Neopets

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Neopets on Internetin suurin virtuaalilemmikkisivusto, joka perustettiin vuonna 1999. Sivustolla on yli 100 miljoonaa käyttäjää. Sivuston oletuskielenä on englanti, mutta kielivaihtoehtoina ovat myös muun muassa saksa, ranska, espanja, portugali, kiina, korea ja tanska.

Neopetsin loivat brittiläiset Adam Powel ja Donna Williams. Mukaan tuli pääomasijoittajia ja vuonna 2005 Neopetsin osti Viacom, joka omistuksen aikana Neopets eli kulta-aikaansa. Maaliskuun 17. 2014 Viacom myi Neopetsin opetuspelejä julkaisevalle Knowledge Adventurelle, joka tunnetaan nykyään nimellä JumpStart. Vuonna 2017 kiinalainen NetDragon osti JumpStartin.

Peli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palveluun rekisteröityminen on ilmaista ja rekisteröitymisen jälkeen pääsee hoitamaan virtuaalilemmikkejä kuvitteelliseen Neopia-maailmaan, jossa on erilaisia alueita ja kaupunkeja. Suurimman osan virtuaalisista lemmikeistä voi luoda milloin tahansa, kun taas toiset neopetsit (Chomby, Cybunny, Hissi, Jetsam, Kiko, Koi, Lutari, Poogle ja Ruki) ovat rajoitettuja ja niitä voi luoda niiden omina erityisinä päivinä. Draik ja Krawk ovat lemmikkejä, joita ei voi koskaan luoda, mutta ne ovat saavutettavissa muilla keinoin. Neopets-sivustolla on muun muassa yli 200 peliä, kouluttamista, taistelemista, huutokauppaa, chatteja, gallerioita ja kiltoja. Monella pelaajalla on myös oma kauppa, jossa myydään virtuaalilemmikeille suunnattua virtuaalista tavaraa, joita voi hankkia pelaamalla pelejä ja ansaitsemalla neopisteitä (neopoint, np).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.