Fafnir (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fafnir
Luoja(t) Stan Lee & Jack Kirby
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Thor #134 (1966)
Henkilötiedot
Oikea nimi Fafnir
Status Kuollut
Voimat Suunnattomat fyysiset voimat ja kestävyys, kyky syöstä tulta, kyky luoda illuusioita ja hallita mentaalisesti muita olentoja

Fafnir on fiktiivinen Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä superroisto, valtavan voimakas lohikäärme, jonka ensiesiintyminen tapahtui Thor-lehden numerossa 134 (1966). Fafnirin loivat Stan Lee ja Jack Kirby. Lee ja Kirby perustivat hahmonsa viikinkien mytologiassa tavattuun Fafniriin.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fafnir, ihmisolomuodossaan ollessaan vielä Nastrondin kuningas.

Fafnir oli ennen muuttumistaan Nastrondin kuningas. Nastrond on yksi Asgardissa sijaitsevista maailmoista. Koska Fafnir ja hänen kansalaisensa olivat läpeensä pahoja, päätti Asgardin hallitsija Odin tuhota tämän kuningaskunnan ja kaikki Fafnirin alaiset. Syttyi sota ja sen jälkeen Fafnir jätettiin virumaan kuolettavasti haavoittuneena keskelle raunioita ja autiomaata, joka joskus oli ollut hänen kuningaskuntansa. Fafnir kuitenkin onnistui löytämään salaperäisen maagisen lähteen, josta juotuaan hän muuttui lohikäärmeeksi. Tajuttuaan olevansa miltei haavoittumaton Fafnir hyökkää Odinin pojan Thorin kimppuun.

Valtavista voimistaan huolimatta Fafnir ei kuitenkaan kykene voittamaan Thoria. Heidän taistellessaan ensimmäisen kerran Thor avaa Mjolnirillään maahan valtaisan railon, johon Fafnir syöksyy[1]. Myöhemmin pahuuden jumala Loki vapauttaa Fafnirin vankilastaan ja hyökkää lohikäärmeen avulla Thorin kimppuun. Vasta Odinin väliintulo pelastaa Thorin[2] Lopulta Lumoajattaren sisko, Melodi vapauttaa Fafnirin ja tämä hyökkää jälleen Thorin kimppuun. Odinin siunaamalla lumotulla keihäällä Thorin onnistuu kuitenkin surmata olento ja polttaa tämän ruumis tuhkaksi valtavalla salamalla[3].

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lohikäärmeenä Fafnir omasi valtavat fyysiset voimat (hän on todistanut kykenevänsä vastustamaan Thoria, joka sentään nostaa yli 100 tonnia) ja oli käytännöllisesti katsoen haavoittumaton. Fafnir ei esimerkiksi ole kokenut Thorin mahtavan Mjolnir-vasaran iskuja sen enempää kuin kiusallisina tönäisyinä. Fafnir kykeni hengittämään suunsa kautta liekkejä, joiden alkuperä oli mystinen. Tulen tarkka kuumuus ei ole tiedossa. Fafnir kykeni myös luomaan maagisia illuusioita, jotka vaikuttivat visuaalisesti erittäin aidoilta. Lohikäärme kykeni lisäksi mentaalisesti hallitsemaan muiden olentojen mieliä, mikäli nämä olivat heikompia kuin hänen oma tahtonsa. Fafnir pystyi elämään ilman ruokaa, juomaa tai hengityskelpoista ilmaa[4].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Thor #134 - 135. Marvel Comics.
  2. Thor #318. Marvel Comics.
  3. MARVEL #5 (1990). Kustannus Oy Semic.
  4. http://www.marvel.com/universe/Fafnir_(Nastrond)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]