Ymir (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ymir
Ymir, mahtavin Huurrejättiläisistä
Ymir, mahtavin Huurrejättiläisistä
Luoja(t) Stan Lee & Jack Kirby
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Journey Into Mystery (vol. I) #97
Henkilötiedot
Oikea nimi Ymir
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset Ei ole
Edelliset ryhmäsidokset Ei ole
Henkilöllisyydet Aurgelmir
Voimat Suunnattomat fyysiset voimat
Suhteet
Sukulaiset Ei tunnettuja

Ymir on Marvel-kustantamon luoma superroisto. Hahmo perustuu norjalaiseen, mytologiseen Ymiriin. Ymirin ensiesiintyminen tapahtui Journey Into Mystery -lehden numerossa 97. Hahmon loivat Stan Lee ja Jack Kirby.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ymir on vanhin ja kaikkein voimakkain huurrejättiläisistä. Olentojen suuri koko, kestävyys ja valtaisa voima on tehnyt niistä asgardilaisten pahimpia vihollisia jo vuosituhansien ajan.

Ymir on koko rotunsa kantaisä. Hänen ulkomuotonsa poikkeaa kuitenkin suuresti nykyisistä huurrejättiläisistä, jotka muistuttavat enemmän suurta ihmistä. Ymir ja useat hänen rotunsa ensimmäisistä jäsenistä tunnettiin myös nimellä jääjättiläiset.

Ymirin nykyiset vaiheet ja sijainti on tuntematon.

Voimat & varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ymir on yli 300 metriä pitkä huurrejättiläinen ja valtavasti voimakkaampi kuin yksikään rotunsa toinen jäsen. Ymir nostaa yli 100 tonnia (joka on ylin voimaluokitus Marvel-universumissa). Ymir on myös hyvin pitkäikäinen, mahdollisesti kuolematon. Hänen kehonsa muistuttaa jäätä sen eri muodoissa ja ellei Ymir kykenisi luomaan hyvin valtavan kylmiä pakkasaaltoja itsestään, hän sulaisi korkeammissa lämpötiloissa.

Ymirin keho on kuitenkin hyvin vastustuskykyinen haavoja vastaan ja vaikka hänen jäinen muotonsa murenisikin, Ymir kykenee tahtoessaan sulauttamaan ne takaisin itseensä. Ymir kykenee lisäksi ulottuvuuksienväliseen teleportaatioon.

Ymir kylmettää jatkuvasti ruumiinsa ympärillä olevaa ilmaa ja kykenee luomaan ympärilleen pakkasaaltoja. Lisäksi hän kykenee tahtoessaan jäädyttämään mitä tahansa koskeekin, kuten elävää kudosta, materiaa tai jopa ilmaa. Tämän kyvyn tarkka alkuperä on hämärän peitossa, mutta sen arvellaan johtuvan magiasta. Myös Ymirin suosima taisteluase, valtava jäänuija saattaa olla Ymirin itse luoma.

Rajoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ymir ei ole kovin älykäs (vaikka kykeneekin puhumaan) ja luottaa taisteluissa raakaan voimaansa. Taitava taistelija kykenee helposti hyödyntämään tätä.

Ymir muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marvel: Ultimate Alliance-pelissä Ymir on yksi pelin pomohahmoista.