The Sims 2: Yliopisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Sims 2: Yliopisto
Kehittäjä Maxis
Julkaisija Electronic Arts
Suunnittelija Will Wright
Pelisarja The Sims
Pelimoottori Proprietary engine
Julkaistu 11. maaliskuuta 2005
Lajityyppi simulointi
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Teini-ikäisille
Alusta PC[1]
Lisenssi Suljettu lisenssi
Jakelumuoto CD
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Sims 2: Yliopisto (engl. The Sims 2 University) on 11. maaliskuuta 2005 julkaistu lisäosa The Sims 2-peliin. The Sims 2: Yliopisto -lisäosassa pelaajalla on mahdollisuus lähettää oma siminsä opiskelemaan yliopistoon teini-iässä tai erikseen luoda opiskelijasimejä. Yliopistoon siirryttyään simistä tulee nuori aikuinen. Sim voi asua joko asuntolassa, yksityisasunnossa tai osakuntatalossa. Yksityisasunnon voi muuttaa myös osakuntataloksi.

Yliopistossa sim voi valita pääaineekseen joko psykologian, teatteritaiteen, taideopin, filosofian, biologian, taloustieteen, kirjallisuuden, matematiikan, historian, fysiikan tai valtiotieteen. Tietyt pääaineet valmistavat simejä tietyille työurille. Opintojen sujumisesta riippuen simit saavat lukukauden lopussa erisuuruisia apurahoja. Lisäansioita he voivat saada työskentelemällä osa-aikaisesti esimerkiksi kahviloissa ja baareissa. Jos simin suoritustaso ei nouse tarpeeksi lukukauden aikana, sim joutuu koeajalle. Jos simin suoritustaso ei nouse koeajallakaan, hän saa potkut yliopistolta.

Yliopistosta valmistuttuaan simillä on valittavissa The Sims 2:n alkuperäisten työurien lisäksi myös mystiikka-, viihde-, taiteilija- ja luonnontiedeura. Yliopistosta valmistuneet simit siirtyvät kotinaapuruston simvarastoon, mistä he voivat muuttaa vanhaan kotiinsa tai uuteen asuntoon.

Pelissä on 125 uutta esinettä, muun muassa matkapuhelimia, urheiluvälineitä, soittimia ja käsikonsoleita.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Arvostelut: Sims 2: Yliopisto Peliplaneetta. Arkistoitu 15.7.2010. Viitattu 13.7.2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]