The Sims 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Sims 2
Kehittäjä
Julkaisija
Suunnittelija
  • Patrick J. Barrett
  • Jenna Chalmers
  • Shannon Copur
Säveltäjä Mark Mothersbaugh
Pelisarja The Sims
Pelimoottori Pixomatic
Julkaistu
Lajityyppi elämäsimulaatio
Pelimuoto
Ikäluokitus
Alusta Microsoft Windows, OS X, Game Boy Advance, Nintendo GameCube, Nintendo DS, PlayStation 2, Xbox, PlayStation Portable, mobiili
Lisenssi Suljettu lisenssi
Jakelumuoto CD, DVD
Vaatimukset

Microsoft Windows

  • 800 MHz prosessori
  • 256 Mt RAM
  • 32 Mt T&L 3D-näytönohjain
  • äänikortti
  • 3,5 Gt vapaata kiintolevytilaa
  • 8xCD-ROM
  • Windows 98/ME/2000/XP (DirectX 9)
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Sims 2 on Maxisin kehittämä ja Electronic Artsin julkaisema The Sims -pelisarjaan kuuluva simulaatiopeli. Peli julkaistiin alun perin vuonna 2004 Microsoft Windowsille ja seuraavana vuonna OS X:lle. Pelille on julkaistu kahdeksan lisäosaa, jotka kaikki ovat julkaistu myös Suomessa. Pelille on lisäksi julkaistu yhdeksän erilaista kamasettiä.

The Sims 2 on myynyt Suomessa jo viisinkertaisesti platinaa.[1] The Sims 2 -peliä on myyty Suomessa vuoteen 2008 mennessä kaiken kaikkiaan 207 997 kappaletta, josta yksistään PC-versiota reilut 100 000 kappaletta.[1][2] Kaiken kaikkiaan The Sims 2 -pelejä ja lisälevyjä on myyty jo yli 400 000 kappaletta. EA:n mukaan The Sims 2 -peli löytyy joka kymmenestä suomalaisesta kodista.[1][2] EA lopetti pelin tukemisen kymmenen vuotta julkaisunsa jälkeen vuonna 2014.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Sims 2:ssa pelaaja perustaa perheen joko valmiina olevaan tai itse luotuun naapurustoon (PlayStation 2 -versiossa ei voi luoda naapurustoa). Pelaaja voi myös pelata pelin mukana tulleilla perheillä. Valmiilla perheellä on jo tontti ja sisustettu talo, sekä mahdollisesti puoliso, lapsia ja ura. Valmiita perheitä on myös naapurustovalikoimassa ja heidät voi asuttaa valitsemalleen tontille.

Jos pelaaja haluaa tehdä oman perheen, hänen täytyy tehdä perheelle vähintään yksi aikuinen sim. Aikuisen lisäksi voi perheeseen lisätä taaperoita, lapsia, teinejä ja vanhuksia. The Sims 2: Yliopisto -lisäosassa peliin tulee uusi ikäluokka, nuori aikuinen, mutta jotta kyseisen elämänvaiheen voisi pelata, on pelaajan luotava nuori aikuinen yliopistonaapurustossa tai lähetettävä teini-ikäinen sim yliopistoon opiskelemaan. Jos et lähetä teiniä yliopistoon, tai et luo opiskelijoita, tätä elämänvaihetta ei ole. Nuori aikuinen ei siis ole pakollinen ikäluokka.

Perheellä on luomisen jälkeen 20 000 simoleonia (SimCityn rahayksikkö) – poikkeuksena nuori aikuinen, jolla rahaa on 500 simoleonia opiskelujaan varten. Päivityksen mukana perheen alkuvarat vaihtelevat simien määrästä sekä niiden iästä. Rahasumma voi olla jopa 50 000 §. Talous voi tällä aloitusrahalla ostaa joko valmiin talon tai rakentaa täysin uuden talon tyhjälle tontille. Näistä rahoista pitäisi myös riittää talon sisustukseen, ellei huijaa rahakoodeilla, joilla simin tilille saa halutun määrän rahaa.

Kun perhe on asettunut asumaan, pitää elanto turvata. Teinit, aikuiset, vanhukset ja Lemmikkielämää-lisäosan myötä myös lemmikit voivat käydä töissä. Vanhukset voivat toki myös levätä kotonaan eläkkeen turvin. Eläkettä ei tosin kerry, mikäli sim on luotu vanhuksena: tällöin hänen on mentävä ”hanttihommiin”, joista hän ansaitsee itselleen hieman rahaa. Uravaihtoehtoja on peruspelissä kymmenen: urheilu, liiketalous, rikollisuus, ravintola, lainvalvonta, lääketiede, sotilas, politiikka, tiede sekä löysäily. The Sims 2: Yliopisto -lisäosa tuo peliin taiteen, luonnontieteen, mystiikan ja viihteen urat. Näille työurille pääsevät kuitenkin vain yliopiston käyneet simit. The Sims 2: Vuodenajat -lisäosan mukana tulevat urat seikkailija, peli, musiikki, laki, opetus ja toimittaja. The Sims 2: Vapaa-aika -lisäosan mukana tulevat urat ovat tanssija, tiedustelu, arkkitehti, meritutkija ja esiintyminen.

Pelissä on tarkoituksena johtaa simien elämää hyvään suuntaan, mutta valinta hyvän ja huonon elämän välillä on lähes täysin pelaajalla. Simeillä on toiveita sekä pelkoja, joita pelaaja voi toteuttaa – toiveiden toteuttamisesta sim ansaitsee tavoitepisteitä, pelkojen toteutumisesta sim menettää niitä. Pisteillä voi ostaa tavoitepalkintoja, joista voi olla hyötyä tai haittaa pelin edetessä.

Simeillä on myös elämäntavoite, jonka voi valita Luo perhe -tilassa tai lapsen kasvaessa teiniksi (lapsilla, taaperoilla ja vauvoilla on aina kasvutavoite). Tavoitteen voi valita viidestä eri vaihtoehdosta: perhe-, romantiikka-, tieto-, mammona- tai suosiotavoite. The Sims 2: Yöelämää -lisäosassa tulevat nautinto- sekä syöpöttelytavoitteet, joista jälkimmäisen voi saada vain tavoitepalkinto mielenmuokkauspalloa käyttämällä tavoitemittarin ollessa hyvin alhainen vihreä tai punainen. Sen lisäksi simille voi valita lisätavoitteen, joka tulee The Sims 2: Vapaa-aika -lisäosassa etu-palkintona.

Perheissä esiintyvistä ongelmista voidaan mainita esimerkiksi tulipalot, tappelut, murtovarkaudet, sairaudet ja alien kaappaukset.

Peliä ei varsinaisesti voi pelata läpi, sillä perheen elämä voi jatkua vailla päämäärää niin kauan kuin simejä riittää. Vaikka perheen simit kuolisivatkin, pelaaja voi aina luoda uuden perheen ja aloittaa "alusta".

Peliin voi myös halutessaan ladata vaatteita, asusteita, huonekaluja, taloja ja muuta vastaavaa Internetistä, esimerkiksi pelin virallisilta sivuilta. Vaatteita voi myös kuvioida ja värjätä uudelleen itse The Sims Body Shopilla, joka tulee The Sims 2:n mukana. Vaatteen tekoon tarvitsee myös kuvankäsittelyohjelman.

Naapurustot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Sims 2 -peruspelin mukana tulee kolme naapurustoa, Kauniala, Outolaakso ja Veronala. Vuodenajat-lisäosan mukana tulee uusi naapurusto, Leutolaakso, Vapaa-aika-lisäosan mukana Puuhalan laakso ja Kaupunkikämpän mukana Belladonnapoukama. Myös lisäosien "Kauppa Auki" ja "Yöelämää" mukana tulevat naapurustojen kaltaiset sivunaapurustot kaupunkialue Stadi ja ostosalue Siniperä. Pelissä voi myös tehdä oman naapuruston ja oman kaupunkialueen ja ostosalueen valmiiseen naapurustoon liitettynä, mutta näissä ei ole valmisperheitä eikä valmiiksi sijoitettuja taloja. Naapuruston maaperän voi valita itse, vaihtoehtoina ovat aavikko, maanpinta, asfaltti ja rehevä.

Kauniala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauniala on tullut tunnetuksi koko kaupungin rikkaimman miehen, Januksen, vaimon Johannan katoamisen vuoksi. Katoaminen on täysi mysteeri, mutta on huhuttu, että avaruusoliot olisivat voineet viedä Johannan. Kummallista on, että Terhakaisen siskokset muuttivat Kaunialaan juuri samaan aikaan... Asialla on toki voinut olla myös kaupungin naistennaurattaja Toni Lorula. Valmisperheet ovat Goottilan, Lorulan, Vähälän, Mukavaisen, Vanhasen, Haaveisen, Terhakaisen ja Röyhkän perheet.

Kaunialan maaperä on rehevä ruoho.

Outolaakso[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Outolaakso sijaitsee aavikolla, ja muutama sen asukkaista on avaruusolioita. Kaupungin vanhimman naisen Olivia Vainajalan pihalla on kymmenkunta hautakiveä, joiden kaikkien vainajia ei tiedetä. Outolaakson valmiit perheet ovat Erakkolan, Ruutilan, Lyytisen, Ypölän, Virtasen, Uteloisen ja Vainajalan perheet. Lisäksi Outolaaksosta löytyy towniena Johanna Goottila.

Outolaakson maaperä on aavikko.

Veronala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Veronalan naapurusto perustuu italialaiseen Veronan kaupungissa tapahtuneeseen Romeo ja Julia -tarinaan. Monttupuun ja Capulan perheet ovat riidoissa, mutta sukujen teinit ovat rakastuneet toisiinsa. Monttupuiden ja Capuloiden lisäksi muita asutettuja valmisperheitä naapurustossa on vain Unelmalan perhe.

Veronalan maaperä on Kaunialan tavoin rehevä.

Lisäosat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Sims 2: Yliopisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: The Sims 2: Yliopisto

The Sims 2 Yliopisto (engl. The Sims 2 University) on 11. maaliskuuta 2005 julkaistu lisäosa. Lisäosassa pelaajalla on mahdollisuus lähettää oma siminsä opiskelemaan yliopistoon teini-iässä tai erikseen luoda opiskelijasimejä. Yliopistoon siirryttyään simistä tulee nuori aikuinen. Sim voi asua joko asuntolassa, yksityisasunnossa tai osakuntatalossa. Yksityisasunnon voi myös muuttaa osakuntataloksi. Yliopistossa on myös mahdollisuus päästä salaseuran jäseneksi, jos on hyvissä väleissä kolmen jäsenen kanssa eli molemmilla on pitkän ajan suhde vähintään 50. Jäsenet tunnistaa tummasta puvusta ja laamarintamerkistä. Lisäosassa voi laittaa simin viuhahtelemaan eli juoksemaan alasti ympäri kampusta. Simit voivat palauttaa kuolleita sukulaisiaan ja tuttaviaan henkiin Haudantakain -nimisellä laitteella, jonka sim saa saavuttaessaan Mystiikka-uran viidennen tason. Pelissä tulee 125 uutta esinettä, ja mukana on muutama aikuisille ja nuorille aikuiselle kohdistettu uusi hiustyyli.

The Sims 2: Yöelämää[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: The Sims 2: Yöelämää

The Sims 2 Yöelämää (engl. The Sims 2 Nightlife) on Suomessa 12. lokakuuta 2005 julkaistu lisäosa. Simit voi viedä illalliselle, diskoon, treffeille tai vaikka keilailemaan. Pelissä on 125 uutta esinettä. Lisäosa tarjoaa runsaasti uusia vaatteita ja hiustyylejä. Lisäksi sim voi ostaa oman auton ja rakentaa autotallin. Simit voivat muuttua vampyyreiksi, jos joutuvat tällaisen puremiksi.

The Sims 2: Kauppa auki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: The Sims 2: Kauppa auki

The Sims 2 Kauppa auki (engl. The Sims 2 Open for Business) on vuonna 2005 julkaistu lisäosa, jossa on tarkoitus perustaa jonkinlainen kaupallinen yritys, kuten vaatekauppa, kukkakauppa, ravintola tai salonki. Pelaaja on itse vastuussa yrityksensä tulevaisuudesta. Yritykseen voi palkata työntekijöitä, joiden kokemus ja pisteytys vaikuttaa palkkavaatimukseen. Taloudellisesti tiukkoina aikoina voi aina tietenkin turvautua perheenjäsenten ilmaiseen työvoimaan. Työntekijöiden tyytyväisyys on yhtä tärkeää kuin asiakkaiden, ja henkilökuntaa voi halutessaan tyydytellä palkankorotuksilla ja tauoilla. Kun työntekijä on tarpeeksi kauan työskennellyt yrityksessä, hänet voidaan ylentää esimieheksi ja tätä voi ohjata, kuten omia simejäkin, erona on se, että esimiestä voi ohjata vain yrityksessä ja vain, jos kutsuu työntekijän töihin. Yritystä voi kasvattaa miltei loputtomiin: pelaaja voi katsella yrityksensä kasvavan pienestä kulmakaupasta kolmikerroksiseksi ostosparatiisiksi. Lisäksi lisäosan mukana tulee myyntikalusteita ja työpöytiä, joita tarvitaan puodin ylläpidossa.

The Sims 2: Lemmikkielämää[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Sims 2: Lemmikkielämää (engl. The Sims 2: Pets) on 17. lokakuuta 2006 julkaistu neljäs lisäosa. Pelissä on mahdollisuus ostaa tai luoda lemmikki. Peli tarjoaa vaihtoehdoksi koiran ja kissan, lisäksi ostotilasta on saatavilla pienempiä terraariolemmikkejä. Lemmikkejä pitää ruokkia ja niiden hyvinvoinnista on huolehdittava. Lisäksi niitä voi kouluttaa ja jakaa muille pelaajille pelin sivuston kautta. Lemmikki (kissa/koira) voi käydä myös simien tapaan töissä ja ansaita näin lisätuloja perheelle. Lemmikin ylennyksellä tienaa myös uusia ominaisuuksia lemmikin luomiseen (esimerkiksi eriväriset turkit ja uudet kaulapannat). Lemmikkejä ei voi ohjata, mutta niiden mielialaa ja suhteita voi seurata (huijauskoodien avulla myös lemmikin ohjaaminen on mahdollista). Simin on mahdollista muuttua ihmissudeksi. Pelin mukana tulevat koiran ja kissan lisäksi terraariolemmikit, hamsteri ja lintu. Kullekin eläinlajille on omat rotunsa.

The Sims 2: Vuodenajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: The Sims 2: Vuodenajat

The Sims 2 Vuodenajat (engl. The Sims 2 Seasons) on viides lisäosa. Se julkaistiin Suomessa 1. maaliskuuta 2007. Pelissä on mukana 125 uutta esinettä, muun muassa mehulinko ja vaatenaulakko. Pelissä on neljä vuodenaikaa, ja pelaaja voi itse valita kuhunkin naapurustoon vuodenajat ja vuodenaikojen järjestyksen. Simit voivat paleltua tai saada lämpöhalvauksen sään ja pukeutumisen mukaan. Simit voivat muuttua vihersimeiksi ja liittyä puutarhakerhoon. Pelin mukana tulee yksi uusi naapurusto ja muutama uusi perhe. Vuodenajat tuo peliin uusia hiustyylejä ja vaatteita sekä muutamia uusia toimintoja, kuten kalastuksen ja viljelyn. Uusina toimintoina voi myös valita erilaiset asusteet eri tilanteisiin. Lisäksi tulee myös uusi asukategoria, ulkovaatteet. Lisäosa tuo peliin mahdollisuuden antaa lahjoja, säilöä ruokaa, kalastaa ja pyydystää perhosia ja tulikärpäsiä.

The Sims 2: Matkoilla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: The Sims 2: Matkoilla

The Sims 2: Matkoilla (engl. The Sims 2: Bon Voyage) on pelisarjan kuudes lisäosa. Se julkaistiin Euroopassa 6. syyskuuta 2007. Lisäosassa simit voivat matkustaa lomalle hotelliin, telttaan tai itseostettuun loma-asuntoon. Lomalla simit voivat esimerkiksi ottaa valokuvia tai uida meressä. Simit voivat oppia paikallisilta asukkailta, kuten tulitanssijalta tai ninjalta uusia taitoja ja opettaa ne kotona muille simeille. Jokaiseen lomakohteeseen kuuluu myös oma tervehdystapa. Tonteille saattaa ilmaantua myös taskuvaras, joka saattaa vohkia similtä rahaa. Tarpeeksi loogiset simit voivat torjua tämän tervehdyksen ja tarpeeksi hyväkuntoiset voivat saada rahansa takaisin.

Pelissä on kolme matkakohdetta, jotka ovat Twikkii-saari, Kolmijärvi ja Takemizu-kylä. Jokaiselle on kätketty salainen piilotontti, jossa pelaaja voi suorittaa erilaisia tehtäviä.

The Sims 2: Vapaa-aika[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: The Sims 2: Vapaa-aika

The Sims 2: Vapaa-aika (engl. The Sims 2 Freetime) on pelisarjan seitsemäs lisäosa. Suomessa se julkaistiin keväällä 2008. Tällä kertaa simeille on luotu harrastuksia, joiden parissa voi nyt viettää aikaa. Luvassa on harrastuksia eri aloilta, kuten musiikista, urheilusta ja taiteesta. Simit voivat esimerkiksi etsiä elämää ulkoavaruudesta. Osaamillaan uusilla taidoilla simit voivat haastaa toisia simejä kilpailuihin ja verrata taitojaan toisten simien kanssa. Itsetehtyjä tuotteita voi myös myydä. Simit voivat vaikka harrastaa autojen parissa tai tanssia balettia.

The Sims 2: Kaupunkikämppä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Sims 2: Kaupunkikämppä (engl. The Sims 2 Apartment Life) julkaistiin syksyllä 2008 ja se on kahdeksas ja samalla viimeinen lisäosa. Se ilmestyi Euroopassa 21. elokuuta 2008 ja Pohjois-Amerikassa 26. elokuuta. Tässä uusimassa lisäosassa simit voivat maksaa vuokraa, ja valittavana on useita eri asuntotyylejä. Lisäosassa myös naapurit vaikuttavat simien elämään. Pelissä julkistettiin kokonaan uudenlaisia yhteisötontteja. Tuttuun tapaan mukana on uusia hiustyylejä, vaatteita ja huonekaluja. Lisäosa tuo peliin myös taikuuden, kuten alkuperäisessä The Sims -pelissä The Sims: Taikaa -lisäosassa.

Pelinaapurusto Kauniala.

Minilisäosa ja kamasetit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Sims 2: Joulupaketti
Joulupaketti on The Sims 2 -sarjan ensimmäinen ja ainoa minilisäosa. Se julkaistiin Suomessa 22. marraskuuta 2005. Pelissä on mahdollisuus esimerkiksi saada joulupukki vierailemaan jouluna simien kotona.lähde?

The Sims 2: Perhepakkaus Kamasetti
Perhepakkaus Kamasetti tuo peliin perheaiheisia tavaroita ja sisustuselementtejä eri teemoittain, kuten meriteemaisena. Perhepakkauksessa on myös esimakua Yöelämää-lisäosasta, muun muassa yhteensopivuustilastojen muodossa.

The Sims 2: Glamour Kamasetti
Glamour Kamasetti tuo mukanaan uusia esineitä ja asuja. Simit voivat vaihtaa elämäntyylinsä glamouriksi ja pukeutua glamourasuihin.

The Sims 2: Juhlien! Kamasetti
Juhlien! Kamasetti julkaistiin Suomessa 5. huhtikuuta 2007. Se sisältää nimensä mukaisesti esineitä erilaisiin juhliin, kuten syntymäpäiville ja häihin.[3]

The Sims 2: Joulun Kamasetti
Joulun Kamasetti tuo nimensä mukaisesti peliin niin jouluisia kuin uuden vuoden viettoonkin tarkoitettuja esineitä, kuten joulukuusia ja kyntteliköitä. Kamasetti sisältää Joulupaketin 40 esinettä, ja tämän lisäksi uusia tavaroita on 20.

The Sims 2: H&M Muodin Kamasetti
H&M Muodin Kamasetti lisää peliin 100 H&M-vaateyrityksen vaatemallia. Kamasetti julkaistiin kesäkuussa 2007.

The Sims 2: Teinien Kamasetti
The Sims 2: Teinien Kamasetti on teinien muotia ja tavaroita koskeva kamasetti, joka julkaistiin 8. marraskuuta. Se sisältää 89 uutta vaatetta ja 60 uutta teinitavaraa. Kamasetti tarjoaa eri värisiä vaatteita kummallekin sukupuolelle. Mukana on esimerkiksi goottitavaraa.

The Sims 2: Kyökki & Kylppäri Sisustajan Kamasetti
The Sims 2: Kyökki & Kylppäri Sisustajan Kamasetti keskittyy nimensä mukaisesti keittiöön ja kylpyhuoneeseen. Paketti sisältää uusia esineitä, minkä lisäksi erilaisia asusteita, kuten pyyhkeitä pään ympärille.

The Sims 2: Kodin Ikea Kamasetti
The Sims 2: Kodin Ikea Kamasetti julkaistiin 26. kesäkuuta 2008. 60 uutta sisustusesinettä omaava Kodin Ikea Kamasetti tuo mahdollisuuden sisustaa simien talot Ikea-kalustein.

The Sims 2: Kartano & Puutarha Kamasetti
The Sims 2: Kartano & Puutarha Kamasetti on The Sims 2:n viimeinen kamasetti. Pelin 60 esinettä on tarkoitettu kartanoihin ja puutarhoihin. Kamasetti julkaistiin 20. marraskuuta 2008.

Kokoelmapaketit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Sims 2 Holiday Edition (2005)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Sims 2 Holiday Edition (2005) julkaistiin vuoden 2005 joulumyyntiin ja se sisälsi alkuperäisen The Sims 2 -pelin ja The Sims 2: Joulupaketti -minilisäosan. Paketti ei ole enää myynnissä.

The Sims 2 Holiday Edition (2006)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Sims 2 Holiday Edition -paketista julkaistiin uusi versio vuoden 2006 joulumyyntiin ja se sisälsi alkuperäisen The Sims 2 -pelin ja The Sims 2: Joulun kamasetti -kamasetin. Paketti ei ole enää myynnissä.

The Sims 2 Deluxe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Sims 2 Deluxe sisältää alkuperäisen The Sims 2 -pelin, Yöelämää-lisäosan ja bonuslevyn, joka sisältää taustakuvia tietokoneen työpöydälle ja erilaisia videoita.

The Sims 2 Double Deluxe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Sims 2 Double Deluxe sisältää alkuperäisen The Sims 2 -pelin, Yöelämää-lisäosan ja lisäksi The Sims 2: Juhlien! -kamasetin. Lisäksi mukana tulee bonuslevy, jossa on taustakuvia ja erilaisia videoita.

The Sims 2 Kampus -kokoelma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Sims 2 Kampus -kokoelma sisältää lisäosan The Sims 2 Yliopisto sekä kamasetit Teinien kamasetti ja Kodin Ikea.

The Sims 2 Bisnes -kokoelma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Sims 2 Bisnes -kokoelma sisältää lisäosan The Sims 2 Kauppa auki sekä kamasetit H&M Muodin Kamasetti ja Kyökki ja kylppäri.

The Sims 2 Lemmikkipakkaus -kokoelma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Sims 2 Lemmikkipakkaus -kokoelma sisältää lisäosan Lemmikkielämää sekä kamasetit Perhepakkaus ja Kartano ja puutarha.

The Sims 2 Ultimate Collection[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Sims 2 Ultimate Collection on kokoelmapaketti, joka sisältää kaikki The Sims 2 -pelin laajennukset. Paketti on mahdollista saada, mikäli on rekisteröinyt The Sims 2 -peruspelin Originiin.[4] Heinäkuun 2014 lopulla peli oli jaossa ilmaisena Originissa yleisellä lunastuskoodilla. [5]

The Sims 2 Super Collection[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Sims 2 Super Collection on kokoelmapaketti, jonka Aspyr on julkaissut Maceille vuonna 2014. Paketti sisältää 6 lisäosaa ja 3 kamasettiä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]