&&09777.&&&&009 777(1/6) 2003– kesk
Uotila Kari 1955-01-04 Espoo UUS &&&&&&&&&&&03468.&&&&003 468(1/1) 1995–2007, 2008– vas
Urpalainen Anu 1966-09-27 Imatra KYM &&&&&&&&&&&03322.&&&&003 322 2012– kok
Urpilainen Jutta 1975-08-04 Kokkola VAA &&&&&&&&&&011670.&&&&0011 670(1/2) 2003– sd valtiovarainministeri
Vahasalo Raija 1961-03-10 Kirkkonummi UUS &&&&&&&&&&&04206.&&&&004 206(7/11) 1999– kok sivistysvaliokunnan puheenjohtaja
Vapaavuori Jan 1965-04-03 Helsinki HEL &&&&&&&&&&011203.&&&&0011 203(2/6) 2003– kok eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Vehkaperä Mirja 1976-04-06 Haukipudas OUL &&&&&&&&&&&06852.&&&&006 852(3/6) 2007– kesk
Vehviläinen Anu 1963-09-09 Joensuu POK &&&&&&&&&&&06296.&&&&006 296(1/2) 1995–2003, 2007– kesk
Viitamies Pauliina 1969-03-11 Mikkeli ETS &&&&&&&&&&&04470.&&&&004 470(2/2) 2007– sd
Viitanen Pia 1967-04-07 Tampere PIR &&&&&&&&&&&07730.&&&&007 730(3/4) 1995– sd
Vikman Sofia 1983-05-12 Tampere PIR &&&&&&&&&&&08279.&&&&008 279(1/5) 2011– kok
Virkkunen Henna 1972-06-04 Jyväskylä KES &&&&&&&&&&&07127.&&&&007 127(1/2) 2007–2014 kok hallinto- ja kuntaministeri
Virolainen Anne-Mari 1965-12-05 Lieto VAR &&&&&&&&&&010041.&&&&0010 041(2/4) 2007– kok
Virtanen Erkki 1952-08-15 Kuopio POS &&&&&&&&&&&03179.&&&&003 179(1/1) 2003– vas
Virtanen Pertti ("Veltto") 1951-05-18 Tampere PIR &&&&&&&&&&&06526.&&&&006 526(3/4) 1995–1999, 2007– ps
Vähämäki Ville 1979-03-30 Oulu OUL &&&&&&&&&&&05534.&&&&005 534(2/4) 2011– ps
Väätäinen Juha 1941-07-12 Helsinki HEL &&&&&&&&&&&02914.&&&&002 914(3/3) 2011– ps
Väätäinen Tuula 1955-10-02 Siilinjärvi POS &&&&&&&&&&&04244.&&&&004 244(2/2) 2003– sd
Wallin Stefan 1967-06-01 Turku VAR &&&&&&&&&&012366.&&&&0012 366(1/1) 2007– r
Wallinheimo Sinuhe 1972-03-09 Jyväskylä KES &&&&&&&&&&&04228.&&&&004 228(2/2) 2011– kok
Wideroos Ulla-Maj 1951-10-22 Närpiö VAA &&&&&&&&&&&06077.&&&&006 077(2/4) 1995– r eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja
Yrttiaho Jyrki 1952-05-04 Raisio VAR &&&&&&&&&&&04634.&&&&004 634(2/2[5]) 2007– vr[5]
Zyskowicz Ben 1954-05-24 Helsinki HEL &&&&&&&&&&013407.&&&&0013 407(1/6) 1979– kok
Östman Peter 1961-12-16 Pedersören kunta VAA &&&&&&&&&&&05349.&&&&005 349(1/1) 2011– kd eduskuntaryhmän puheenjohtaja

Muutokset kokoonpanossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähde: [6]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Eduskuntavaalien tulos vahvistettu Eduskunta. Viitattu 21.4.2011.
  2. Eduskuntaan aiempaa enemmän nuoria ja naisia 18.4.2011. YLE. Viitattu 19.4.2011.
  3. Luukka, Teemu: Eduskuntaan palaava Donner: Olen aika pätevä Helsingin Sanomat. 17.7.2013. Viitattu 8.9.2013.
  4. a b Keskustan ja Kristillisdemokraattien vaaliliitto.
  5. a b c d Markus Mustajärvi ja Jyrki Yrttiaho valittiin vasemmistoliiton listoilta ja liittyivät vaalien jälkeen puolueen eduskuntaryhmään, mutta heidät erotettiin 30. kesäkuuta 2011 puolueen eduskuntaryhmästä, koska he olivat äänestäneet epäluottamusta Kataisen hallitukselle. He jatkoivat itsenäisinä kansanedustajina, kunnes muodostivat syyskuussa vasenryhmän.
  6. Eduskunta.fi Kuluvan vaalikauden aikana tapahtuneet muutokset 9.6.2009, viitattu 9.6.2009

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]