Ero sivun ”Massiivinen monen pelaajan verkkopeli” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p
MMOssa on laaja pelimaailma, joka säilyy pääosin samanlaisena riippumatta pelaajien toimista siellä. Pelaajat voivat esimerkiksi louhia kalliosta materiaaleja tai tappaa hahmoja, mutta ne palaavat eli "spawnaavat" takaisin tietyn ajan kuluttua. Näin pelimaailma säilyy tietyllä tapaa pysyvänä. Uusissa MMO-peleissä on kuitenkin joitakin ominaisuuksia, joiden ansiosta pelimaailma hieman voi juonen edetessä muuttua siten, että asiat näyttäytyvät eri pelaajille eri tavalla riippuen heidän toimistaan, valinnoistaan ja tarinan juonen vaiheesta.
 
Koska MMO:t ovat pääasiassa laajoja moninpelejä, niissä ei ole laajoja [[Yksinpeli|yksinpeliosioita]] tai -ominaisuuksia. Esimerkiksi [[NPC|NPC hahmojen]] [[tekoäly]] on suunniteltu pääasiassa tukemaan ryhmässä pelaamista. Tästä johtuen MMO-peliä ei voi saada "loppuun" kuten yksinpeliä. MMO-pelin tilannetta, jossa hahmo on korkeimmalla kokemustasolla (engl. ''level'') tai muuten käynyt läpi pelin sisällön kattavasti, kutsutaan loppupeliksi (engl. ''endgame''). Tässä vaiheessa MMO-pelaaminen keskittyy itseään toistavaan sisältöön, kuten päivittäin suoritettaviin tehtäviin (engl. ''dailies, daily quests''), PvP toimintaan sekä, PvE-[[Instanssi-luolasto|instansseihin]], virtuaalituotteiden valmistamiseen (engl. ''crafting'') sekä myymiseen muille pelaajille.
 
Pelaajat jotka haluavat pelata yksin löytävät kuitenkin runsaasti tekemistä ns. PvE eli "[[PvE|pelaaja vastaan ympäristö, Player vs. Environment]]" sisällöstä. Jotkin PvE sisällötkin, kuten suuret tapahtumat tai taistelut NPC hahmoja vastaan, voivat vaatia suurien ihmispelaajien joukkojen koordinoitua yhteistyötä. Nämä voivat olla pelimaailmassa spontaanisti esiintyviä tapahtumia, joihin voivat osallistua kaikki paikalle osuvat tai suunnitelmallisempaa toimintaa vaativia vaikeampia [[Instanssi-luolasto|instansseja]]. Instansseissa tarvitaan yleensä vähintään suunnitelmien tekoa tekstichatissä tai mikrofoneilla pelin "puhelu"/ääni-ominaisuudella tai jollakin kaikkien käyttämällä [[VoIP|VoIP-ohjelmalla]], kuten [[TeamSpeak]], [[Ventrilo]] tai [[Mumble]] ohjelmia.

Navigointivalikko