Tokka ja Rahzar

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tokka ja Rahzar
Tokka ja Rhazar.jpg
Luoja(t) Tokka
Stephen R. Bissette
Rahzar
Kevin Eastman
Näyttelijä(t) Tokka
Kurt Bryant (elokuva)[1]
Frank Welker (ääninäyttelijä)[1]
Rob Paulsen (piirrossarja)[2]
Rahzar
Mark Ginther (elokuva)[1]
Frank Welker (ääninäyttelijä)[1]
Townsend Coleman (piirrossarja)[2]
Ensi-
esiintyminen
Teinimutanttininjakilpikonnat 2: Mönjän salaisuus (1991)
Henkilötiedot
Status mutantti
Asuinpaikka New York
Luonteenpiirteet suuri koko ja voima
Suhteet
Tutut Silppuri (kätyri)
Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (vastustajaryhmä)

Tokka ja Rahzar ovat kuvitteellisia mutanttihahmoja Turtles-saagassa. He tekivät ensiesiintymisensä elokuvassa Teinimutanttininjakilpikonnat 2: Mönjän salaisuus vuonna 1991. Tokka on luotu alligaattorikilpikonnasta ja Rahzar sudesta.

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teinimutanttininjakilpikonnat 2: Mönjän salaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Frank Welker ääninäytteli molempia hahmoja elokuvassa Teinimutanttininjakilpikonnat 2: Mönjän salaisuus, jossa Kurt Bryant näytteli Tokkaa puvun sisällä ja Mark Ginther Rahzaria.

Silppuri saa selville että aine, joka muutti kilpikonnat sekä Tikun mutanteiksi, on peräisin TGRI (Techno-Global Research Industries) -nimiseltä yhtiöltä. Hän lähettää jalkasotilaansa varastamaan viimeisen jäljellä olevan mönjäputkilon ja kidnappaamaan johtavan tiedemiehen, professori Jordan Perryn. Silppuri kiristää Jordanin käyttämään mönjää Bronxin eläintarhasta varastettuihin eläimiin, suteen ja alligaattorikilpikonnaan, muuttaakseen ne mutanteiksi. Jordan joutuu pakon edessä suostumaan mutta hän oli salaa muuttanut mutaation tuloksia, ja näin ollen Tokka ja Rahzar saivat ihmisvauvan älykkyyden. Kun prosessi oli valmis, Silppuri määräsi heidät hyökkäämään kimppuunsa opettaakseen heille kuka heidän mestarinsa on. Lapsentasolla olevat Tokka ja Rahzar tulkitsivat sanan "mestari" väärin ja ajattelivat sen tarkoittavan "mammaa". Hyökkäämisen sijaan he halasivatkin Silppuria luullen tätä äidikseen. Raivostunut Silppuri piti heitä hyödyttöminä ja käski hävittää ne. Jordan kuitenkin tunsi sympatiaa heitä kohtaan ja näytti Silppurille heidän omaavan muita kykyjä. Silppuri päätti pitää heidät nähtyään niiden leikkivän isolla kuormurilla nostamalla sen ilmaan.

Huolimatta alhaisesta älykkyydestä, Tokan ja Rahzarin valtava fyysinen voima teki heistä todellisen vastustuksen turtleseille. Heidän ensimmäinen mittelönsä tapahtui Silppurin ja Tatsun suurella romuttamolla. Turtlet eivät mahtaneet mitään ja he pakenivat Jordanin kanssa viemäriaukosta. Tuohtunut Silppuri vei seuraavana yönä Tokan ja Rahzarin kaupungille ja käski "pitää hauskaa". He aiheuttivat suurta tuhoa ja seuraavana päivänä Silppuri lähetti kilpikonnille viestin: jos he eivät saapuisi kohtaamaan Jalkaklaania rakennustyömaalle lähellä satamaa, hän lähettäisi Tokan ja Rahzarin uudelleen tuhoa aiheuttamaan, tällä kertaa Central Parkiin. Tietäen monen ihmishengen olevan vaarassa, mestari Tikku ja turtlet ovat yhtä mieltä siitä, ettei heillä ole muuta vaihtoehtoa kuin kohdata vihollisensa. Mutta professori sai ajatuksen; hän valmisti ainetta jonka pitäisi muuttaa Tokka ja Rahzar takaisin tavallisiksi eläimiksi. Aine jäädytettiin pieniksi kuutioiksi ja piilotettiin donitsien sisään.

Rakennustyömaalla, taistelun juuri alkaessa, Leonardo ja Michaelangelo huijasivat mutantit syömään donitseja väittämällä sen olevan perinteinen rituaali ennen kaksintaistelua. He söivät muutaman mutta Rahzar alkoi epäillä jonkin olevan vialla ja puristi kynsillään yhden donitsin muussiksi, jonka sisältä mönjäkuutio paljastui. He raivostuivat ja murskasivat kilpparit seinän läpi, keskelle Hip hop -konserttia. Taistelun tuoksinnassa hirviöt alkoivat röyhtäillä ja Jordan sanoi sen hidastavan anti-mutageenin vaikutusta ja että hiilidioksidi voisi nopeuttaa sitä. Kilpparit ottivat seinältä jauhesammuttimet ja saivat suihkutettua niillä Tokan ja Rahzarin suihin, jotka muuttuivat pian normaaleiksi eläimiksi. Ei ole tiedossa, mitä heille tapahtui tämän jälkeen.

Turtles Forever[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tokka ja Rahzar esiintyivät vuoden 2009 animaatioelokuvassa Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles Forever.

Utromi Silppurin otettua haltuunsa 1980-luvun Turtles-sarjan Silppurin Technodrome hän rakennuttaa parannetun version vanhemman Silppurin käytössä olevasta materiaalista. Hän käytti 1980-luvun Turtlesien mukana tullutta mutageenia, joka muunsi Hunnin mutantiksi. He loivat armeijan mutantteja piikittimällä jalkaninjoja mutageenillä, joista Rahzar oli ensimmäinen luomus. Myöhemmin Tokka ja Rahzar hyökkäsivät Hunnin johdolla muiden mutanttihirviöiden kanssa Technodromesta tuhoamaan kaupunkia. Kaksikko hyökkäsi myös Turtlesien pakettiauton päälle.

Televisiosarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turtles – mutanttikilpikonnat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rob Paulsen ja Townsend Coleman ääninäyttelivät Tokkaa ja Rahzaria vuonna 1993 animaatiosarjassa Turtles – mutanttikilpikonnat. Kaksikko esiintyi sarjan jaksossa Dirk Savage: Mutant Hunter.

Tokka ja Rahzar syntyivät, kun Silppuri vapautti mutageeniä eläintarhassa. Kaksikko nähtiin myöhemmin riehumassa ostoskeskuksessa. Turtlesit ilmaantuivat paikalle estämään heitä, mutta Rahzar onnistui katkomaan Leonardon miekat ja heittämään hänet pitkin lattiaa. Turtlesit olivat kuitenkin lähellä saada Tokkan kiinni, mutta se onnistui tuhoamaan ostoskeskuksessa pylvään, jonka romahduksen myötä kaksikko onnistui pakenemaan paikalta. Myöhemmin samana iltana Tokka ja Rahzar joutuivat Dirk Savagen virittämään ansaan. Rahzar onnistui kuitenkin välttämään ansan ja vannoi kostavansa Savagelle. Hän myös hyökkäsi Savagen kimppuun, mutta paikalle saapuneet Raphael ja Donatello estivät Rahzarin aikeet.

Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (2012)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2012 animaatiosarjassa kun Silppuria palveleva mutantti Hurtta (entinen kamppailulajimestari Chris Bradford) koki uuden mutaation toisen tuotantokauden jaksossa "Mikey saa kilpiaknen", Michelangelo antoi hänelle uuden nimen Rahzariksi. Tokka puolestaan esiintyi neljännellä tuotantokaudella jaksossa "The Ever-Burning Fire" avaruusolentona, joka vartioi Pimeyden sydämen kolmatta osaa.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjakuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tokka esiintyi kerran Teenage Mutant Ninja Turtles -sarjakuvalehden toisessa osassa 1990-luvulla ja 2000-luvulla niin ikään Tales of the TMNT -sarjakuvalehden toisessa osassa.

Hahmoja näytelleitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tokkaa näytelleitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1991 Frank Welker Teinimutanttininjakilpikonnat 2: Mönjän salaisuus Turtles in Time
1993 Rob Paulsen Turtles – mutanttikilpikonnat

Rahzaria näytelleitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1991 Frank Welker Teinimutanttininjakilpikonnat 2: Mönjän salaisuus Turtles in Time
1993 Townsend Coleman Turtles – mutanttikilpikonnat
2012–2017 Clancy Brown Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat

Luominen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tokka perustuu alun perin Stephen R. Bissetten suunnittelemaan alligaattorikilpikonna leluun Terrorpin the Terrible, jonka tuottaminen peruttiin. Sattumalta samaan aikaan aivan 1990-luvun alussa Mirage Studiolle työskennellyt Ryan Brown suunnitteli myös näykkijäkilpikonnaa Turtles-lelusarjaan. Hän otti Bissetten tekemän luonnoksen ja mukaili sen sopivaksi elokuvaan Teinimutanttininjakilpikonnat 2: Mönjän salaisuus. Brown lisäsi myös Tokkasta tehtyjen lelujen pakkauksien takakansiin maininnan hahmon alullepanijan olevan S. R. Bissette.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d www.ninjaturtles.com TMNT II: The Secret of the Ooze ninjaturtles.com. Viitattu 11.7.2010. (englanniksi)
  2. a b IMDb.com: "Teenage Mutant Ninja Turtles": Dirk Savage: Mutant Hunter (1993) imdb.com. Viitattu 11.7.2010. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]