Country rock

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Country rock
Alkuperä folk rock, country, country folk, rockabilly
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Kehittymisen
ajankohta
1960-luvun loppu
Tyypillisiä
soittimia
kitara, basso, rummut, piano
Kehittyneitä
tyylilajeja /
suuntauksia
roots rock, southern rock, cowpunk, alternative country

Country rock eli kantrirock on musiikin tyylilaji, joka on syntynyt kantrimusiikin ja rockin sulautumisesta. Vaikka nämä tyylit ovat vaikuttaneet toisiinsa jo 1950-luvulta lähtien, country rock -termillä viitataan yleensä 1960- ja 1970-luvun taitteessa alkaneisiin musiikillisiin kokeiluihin, joissa kantri ja rock pyrittiin määrätietoisesti yhdistämään. Esimerkkejä varhaisesta country rockista löytyy muun muassa The Byrdsin albumilta Sweetheart of the Rodeo sekä Bob Dylanin ja Buffalo Springfieldin tuotannosta. Tunnetuin country rock -yhtye lienee Eagles. Muita country rock -yhtyeitä ovat Poco, Firefall, The Ozark Mountain Daredevils, Pure Prairie League, Toby Beau, Amazing Rhythm Aces, Outlaws, Nitty Gritty Dirt Band, The Flying Burrito Brothers, International Submarine Band ja The Dillards. Naissolisteista kantrirokkia ovat edustaneet mm. Juice Newton, Emmylou Harris ja Linda Hargrove.

Monet 1960-luvun lopun ja 1970-luvun tunnetut country rock -yhtyeet olivat kotoisin Kaliforniasta, mistä syystä tämä musiikkityyli tunnetaan myös "länsirannikon rockina". 1960-luvun puolivälissä syntynyt folkrock on musiikillisesti läheistä sukua tälle tyylille.

80- ja 90-luvuilla käsite "kantrirock" pitkälti hävisi, mutta sellaiset artistit kuten Green On Red ja Jason & The Scorchers jatkoivat ja kehittivät tyylilajia uusiin suuntiin. Tämän päivän kaupallisestikin menestyksekästä country rockia edustaa esim. Drive-By-Truckers.

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.