The Secret World

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Secret World
Kehittäjä Funcom
Julkaisija Electronic Arts
Ohjaaja Ragnar Tørnquist
Julkaistu
  • 3. heinäkuuta 2012
Lajityyppi massiivinen monen pelaajan verkkoroolipeli
Pelimuoto moninpeli
Ikäluokitus ESRB: Mature 17+
PEGI 16
Alusta Microsoft Windows
Jakelumuoto Optinen levy ja Steam
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Secret World (lyhenne TSW) on Funcomin kehittämä tarinapainotteinen massiivinen monen pelaajan verkkoroolipeli[1], joka julkaistiin Microsoft Windowsille 3. heinäkuuta 2012.

Kesällä 2017 Funcom muutti The Secret Worldin ilmaispeliksi, jonka myötä se julkaistiin uudelleen nimellä Secret World Legends.[2]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on erikoista se, ettei pelihahmolla ole hahmoluokkaa tai tasoja, vaan hahmon kokemus määritellään esineistä. Pelaajat voivat itse luoda hierarkkisen järjestyksen liittonsa sisälle, ja päättää yhdessä, miten pahuutta vastaan taistellaan.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Secret World tapahtuu nykyaikana, mutta vuonna 1923 kaikki urbaanit legendat ja myytit muuttuivat todeksi. Pelin sankareita ovat normaalit ihmiset kaikkien salaliittojen keskellä ja ihmiset siis taistelevat pahuuden voimia vastaan. Jokainen pelaaja valitsee yhden salaliiton kolmesta mahdollisesta: illuminateista, lohikäärmeistä ja temppeliherroista. Pelissä on kolme erilaista sukupuuttoa lähestyvien ihmisten perustamaa salaliittoa. Jokainen salaliitto taistelee toisiaan ja pimeän olentoja vastaan omilla tavoillaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. GameSpot @ GDC 09: The Secret World First Look Interview youtube.com. 7.4.2009. Viitattu 26.7.2017. (englanniksi)
  2. The Secret World relaunching F2P as Secret World Legends Rock, Paper, Shotgun. 29.3.2017. Viitattu 26.7.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]