Instanssi-luolasto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Instanssi-luolasto tai useimmiten pelkästään instanssi (engl. instance dungeon) on erityinen massiivisissa monen pelaajan verkkoroolipeleissä käytettävä pelialue. Instanssi on pelimaailmasta (open world) erillinen pelialue, jonne pelaaja menee yksin tai oman ryhmänsä kanssa. Jokaiselle pelaajaryhmälle luodaan oma instanssi-luolastonsa, johon pääsevät vain oman ryhmän pelaajat. Yhdessä tietyssä instanssissa on samat paikat ja useimmiten samat vastustajat. Luolaston pomojen ja loppuvastustajan voittaminen antaa tavarapalkintoja (drops).

Instanssit vaativat yleensä myös tiimityötä. Ryhmässä on oltava mukana yleensä ainakin parantaja ja "tankki", joka ottaa vastaan vihollisen iskut ja pitää viholliset paikallaan ja antaa muille mahdollisuuden tehdä vahinkoa.

Instansseja käytetään muun muassa RuneScape- ja World of Warcraft -videopeleissä. World of Warcraftin instanssiluolastoissa ryhmä suorittaa eräänlaisen pienen tarinan mennessään luolastoa läpi. Raid-instanssit ovat vähintään kymmenen hengen luolastoja, joissa vastukset ovat haastavampia, mutta niiden jättämät varusteetkin ovat huomattavasti parempia. Instansseissa voi olla korkeintaan 40 pelaajaa.

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.