The Sims (pelisarja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Sims
Kehittäjä Maxis (2000–2008)
The Sims Studio (2008–)
Julkaisija Electronic Arts
Lajityyppi simulaatio
Ensijulkaisu The Sims (2000)
Viimeisin julkaisu The Sims 4 (2014)
Aiheesta muualla
Kotisivut
MobyGames
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Sims on Maxisin ja The Sims Studion kehittämä ja Electronic Artsin julkaisema simulaatiopelisarja. Pelisarjaan kuuluu neljä peliä: The Sims (2000), The Sims 2 (2004), The Sims 3 (2009) ja The Sims 4 (2014). The Sims -pelit ovat saatavilla monelle alustalle.[1]

Pelisarjan ideana on luoda perhe, josta pelaajan kuuluu huolehtia. Jokaisen pelihahmon perustarpeet (kuten nälkä ja sosiaalisuus) pitää täyttää. Perhe voi asua eri tonteilla, joille on tarkoitus rakentaa talo perheen asuttavaksi. Pelattavilla hahmoilla eli simeillä voi olla eri taitoja, ammatteja ja sosiaalisia suhteita muihin simeihin. Pelissä voi myös pelata muillakin tavoilla kuin tekemällä perheen ja pelaamalla sillä, kuten vain rakentamalla erilaisia rakennuksia.

The Sims -peleille on julkaistu paljon erilaisia erillisiä lisäosia, jotka tuovat peliin esimerkiksi tiettyyn teemaan liittyviä rakennustilan esineitä, vaatteita ja uusia pelimahdollisuuksia. Joihinkin lisäosiin sisältyy myös uusia maailmoja, lemmikkejä, uusia simityyppejä kuten merenneitoja, ihmissusia tai loitisijoita, tai ammatteja. Sarjassa on julkaistu myös spin-off-pelejä kuten The Urbz: Sims in the City.

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.