Vercingetorixin tytär

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vercingetorixin tytär
La Fille de Vercingétorix
Alkuperäisteos
Kirjailija Jean-Yves Ferri
Kuvittaja Didier Conrad
Kieli ranska
Genre sarjakuva, huumori
Kustantaja Hachette
Sivumäärä 48
Suomennos
Suomentaja Mirka Ulanto
Kustantaja Egmont Kustannus
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Vercingetorixin tytär (ransk. La Fille de Vercingétorix) on 38. Asterix seikkailee -albumi, joka julkaistiin vuonna 2019.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asterixin kylässä pidetään tärkeä kokous päällikkö Aladobixin majassa. Arvernien päälliköt Monolitix ja Hypocalorix tuovat mukanaan Vercingetorixin teini-ikäisen tyttären Adrenalinen tarjotakseen hänelle turvapaikkaa kylästä, koska roomalaiset jahtaavat Adrenalinea päästäkseen uudelleenkouluttamaan hänet roomalaiseksi. Adrenalinella on kaulassaan isälleen Vercingetorixille kuulunut kaulakoru, josta on muodostunut gallialaisen ylpeyden symboli.

Yön aikana biturigi Sofapatatix, joka oli pettänyt Vercingetorixin ja on nyt salaa jäljittänyt Adrenalinea luovuttaakseen hänet roomalaisille, tulee Cideriumin leiriin varoittaakseen roomalaisia. Aamulla Adrenaline tutustuu gallialaisten kylään ja ystävystyy kylän muiden lasten kanssa. Adrenalinen vieraillessa kivilouhoksella Sofapatatix huomaa hänet. Samalla kylää lähestyy merirosvolaiva.

Seuraavana yönä Adrenaline karkaa kylästä metsään missä Sofapatatix saa hänet kiinni. Adrenaline tapaa merirosvot jotka ovat hakemassa lisää juomavettä laivalleen ja seuraa heitä laivaan päästäkseen gallialaisia ja roomalaisia karkuun. Sofapatatix huomaa tämän ja antaa merkin merellä olevalle roomalaiselle sotalaivalle.

Arvernit ovat palaamassa kylään kapteeni Letitbixin laivalla hakemaan Adrenalinen takaisin, samalla kun sekä gallialaiset että roomalaiset etsivät häntä meriltä. Sekä gallialaiset että roomalaiset saavuttavat merirosvojen laivan saadakseen Adrenalinen itselleen. Laivalla syntyy tappelu, jonka aikana Sofapatatix sieppaa Adrenalinen. Asterix ja Obelix vapauttavat Adrenalinen ja Sofapatatix pakenee uimalla.

Palattuaan kylään Adrenaline ilmoittaa olevansa kyllästynyt gallialaisiin ja päättää lähteä omille teilleen. Rannassa hän tapaa kapteeni Letitbixin ja ystävystyy hänen kanssaan. Arvernit huomaavat etteivät enää saa Adrenalinea takaisin mutta eivät kanna siitä huolta, sillä arvernisoturi Dyslexix on löytänyt Vercingetorixin seremoniakypärän jolloin hänestä tulee uusi ylpeyden symboli. Sillä välin Roomassa Julius Caesar kuulee joukkojensa epäonnistuneen tehtävässään.

Lopuksi Adrenaline ja Letitbix purjehtivat laivallaan saarelta toiselle mukanaan lauma lapsia, ja gallialaisten kylässä järjestetään perinteinen juhla-ateria.

Yksityiskohtia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kuten aiemmassa albumissa Asterix ja kadonnut kilpi, gallialaiset välttelevät Vercingetorixin nimen lausumista ääneen, koska häpeävät hänen kärsimäänsä tappiota Alesian taistelussa.
  • Kapteeni Letitbix siteeraa John Lennonin kappaletta Imagine.
  • Yksi merirosvoista on karikatyyri ranskalais-armenialaisesta laulajasta Charles Aznavourista, joka kuoli vuosi ennen albumin ilmestymistä.
  • Tässä albumissa perinteisellä juhla-aterialla kylän lapset sitovat bardi Trubadurixin leikillisesti.