Ero sivun ”Pentti Mikkilä” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
86 merkkiä lisätty ,  9 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
'''Pentti Mikkilä''' (s. [[30. marraskuuta]] [[1946]] [[Jyväskylä]]) on entinen [[JYP|JyPHT:n]] jääkiekkoilija[[jääkiekko]]ilija ja valmentaja.
 
==Pelaajaura==
Pentti Mikkilä edusti jyväskyläläisjoukkuetta koko uransa sen pelatessa [[I-divisioona (jääkiekko)|1-divisiionassadivisioonassa]]. Hän toimi joukkueessaan puolustajana 239 divisioonaottelussa tehden 92 pistettä, joista 26 maalia ja 66 syöttöpisteitä. Mikkilä ehti pelata urallaan 7seitsemän kautta, kunnes lopetti keväällä 1981. Ensimmäisen kautensa hän pelasi 1974-751974–1975.
 
==Pelaajauran jälkeen==
Mikkilä on peliuransaPeliuransa lopettamisen jälkeen Mikkilä on toiminut Jypissä useissa eri tehtävissä. Siksi häntä usein kutsutaankin lempinimerllälempinimellä "Mr”Mr. JYP"JYP”. Uransa jälkeen hän on toiminut Jypissä joukkueenjohtajana ja kakkosvalmentajana. Lisäksi hän on toiminut Jypin markkinointipäällikkönä sekä lyhyen aikaa JYPin toimitusjohtajana. Jyväskyläläisjoukkueen palkkalistoilla hän on saanut olla mukana Jypin kaikissa huippuhetkissä joukkueenjohtajan tehtävissä.
 
Mikkilä toimi joukkueenjohtajan töidensä lisäksi [[Hannu Aravirta|Hannu Aravirran]] apuvalmentajana hopeaan johtaneella kaudella 1988-891988–1989. Miehen kakkosvalmentajan työt päättyivät kevääseen 1991, jolloin hän siirtyi päätoimisesti joukkueenjohtajan tehtäviin. Mikkilän toimiessa tuossa tehtävässä JYP pääsi juhlimaan keväällä 1992 hopeaa sekä 1993 pronssia. Tuossa virassa Mikkilä toimi joukkueenjohtajana vuoteen 2000 asti, kunnes siirtyi valmennustehtäviin, toimien mm.muun muassa [[JYP-Akatemia|Diskoksen]] joukkueen valmentajana.
 
Nykyisin Mikkilä ei toimi päätoimisesti jääkiekon parissa, vaan työskentelee autonmyyntialalla. Hän pelaa kuitenkin ikämieskiekkoa Jyväskylän Ukkometsoissa.
 
Mikkilän pelinumero '''19''' on jäädytetty Jypissä ja miehen pelipaita on nostettu hallin kattoon.
 
==Lähteet==
{{SM-liigan jäädytetyt}}
 
{{DEFAULTSORTAAKKOSTUS:Mikkilä, Pentti}}
 
[[Luokka:Suomalaiset jääkiekkoilijat]]
[[Luokka:Suomalaiset jääkiekkovalmentajat]]
[[Luokka:Vuonna 1946 syntyneet]]
[[Luokka:Elävät henkilöt]]
70 399

muokkausta

Navigointivalikko