Ero sivun ”Rapcore” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
199 merkkiä lisätty ,  12 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Ei muokkausyhteenvetoa
'''Nu metal''' (''nu'' on onomatopoeettinen muunnos englanninkielisestä sanasta ''new'', uusi; ''new'' lausutaan ''njyy'', kuten myös ''nu'') on [[metallimusiikki|metallimusiikin]] lajityyppi. Termin "nu metal" uskotaan olevan median keksimä termi, ei kenenkään yksittäisen artistin. Nu metalin katsotaan syntyneen 1990-luvun alussa. Tyylin edelläkävijöitä olivat [[Faith No More]] sekä [[Rage Against the Machine]].
 
Ensimmäisenä varsinaisena nu metal -yhtyeenä pidetään [[Korn]]ia. Kornin ns. nu metal -levyt ovat [[Korn (albumi)|Korn]], [[Life is Peachy]] ja [[Follow the Leader]]. Korn ja useat muut nu metalliksi luokiteltavat yhtyeet eivät pidä musiikkiaan kutsuttavan sillä nimellä. Nu metal on [[metalcore]]n tapaan usein vihattu tyylilaji perinteisen metallin kuuntelijoiden piireissä. Kyseisiä tyylilajeja kutsutaankin haukkumanimillä "UN-metal", "Poser metal" ja "Mallcore".
 
Nu metallin ominaispiirteisiin kuuluvat matalalle viritetyt [[kitara]]t ja [[bassokitara|basso]], raskaat ja junnaavat riffit. Monien nu metal -yhtyeiden tyylissä on vaikutteita [[rap]]-musiikista. Nu metal -riffit ovat yksinkertaisia, synkkiä ja niitä toistetaan paljon kappaleen aikana. Laulu on rap-tyylisyydensä lisäksi vaikertavaa, esimerkiksi KoRnin kappaleessa jonka nimi on "Daddy" laulaja jopa itkee kappaleen lopussa kolme minuuttia kun muu yhtye jammaa taustalla.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko