Teemasivu:Harry Potter

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Harry Potter -teemasivu

Tervetuloa Harry Potter -teemasivulle! Tälle sivulle on koottu tietoa J. K. Rowlingin kirjoittamasta kirjasarjasta ja siihen liittyvistä asioista.

Harry Potter

Viisasten kivi
Salaisuuksien kammio
Azkabanin vanki
Liekehtivä pikari
Feeniksin kilta
Puoliverinen prinssi
Kuoleman varjelukset

kirja
kirja
kirja
kirja
kirja
kirja
kirja

elokuva
elokuva
elokuva
elokuva
elokuva
elokuva
elokuvat

videopeli
videopeli
videopeli
videopeli
videopeli
videopeli
videopelit

Huispaus kautta aikojen, Lego Harry Potter: Years 1–4, Ihmeotukset ja niiden olinpaikat, Siuntio Silosäkeen tarinat, Harry Potter ja Huispauksen MM-kisat

Henkilöt

Harry Potter, Ron Weasley, Hermione Granger, Albus Dumbledore, Rubeus Hagrid, Severus Kalkaros, Remus Lupin, Draco Malfoy, Lucius Malfoy, Minerva McGarmiwa, Sirius Musta, Lordi Voldemort

Tylypahka

Henkilökunta, Tylypahkan pikajuna

Tuvat

Korpinkynsi
Luihuinen
Puuskupuh
Rohkelikko

Perustajat

Rowena Korpinkynsi
Salazar Luihuinen
Helga Puuskupuh
Godric Rohkelikko

Käsitteet

Hirnyrkki, Huispaus, Kotitonttu, Kuoleman varjelukset, Seljasauva

Paikat

Durmstrang, Taikaministeriö, Tylyaho

Artikkelipoiminta

Tylypahkan noitien ja velhojen koulu (engl. Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry) on kuvitteellinen taikuuden sisäoppilaitos, joka on J. K. Rowlingin luoman Harry Potter -kirjasarjan päätapahtumapaikka. Tylypahka on noin 900-luvulla vuoren huipulle, vuorten keskelle ja järven rannalle Skotlantiin rakennettu linna. Linnan maa-alueet ovat laajat ja ne rajoittuvat Kiellettyyn metsään sekä Tylyahon velhokylään.

Tylypahkaan pääsee Tylypahkan pikajunalla, joka lähtee Lontoon King's Crossin rautatieaseman laiturilta 9 ja kolme neljännestä, joka vuosi tasan klo 11. Ilmiintyminen ei ole Tylypahkan koulun alueella mahdollista, vaikka aikuiset velhot ja noidat saapuvatkin Tylypahkaan myös muilla keinoilla kuin junalla. Koululla on vahvat taikasuojaukset ympärillään, jotta jästit eli ei-taikovat ihmiset pysyisivät poissa. Jästit näkevät koulun paikalla vain vanhan ja homeisen linnanraunion, jossa on vaarasta varoittava kyltti. Sähkölaitteet eivät toimi Tylypahkan mailla, koska ilmassa on liikaa taikuutta.

Tylypahkan motto on "Draco dormiens nunquam titillandus", joka on latinaa ja tarkoittaa "Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä". Rowling on kertonut, että halusi Tylypahkan motosta käytännöllisen ohjenuoran, koska niin monilla todellisilla kouluilla on ylevän paatoksellisia mottoja kuten "Persevere" (suom. Pysy lujana) tai "Onwards and Upwards" (suom. Edemmäs ja ylemmäs).

Kuvapoiminta


Innokkaita faneja odottamassa Harry Potter ja puoliverinen prinssi -kirjan ilmestymistä.

Tiesitkö, että...

Tulossa