Hollywood Undead

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hollywood Undead
Hulogo.jpg
Yhtye vuonna 2015
Yhtye vuonna 2015
Tiedot
Toiminnassa 2005–
Tyylilaji rap rock, rap metal, nu-metal, alternative rock, hip hop
Kotipaikka Yhdysvaltain lippu Los Angeles, Yhdysvallat
Laulukieli Englanti
Jäsenet

Charlie Scene
Johnny 3 Tears
J-Dog
Funny Man
Danny
Tyler Mahurin

Entiset jäsenet

Shady Jeff
Deuce
Da Kurlzz
Bizcutz
Daren Pfeifer
The Phantasm

Levy-yhtiö

MySpace Records 2005–2007
A&M/Octone Records 2008–

Kotisivut

Hollywood Undead on yhdysvaltalainen rapcore-yhtye Los Angelesista, Kalifornian osavaltiosta. Heidän ensimmäinen levynsä Swan Songs julkaistiin vuonna 2008, DVD Desperate Measures vuonna 2009 ja toinen albumi American Tragedy vuonna 2011. Hollywood Undead julkaisi kolmannen albumin Notes From The Underground tammikuussa 2013. Uusin albumi Day Of The Dead julkaistiin maaliskuussa 2015. Kaikki yhtyeen jäsenet käyttävät pseudonyymejä ja omia henkilökohtaisia maskejaan, joista useimmat pohjautuvat malliltaan jääkiekkomaalivahdin maskiin. Naamareiden muotoilua ja kuviointia vaihdellaan jokaista studioalbumia varten. Tällä hetkellä Hollywood Undeadiin kuuluvat Charlie Scene, Danny, Johnny 3 Tears, Funny Man ja J-Dog, ja kiertuerumpali Matt Oloffson.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hollywood Undead syntyi vuonna 2005 kun Aron Erlichman (Deuce) ja Jorel Decker (J-Dog) postasivat MySpace-sivulleen kappaleen ”The Kids”, joka sai osakseen paljon positiivista palautetta. Tästä innostuneena he päättivät perustaa bändin ystäviensä kanssa. Yhtyeen ensimmäiseen kokoonpanoon kuuluivat Jeff Philips (Shady Jeff), George Ragan (Johnny 3 Tears), Jordon Terrell (Charlie Scene), Dylan Alvarez (Funny Man) ja Matthew St. Claire (Da Kurlzz). Myöhemmin Shave-lehden haastattelussa bändin perustaja J-Dog selitti, että ”kaikki, jotka olivat huoneessa sillä hetkellä ja osasivat soittaa jotakin instrumenttia kuuluivat bändiin.” Yhdeksän viikon jälkeen bändin kappaleita oli kuunneltu yli miljoona kertaa ja vuonna 2006 heidän sanottiin olevan johtava ilman levytyssopimusta kuunneltu bändi koko MySpace-yhteisössä yli kahdeksalla miljoonalla kuuntelukerralla. Myöhemmin ennen ensimmäisen albumin julkaisua Shady Jeff jätti bändin tuntemattomasta syystä. Nykyään hän kuitenkin työskentelee mekaanikkona, ja harjoittaa myös dieselautojen muuntamista kulkuneuvoiksi, jotka kulkevat vihannesöljyllä. Bändistä lähdön jälkeen Shady Jeffin huhuttiin jopa kuolleen autokolarissa, mutta oikeasti hän vain loukkaantui kyseisessä auto-onnettomuudessa.

Ensimmäistä albumia bändi teki noin vuoden, ja seuraavat kaksi vuotta bändi etsi levy-yhtiötä, joka suostuisi julkaisemaan sen ilman sensurointia. Vuonna 2005 he solmivat sopimuksen MySpace Recordsin kanssa, mutta purkivat sen kun yhtiö ei suostunutkaan julkaisemaan albumia ilman sensurointia. Myöhemmin he solmivat sopimuksen A&M/Octane Recordsin kanssa ja julkaisivat debyyttialbuminsa Swan Songsin 2. syyskuuta 2008. Kesällä 2009 Hollywood Undead julkaisi Swan Songsin B-puolet iTunesin kautta. Desperate Measures -EP ilmestyi 10. marraskuuta 2009. Heidän toinen albuminsa American Tragedy äänitettiin kesäkuun ja marraskuun välissä vuonna 2010. Levy julkaistiin 5. huhtikuuta 2011, jota ennen oli jo julkaistu kolme singleä levyltä ja yksi normaali kappale. Albumilta on julkaistu myös kolme musiikkivideota; ”Hear Me Now”, ”Been To Hell” ja ”Comin’ in Hot”.

Deucen lähtö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2010 alussa perustajajäsen Deuce päätti lähteä yhtyeestä musiikillisten erimielisyyksien vuoksi. Asiaan kiinnitettiin huomiota kun laulaja ei ilmestynyt Vatos Locos -kiertueelle. Pari viikkoa kiertueen oltua käynnissä yhtyeen jäsenet pyysivätkin pitkäaikaista ystäväänsä Daniel Murilloa korvaamaan Deucen. Juuri ennen tätä Murillo oli edennyt koelaulujen läpi American Idolin yhdeksännellä tuotantokaudella, mutta päätti jättää kilpailun ja liittyä yhtyeeseen. Hän on myös yhtyeen Lorene Drive laulaja, ja bändi onkin parhaillaan tauolla hänen Hollywood Undead -projektinsa vuoksi. Murillo kulkee yhtyeessä taiteilijanimellä Danny. Myöhemmin Deuce julkaisi kappaleen Story of a Snitch, jossa hän väittää, että hänet potkittiin ulos bändistä. Hollywood Undead ilmoitti, ettei aio ”alentua hänen tasolleen” ja päätti jättää asian huomioimatta.

Tilanteesta ei tiedetty paljoa ennen kuin haastattelija Bryan Stars otti sen esille YouTubessa. Johnny 3 Tears ja Da Kurlzz kertoivat haastattelussa, että bändin jäsenet saivat jatkuvasti lepytellä Deucea kiertueiden aikana. ”Se oli niin hankalaa, että en usko että hänen kanssaan olisi enää tehty toista levyä”, Da Kurlzz sanoi haastattelijalle. ”Me poistuimme kumarrellen mukautuksemme eloon Deucen kanssa.” Aiheeseen hyvin kyllästynyt Johnny 3 Tears totesi: ”Hän ei vain tykännyt olla tien päällä, joten jouduimme näkemään vaivaa tehdäksemme hänen olonsa mukavaksi. Hän myös halusi kirjoittaa kaikissa kappaleissa.”

Rock.comin haastattelija Martini Beerman haastatteli Charlie Sceneä ja J-Dogia, ja nämä selittivät viimeisimmät välirikkoon johtaneet tapahtumat. Charlie Scene sanoi: ”Hän halusi ottaa kiertueelle mukaansa henkilökohtaisen avustajan. Yhdelläkään meistä ei ole henkilökohtaista avustajaa, emme ole egomaanikkoja. Me emme tarvitse sellaisia, ja hän halusi bändin maksavan avustajalleen, ja me teimmekin niin ne neljä kuukautta. Sen jälkeen sanoimme, ettemme aio enää maksaa 800 dollaria per viikko siitä, että hänen kaverinsa pääsee mukaan kiertueelle. Kun sitten menimme lentokentälle lähteäksemme seuraavalle kiertueelle, hän ei tullut paikalle. Mietimme, että mitä vittua me nyt teemme. Soitimme hänelle eikä hän vastannut. Joten ensimmäisten kahden viikon ajan sillä kiertueella minä lauloin kaikki hänen osuutensa.”

Yhtyeen tyyli ja studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hollywood Undeadin musiikki sekoittaa useita tyylejä, usein hip hopia, yhteen vaihtoehtorockin, nu metalin ja tanssimusiikin kanssa. Jotkut lauluista, kuten Undead ja From the Ground edustavat myös raskaampaa metallimusiikkia, ja sisältävät enemmän karjuntaa kuin muut yhtyeen kappaleet. Yhtyeen musiikki kategorioidaan usein rap rockiksi, joskin yhtyeen basistin Johnny 3 Tearsin mukaan he eivät pidä yhtyeen kategorioimisesta rap rock-bändiksi, vaan kutsuvat itseään yksinkertaisesti rock-bändiksi.

Lähes puolet kappaleista yhtyeen ensimmäiseltä albumilta, Swan Songsilta omaa elementtejä enemmänkin tanssimusiikista, tästä esimerkkinä kappaleet Everywhere I Go ja No. 5, kun taas loput, kuten Young ja Paradise Lost edustavat vakavempaa tyyliä. Monet kriitikot ovatkin ilmaisseet hämmästyksensä albumin kappaleiden erilaisuudesta toisiinsa verratessa.

Charlie Scene vuonna 2015.

Yhtye vaihtoi äänimaailmaansa hieman toista studioalbumia American Tragedyä varten. Albumilla on hieman enemmän erilaisten tyylilajien elementtejä kuin ensimmäisellä studioalbumilla. Yhtye jatkoi kuitenkin hyvin pitkälti samankaltaisella tyylillä kuin ensimmäiselläkin studioalbumilla, joskin tanssimusiikkia on tällä albumilla vähemmän. Johnny 3 Tears kommentoi albumia toteamalla "Tällä albumilla on enemmän rockia, rankempaa musiikkia ja enemmän kipua lauluissa."

Kolmas studioalbumi, Notes from the Underground muistuttaa tyyliltään enemmän ensimmäistä albumia Swan Songsia kuin toista albumia, American Tragedyä. Yhtyeen vokalisti Charlie Scene kommentoi albumia seuraavasti: "Sanoisin, että tällä kertaa levy-yhtiö antoi meille täydet luovuudenvoimat käyttöön. Luulen että tästä tulee enemmän Swan Songsin kuuloinen kuin American Tragedyn. Siitä tulee molempien yhdistelmä; Tarkoitan, että me kaikki kasvamme artisteina, tulemme vanhemmiksi, ja olemme tehneet tätä jo pitkään, eli luulen että siitä albumista tulee Swan Songsin kaltainen, ja uskon että fanimme tulevat tykkäämään siitä kovasti." Albumi myi ensimmäisellä viikolla julkaisun jälkeen 53 000 kopiota ja oli yksi vuoden 2012 odotetuimmista albumeista. Myös listasijoitukset olivat menestyksiä, albumi saavutti Yhdysvaltain Billboard 200-albumilistan sijan 2, ja Kanadan Canada's Top Albums-listan sijan 1. Nämä ovat yhtyeen parhaat listasijoitukset albumilistoilla.

Neljättä studioalbumia Day of the Deadia varten yhtyeen musiikilliseen tyyliin ei tehty suurempia muutoksia. Tämä albumi julkaistiin Interscope Recordsin kautta, ja on näin ollen yhtyeen ensimmäinen julkaisu kyseisen levy-yhtiön kautta. Listamenestys ei ole ollut yhtä suurta kuin aiemmalla studioalbumilla. Albumi sijoittui korkeimmillaan sijalle 18. Billboard 200-listalla. Albumi oli tarkoitus julkaista lokakuussa 2014, mutta se lopulta julkaistiin 31. maaliskuuta 2015. Albumin singlejulkaisuja ovat nimikkokappale Day of the Dead, Usual Suspects, Gravity, How We Roll, Live Forever ja Disease.

Hollywood Undead Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hollywood Undead on esiintynyt viidesti Suomessa. Loppuunmyyty esitys pidettiin The Circuksessa, Helsingissä 9. marraskuuta 2014. Kampissa sijaitsevan yökerhon eteen keräytyi satoja metrejä pitkä jono.[1] Toisen kerran yhtye esiintyi Suomessa Provinssissa, Seinäjoella 25. kesäkuuta 2015. Kiertueen nimi oli Day of the Dead tour, juuri julkaistun uuden studioalbumin mukaan. Bändi vieraili Suomessa vuoden 2016 maaliskuussa Tampereella 17. maaliskuuta ja 18. maaliskuuta Helsingissä.[2] Hollywood Undead on esiintynyt myös Kaisaniemen puistossa Red Hot Chili Peppers -yhtyeen lämppärinä Kaisafest 2017-tapahtumassa 29.7.2017. Hollywood Undead esiintyi myös 27.2.2018 Helsingin jäähallilla.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

EP:t[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • 2009: Swan Songs B-Sides EP
 • 2009: Desperate Measures
 • 2010: Swan Songs Rarities EP
 • 2010: Black Dahlia Remixes

Remix-albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • 2011: American Ttragedy Redux

Demot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • 2006: Hollywood Undead Demo

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • 2006: No. 5
 • 2008: Undead
 • 2009: Young
 • 2009: Everywhere I Go
 • 2009: Dove & Grenade
 • 2010: Black Dahlia
 • 2010: Hear Me Now
 • 2011: Been To Hell
 • 2011: Comin’ in Hot
 • 2012: We Are
 • 2013: Dead Bite
 • 2013: Another Way Out
 • 2014: Day Of The Dead
 • 2015: Usual Suspects
 • 2015: Gravity
 • 2015: How We Roll
 • 2015: Live Forever
 • 2015: Disease
 • 2017: California Dreaming
 • 2017: Whatever It Takes
 • 2017: Bad Moon

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyinen kokoonpano
Nykyiset kiertuejäsenet
 • Tyler Mahurin – rummut, lyömäsoittimet (2014–)
Entiset jäsenet
 • Da Kurlzz (Matthew Busek) – laulu, karjunta, rummut, lyömäsoittimet (2005–2017)
 • Shady Jeff (Jeffrey Phillips) laulu, karjunta, syntetisaattori (2005–2007)
 • Deuce (Aron Erlichman) – laulu, karjunta, bassokitara, koskettimet (2005–2009)

Entiset kiertuejäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Biscuitz (Glendon Crain) – rummut, lyömäsoittimet (2008–2010)
 • Daren Pfeifer – rummut, lyömäsoittimet (2010–2014)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.