Hollywood Undead

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hollywood Undead
Yhtye vuonna 2018
Yhtye vuonna 2018
Tiedot
Toiminnassa 2005–
Tyylilaji rap rock, rap metal, nu-metal, alternative rock, hip hop
Kotipaikka Yhdysvallat Los Angeles, Yhdysvallat
Laulukieli englanti
Jäsenet

Charlie Scene
Johnny 3 Tears
J-Dog
Funny Man
Danny
Tyler Mahurin

Entiset jäsenet

Shady Jeff
Deuce
Da Kurlzz
Bizcutz
Daren Pfeifer
The Phantasm

Levy-yhtiö

MySpace Records 2005–2007
A&M/Octone Records 2008–

Aiheesta muualla
Kotisivut

Hollywood Undead on yhdysvaltalainen rapcore-yhtye Los Angelesista, Kalifornian osavaltiosta. Heidän ensimmäinen levynsä Swan Songs julkaistiin vuonna 2008, DVD Desperate Measures vuonna 2009 ja toinen albumi American Tragedy vuonna 2011. Hollywood Undead julkaisi kolmannen albumin Notes From The Underground tammikuussa 2013. Albumi Day Of The Dead julkaistiin maaliskuussa 2015 ja yhtyeen 5. albumi "V" julkaistiin lokakuussa 2017. Yhtyeen kuudes albumi New Empire: Vol. 1 ilmestyy helmikuussa 2020.[1][2][3] Kaikki yhtyeen jäsenet käyttävät pseudonyymejä ja omia henkilökohtaisia maskejaan, joista useimmat pohjautuvat malliltaan jääkiekkomaalivahdin maskiin. Naamareiden muotoilua ja kuviointia vaihdellaan jokaista studioalbumia varten. Tällä hetkellä Hollywood Undeadiin kuuluvat Charlie Scene, Danny, Johnny 3 Tears, Funny Man ja J-Dog, ja kiertuerumpali Matt Oloffson.

Hollywood Undead syntyi vuonna 2005 kun Aron Erlichman (Deuce) ja Jorel Decker (J-Dog) postasivat MySpace-sivulleen kappaleen ”The Kids”, joka sai osakseen paljon positiivista palautetta. Tästä innostuneena he päättivät perustaa yhtyeen ystäviensä kanssa. Yhtyeen ensimmäiseen kokoonpanoon kuuluivat Jeff Philips (Shady Jeff), George Ragan (Johnny 3 Tears), Jordon Terrell (Charlie Scene), Dylan Alvarez (Funny Man) ja Matthew St. Claire (Da Kurlzz). Myöhemmin Shave-lehden haastattelussa yhtyeen perustaja J-Dog selitti, että ”kaikki, jotka olivat huoneessa sillä hetkellä ja osasivat soittaa jotakin instrumenttia kuuluivat yhtyeeseen.” Yhdeksän viikon jälkeen yhtyeen kappaleita oli kuunneltu yli miljoona kertaa ja vuonna 2006 heidän sanottiin olevan johtava ilman levytyssopimusta kuunneltu yhtye koko MySpace-yhteisössä yli kahdeksalla miljoonalla kuuntelukerralla. Myöhemmin ennen ensimmäisen albumin julkaisua Shady Jeff jätti yhtyeen tuntemattomasta syystä. Nykyään hän kuitenkin työskentelee mekaanikkona, ja harjoittaa myös dieselautojen muuntamista kulkuneuvoiksi, jotka kulkevat vihannesöljyllä. Yhtyeestä lähdön jälkeen Shady Jeff oli osallisena rajussa auto-onnettomuudessa, jossa hänen huhuttiin jopa kuolleen, mutta todellisuudessa hän vain loukkaantui.

Ensimmäistä albumia yhtye teki noin vuoden, ja seuraavat kaksi vuotta yhtye etsi levy-yhtiötä, joka suostuisi julkaisemaan sen ilman sensurointia. Vuonna 2005 he solmivat sopimuksen MySpace Recordsin kanssa, mutta purkivat sen kun yhtiö ei suostunutkaan julkaisemaan albumia ilman sensurointia. Myöhemmin he solmivat sopimuksen A&M/Octane Recordsin kanssa ja julkaisivat debyyttialbuminsa Swan Songsin 2. syyskuuta 2008. Kesällä 2009 Hollywood Undead julkaisi Swan Songsin B-puolet iTunesin kautta. Desperate Measures -EP ilmestyi 10. marraskuuta 2009. Heidän toinen albuminsa American Tragedy äänitettiin kesäkuun ja marraskuun välissä vuonna 2010. Levy julkaistiin 5. huhtikuuta 2011, jota ennen oli jo julkaistu kolme singleä levyltä ja yksi normaali kappale. Albumilta on julkaistu myös kolme musiikkivideota; ”Hear Me Now”, ”Been To Hell” ja ”Comin’ in Hot”.

Deucen lähtö

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2010 alussa perustajajäsen Deuce päätti lähteä yhtyeestä musiikillisten erimielisyyksien vuoksi. Asiaan kiinnitettiin huomiota kun laulaja ei ilmestynyt Vatos Locos -kiertueelle. Pari viikkoa kiertueen oltua käynnissä yhtyeen jäsenet pyysivätkin pitkäaikaista ystäväänsä Daniel Murilloa korvaamaan Deucen. Juuri ennen tätä Murillo oli edennyt koelaulujen läpi American Idolin yhdeksännellä tuotantokaudella, mutta päätti jättää kilpailun ja liittyä yhtyeeseen. Hän on myös yhtyeen Lorene Drive laulaja, ja yhtye onkin parhaillaan tauolla hänen Hollywood Undead -projektinsa vuoksi. Murillo kulkee yhtyeessä taiteilijanimellä Danny. Myöhemmin Deuce julkaisi kappaleen Story of a Snitch, jossa hän väittää, että hänet potkittiin ulos yhtyeestä. Hollywood Undead ilmoitti, ettei aio ”alentua hänen tasolleen” ja päätti jättää asian huomioimatta.

Tilanteesta ei tiedetty paljoa ennen kuin haastattelija Bryan Stars otti sen esille YouTubessa. Johnny 3 Tears ja Da Kurlzz kertoivat haastattelussa, että yhtyeen jäsenet saivat jatkuvasti lepytellä Deucea kiertueiden aikana. ”Se oli niin hankalaa, että en usko että hänen kanssaan olisi enää tehty toista levyä”, Da Kurlzz sanoi haastattelijalle. ”Me poistuimme kumarrellen mukautuksemme eloon Deucen kanssa.” Aiheeseen hyvin kyllästynyt Johnny 3 Tears totesi: ”Hän ei vain tykännyt olla tien päällä, joten jouduimme näkemään vaivaa tehdäksemme hänen olonsa mukavaksi. Hän myös halusi kirjoittaa kaikissa kappaleissa.”

Rock.comin haastattelija Martini Beerman haastatteli Charlie Sceneä ja J-Dogia, ja nämä selittivät viimeisimmät välirikkoon johtaneet tapahtumat. Charlie Scene sanoi: ”Hän halusi ottaa kiertueelle mukaansa henkilökohtaisen avustajan. Yhdelläkään meistä ei ole henkilökohtaista avustajaa, emme ole egomaanikkoja. Me emme tarvitse sellaisia, ja hän halusi yhtyeen maksavan avustajalleen, ja me teimmekin niin ne neljä kuukautta. Sen jälkeen sanoimme, ettemme aio enää maksaa 800 dollaria per viikko siitä, että hänen kaverinsa pääsee mukaan kiertueelle. Kun sitten menimme lentokentälle lähteäksemme seuraavalle kiertueelle, hän ei tullut paikalle. Mietimme, että mitä vittua me nyt teemme. Soitimme hänelle eikä hän vastannut. Joten ensimmäisten kahden viikon ajan sillä kiertueella minä lauloin kaikki hänen osuutensa.”

Yhtyeen tyyli ja studioalbumit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hollywood Undeadin musiikki sekoittaa useita tyylejä, usein hip hopia, yhteen vaihtoehtorockin, nu metalin ja tanssimusiikin kanssa. Jotkut lauluista, kuten Undead ja From the Ground edustavat myös raskaampaa metallimusiikkia, ja sisältävät enemmän karjuntaa kuin muut yhtyeen kappaleet. Yhtyeen musiikki kategorioidaan usein rap rockiksi, joskin yhtyeen basistin Johnny 3 Tearsin mukaan he eivät pidä yhtyeen kategorioimisesta rap rock-yhtyeeksi, vaan kutsuvat itseään yksinkertaisesti rock-yhtyeeksi.

Lähes puolet kappaleista yhtyeen ensimmäiseltä albumilta, Swan Songsilta omaa elementtejä enemmänkin tanssimusiikista, tästä esimerkkinä kappaleet Everywhere I Go ja No. 5, kun taas loput, kuten Young ja Paradise Lost edustavat vakavempaa tyyliä. Monet kriitikot ovatkin ilmaisseet hämmästyksensä albumin kappaleiden erilaisuudesta toisiinsa verratessa.

Charlie Scene vuonna 2015.

Yhtye vaihtoi äänimaailmaansa hieman toista studioalbumia American Tragedyä varten. Albumilla on hieman enemmän erilaisten tyylilajien elementtejä kuin ensimmäisellä studioalbumilla. Yhtye jatkoi kuitenkin samankaltaisella tyylillä kuin ensimmäiselläkin studioalbumilla, joskin tanssimusiikkia on tällä albumilla vähemmän. Johnny 3 Tears kommentoi albumia toteamalla "Tällä albumilla on enemmän rockia, rankempaa musiikkia ja enemmän kipua lauluissa."

Kolmas studioalbumi, Notes from the Underground muistuttaa tyyliltään enemmän ensimmäistä albumia Swan Songsia kuin toista albumia, American Tragedyä. Yhtyeen vokalisti Charlie Scene kommentoi albumia seuraavastilähde?:

»Sanoisin, että tällä kertaa levy-yhtiö antoi meille täydet luovuudenvoimat käyttöön. Luulen että tästä tulee enemmän Swan Songsin kuuloinen kuin American Tragedyn. Siitä tulee molempien yhdistelmä; Tarkoitan, että me kaikki kasvamme artisteina, tulemme vanhemmiksi, ja olemme tehneet tätä jo pitkään, eli luulen että siitä albumista tulee Swan Songsin kaltainen, ja uskon että fanimme tulevat tykkäämään siitä kovasti.»

Albumi myi ensimmäisellä viikolla julkaisun jälkeen 53 000 kopiota ja oli yksi vuoden 2012 odotetuimmista albumeista. Myös listasijoitukset olivat menestyksiä, albumi saavutti Yhdysvaltain Billboard 200-albumilistan sijan 2, ja Kanadan Canada's Top Albums-listan sijan 1. Nämä ovat yhtyeen parhaat listasijoitukset albumilistoilla.

Neljättä studioalbumia Day of the Deadia varten tehtiin paljon musiikillisia muutoksia. Aiemmin yhtyeen musiikissa kuului paljon hip-hopmaisuutta, mutta tällä albumilla yhtyeen musiikki meni rankempaan suuntaan. Kitaroissa alettiin käyttää enemmän säröä. Albumin nimikkokappale "Day Of the Dead" on eräs yhtyeen raskaimmista kappaleista. Mutta jotkut kappaleet kuten "War Child" olivat erittäin disco-henkisiä. Tämä albumi julkaistiin Interscope Recordsin kautta, ja on näin ollen yhtyeen ensimmäinen julkaisu kyseisen levy-yhtiön kautta. Listamenestys ei ole ollut yhtä suurta kuin aiemmalla studioalbumilla. Albumi sijoittui korkeimmillaan sijalle 18. Billboard 200 -listalla. Se oli tarkoitus julkaista lokakuussa 2014, mutta lopulta se julkaistiin 31. maaliskuuta 2015. Albumin singlejulkaisuja ovat nimikkokappale Day of the Dead, Usual Suspects, Gravity, How We Roll, Live Forever ja Disease.

Yhtyeen viides studioalbumi V tai Five julkaistiin 27. lokakuuta 2017. Albumilla alettiin ensimmäistä kertaa tehdä kappaleita, joissa kaikki yhtyeen jäsenet laulavat. Albumilla tehtiin myös vuoden 2005 jälkeen ensimmäisen kerran kappale toisen artistin kanssa. Kappale "Black Cadillac" tehtiin räppäri B-Realin kanssa. Albumi on myös ensimmäinen ilman yhtyeen pitkäaikaista lyömäsoittajaa ja taustalaulajaa Matthew "Da Kurlzz" Busekia. Albumilta julkaistiin singlet California Dreaming, Whatever It Takes, Renegade, We Own the Night ja Your Life.

1. marraskuuta 2018 yhtye julkaisi EP:n Psalms. Levyllä on neljä uutta kappaletta, Bloody Nose, Live Fast, Die Young ja Something to Believe. Albumilla oli myös aikaisemmin julkaistut singlet Another Level ja Gotta Let Go.

Yhtye Suomessa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hollywood Undead on esiintynyt Suomessa kahdeksan kertaa.

 • 2009: Swan Songs B-Sides EP
 • 2009: Desperate Measures
 • 2010: Swan Songs Rarities EP
 • 2010: Black Dahlia Remixes
 • 2018: Psalms

Remix-albumit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 • 2011: American Tragedy Redux
 • 2006: Hollywood Undead Demo

 • 2006: No. 5
 • 2008: Undead
 • 2009: Young
 • 2009: Everywhere I Go
 • 2009: Dove & Grenade
 • 2010: Black Dahlia
 • 2010: Hear Me Now
 • 2011: Been To Hell
 • 2011: Comin’ in Hot
 • 2012: We Are
 • 2013: Dead Bite
 • 2013: Another Way Out
 • 2014: Day Of The Dead
 • 2015: Usual Suspects
 • 2015: Gravity
 • 2015: How We Roll
 • 2015: Live Forever
 • 2015: Disease
 • 2017: California Dreaming
 • 2017: Whatever It Takes
 • 2017: Bad Moon
 • 2018: Your Life
 • 2018: Gotta Let Go
 • 2018: Another Level
 • 2019: Already Dead
 • 2019: Time Bomb
 • 2020: Empire
 • 2020: Idol
 • 2020: The End / Undead
 • 2020: Coming Home
 • 2020: Heart of a Champion (Remix)
 • 2020: Gonna Be OK

Nykyinen kokoonpano
Yhtyeen uusin kiertuerumpali Matt Oloffson vuonna 2018.
Nykyiset kiertuejäsenet
 • Matt Oloffson – rummut, lyömäsoittimet (2018–)
Entiset jäsenet
 • Da Kurlzz (Matthew Busek) – laulu, karjunta, rummut, lyömäsoittimet (2005–2017)
 • Shady Jeff (Jeffrey Phillips) laulu, karjunta, syntetisaattori (2005–2007)
 • Deuce (Aron Erlichman) – laulu, karjunta, bassokitara, koskettimet (2005–2009)

Entiset kiertuejäsenet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 • Biscuitz (Glendon Crain) – rummut, lyömäsoittimet (2008–2010)
 • Daren Pfeifer – rummut, lyömäsoittimet (2010–2014)
 • Tyler Mahurin - rummut, lyömäsoittimet (2014-2018)
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.