Asgardilaiset

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Asgardilaisten tunnetuimmat edustajat, Thor, Odin ja Loki.

Asgardilaiset (eli Asgardin jumalat) ovat Marvel-kustantamon luoma kuvitteellinen jumalrotu. Asgardilaisia palvoivat vuosituhat sitten Norjan viikingit ja erinäiset germaaniheimot. Asgardilaiset eivät kuitenkaan enää halua, että heitä palvottaisiin.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vain vähän tiedetään salaperäisestä asgardilaisten rodusta. Ainoastaan Mimiri, Viisauden Lähde tuntee joitain utuisia tarinoita asgardilaisten hallitsijan Odinin menneisyydestä mutta nämä tarinat ovat epäluotettavia.

Asgardin jumalat elävät Asgard-nimisessä ulottuvuudessa, jossa asuu myös muita rotuja, kuten kääpiöitä ja jättiläisiä. Asgardin roduista asgardilaiset ovat voimakkaimpia ja muistuttavat eniten ihmistä. Rotu ei kuitenkaan ole alun perin kehittynyt tuossa ulottuvuudessa.

Fysiologia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huolimatta ihmismäisestä ulkonäöstä asgardilaiset ovat suunnattoman paljon tavallista ihmistä voimakkaampia. Rodun jokainen miespuolinen jäsen kykenee nostamaan vähintään 30 tonnia naisten kyetessä nostamaan noin 25 tonnia.

Asgardilaiset elävät pitkään ja ikääntyvät ihmisten mittapuun mukaan hitaasti, mutta he eivät ole kuolemattomia. Asgardilaisten kehot ovat huomattavasti tiheämpiä ja kestävämpiä kuin ihmisten, ja rodun jokainen jäsen kestää suurikaliiperisenkin ammuksen osuman ilman vaurioita. Asgardilaiset kykenevät vahingoittuessaan parantamaan itsensä nopeasti. Heillä on myös maagisia keinoja, joiden avulla voi parantua vakavammista vammoista. He voivat esimerkiksi palauttaa irronneet raajat ja tuhoutuneet elimet sekä selvitä verenhukasta. On kuitenkin mainittava, että vain osa asgardilaisista omaa tarpeeksi voimia magian käyttöön.

Asgardilaisten lihakset, luut ja ihokudokset ovat karkeasti arvioiden noin kolme kertaa tavallista ihmistä tiheämmät. Siksi asgardilaisten paino on myös liki neljä kertaa suurempi verrattuna keskivertoihmiseen. Aineenvaihduntansa vuoksi asgardilaiset ovat kestäviä, eivätkä eritä maitohappoa samalla nopeudella kuin ihmiset.

Asgardilaiset tarvitsevat erikoisen kultaisen omenan Idunnin hoitamasta Yggdrasil-puusta. Omenan syöminen palauttaa asgardilaisten nuoruuden ja terveyden.

Teknologinen taso[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asgardilaiset eivät ole valjastaneet teknologiaa palvelukseensa. Sen sijaan he osaavat käyttää mystisiä energiavirtoja eri tarkoituksiin. Vaikka kaikilla asgardilaisilla on tämä kyky, vain harva kykenee tekemään sen kanssa mitään mainitsemisen arvoista.

Joidenkin väitteiden mukaan asgardilaisten magia ei ole Tohtori Oudon hallitseman magian kaltaista vaan teknologiaa, joka on edennyt tasolle, mitä ihminen pitäisi taikuutena. Tämä on kuitenkin vain spekulointia.

Tunnettuja asgardilaisia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]