Ulik

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ulik
Ulik, kivipeikkojen mahtavin soturi
Ulik, kivipeikkojen mahtavin soturi
Luoja(t) Stan Lee & Jack Kirby
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Thor #157 (helmikuu 1967)
Henkilötiedot
Oikea nimi Ulik
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset Loki, Romutusryhmä
Voimat Suunnattomat fyysiset voimat ja kestävyys. Ylivertaiset lähitaistelutaidot.
Suhteet
Sukulaiset Skullnik (rakastettu)[1]

Ulik on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä superroisto, Asgardia asuttavien kivipeikkojen mahtavin soturi. Ulikin loivat Stan Lee ja Jack Kirby. Hahmon ensiesiintyminen tapahtui amerikkalaisen Thor-lehden numerossa 137 (helmikuu 1967). Ulik on pääasiallisesti Thorin vihollinen. Ulikin nimi saattaa olla peräisin hurrilaisesta mytologiasta, jossa esiintyy kivinen hirviö nimeltään Ullikummi.

Ulik kuuluu kivipeikkojen rotuun, joka asuttaa Asgardin ulottuvuutta. Kuten kaikilla peikoilla, hänellä on myötäsyntyinen väkevä viha kaikkia asgardilaisia kohtaan. Asgardilaiset nimittäin olivat ajaneet aikoja sitten Odinin voimalla kaikenlaiset peikot maailmastaan ja pakottaneet väkivaltaisen rodun elämään syvällä maan alla.

Rotunsa voimakkaampana jäsenenä Ulik on useimmiten lietsonut sotaa Asgardia ja sen asukkaita vastaan. Alussa kivipeikkojen kuningas Geirrodur käski Ulikin suorittamaan erinäisiä iskuja Asgardia vastaan (kuten varastamaan Thorin uru-metallista taotun mystisen vasaran[2]), mutta myöhemmin Ulik onnistui kaappaamaan vallan Geirrodurilta.

Myöhemmin Ulik on hyökännyt Thoria vastaan useita kertoja, mutta on myös joinakin aikoina tarvinnut ukkosenjumalan apua taistellessaan vihollisiaan vastaan (kuten Mefistoa[3]). Ulik on myös vastuussa Thorin toisen kuolettavan vihollisen, Mangogin henkiinherätyksestä[4].

Voimat ja varusteet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jostain selittämättömästä syystä Ulik on mittaamattomasti paljon voimakkaampi ja kestävämäpi kuin rotunsa muut jäsenet. Hän on myös kooltaan huomattavasti paljon suurempi. Usein Ulik on raa'an voimansa avulla vetänyt taistelussa vertoja Thorille. Ulik on myös erinomainen lähitaistelija.

Aseenaan Ulik käyttää yleensä kivipeikkojen takomaa taistelukirvestä tai nyrkkirautojaan.

Ulik muissa medioissa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulik esiintyy välivastuksena Marvel: Ultimate Alliance -videopelissä.

  1. The Mighty Thor Annual (Vol. I) 17 (1992). Marvel Comics.
  2. Thor vol. 1, #137 - 139
  3. The Mighty Thor Annual (Vol. I) 13 (1985). Marvel Comics.
  4. Thor vol. 1, #154