Draco Malfoy

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Harry Potter -hahmo

Dracomalfoy.JPG
Tom Felton Draco Malfoyn roolissa elokuvassa Harry Potter ja salaisuuksien kammio.

Draco Lucius Malfoy
Sukupuoli Mies
Hiusten väri Vaaleat
Silmien väri Vaaleanharmaat
Tupa Luihuinen
Ikä 11–36
Ammatti Koululainen, myöhemmin kuolonsyöjä
Lojaalius Vaihtuu perheen kannan mukaan.
Näyttelijä Tom Felton
Ensiesiintyminen Harry Potter ja viisasten kivi

Draco Lucius Malfoy (s. 5. kesäkuuta 1980)[1] on kuvitteellinen henkilö kirjailija J. K. Rowlingin kirjoittamassa Harry Potter -kirjasarjassa. Hän on Lucius ja Narcissa Malfoyn ainoa jälkeläinen. Malfoyden perhe asuu Wiltshiressa, Englannissa.[1] Draco kuuluu Luihuisen tupaan velhokoulu Tylypahkassa, kuten kaikki Malfoyt häntä ennen. Draco valitaan toisena kouluvuonnaan, teoksessa Harry Potter ja salaisuuksien kammio, Luihuisen huispausjoukkueen etsijäksi, koska hänen isänsä lahjoitti Luihuisten joukkueelle uusimmat Nimbus 2001 -luudat. Draco Malfoy valitaan koulun valvojaoppilaaksi viidentenä kouluvuonnaan, kirjassa Harry Potter ja Feeniksin kilta.[2]

Dracon silmät on kuvattu kirjoissa kolean/kylmän/vaalean harmaiksi, ja hänellä on kapeat, kalvakat kasvot ja sliipatut platinanvaaleat hiukset. Hänen ystäviään ovat muun muassa Vincent Crabbe ja Gregory Goyle.[1] Kuten Dracon isä, Lucius Malfoy, myös heidän isänsä ovat kuolonsyöjiä.[3] Muita Draco Malfoyn luokalla olevia luihuisia ovat Millicent Bulstrode, Pansy Parkinson, Theodore Nott ja Blaise Zabini. Draco on itse puhdasverinen velho, ja hän halveksuu kaikkia jästisyntyisiä, kuten esimerkiksi Hermione Grangeria. Hän haukkuu Hermionea "kuraveriseksi", mikä on erittäin halventava ilmaisu jästisyntyisestä.

Dracon mielipuuhaa on ärsyttää muita oppilaita, ja aiheuttaa hankaluuksia Harry Potterille, viholliselleen. Hän itse on Luihuisen tuvanjohtajan Severus Kalkaroksen lempioppilas.

Dracoa esittää Harry Potter -elokuvissa näyttelijä Tom Felton.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Teoksessa Harry Potter ja Feeniksin kilta Dracon isä Lucius Malfoy joutuu Azkabanin velhovankilaan jäätyään kiinni taikaministeriössä useiden kuolonsyöjien kanssa yrittäessään saada haltuunsa Harry Potterille ja lordi Voldemortille osoitettua ennustuspalloa.[4] Teoksessa Harry Potter ja puoliverinen prinssi Draco saa lordi Voldemortilta tehtäväksi murhata rehtori Albus Dumbledore, mutta hän ei onnistu siinä. Draco ei ollut kaikesta ilkeydestään huolimatta tappaja. Dracon äiti Narcissa oli vannonut Severus Kalkaroksen kanssa rikkumattoman valan: Kalkaroksen täytyisi tappaa Albus Dumbledore, jos Draco ei pystyisi siihen. Kalkaroksen tapettua Dumbledore hän, Draco ja muut kuolonsyöjät pakenivat Tylypahkasta.

Draco jää henkensä velkaa sekä Harrylle että Ronille kahteen otteeseen viimeisessä kirjassa, vaikka hän sillä hetkellä yritti Crabben ja Goylen kanssa viedä Harryn Voldemortille jopa Ronin ja Hermionen hengen hinnalla. Crabbe aikoi itse tappaa myös Harryn, mutta Malfoy halusi Harryn Voldemortin käskystä elävänä. Riita jäi selvittämättä, sillä Crabbe kuoli tilanteessa pudottuaan liekkimereen. Dracon uskollisuus Voldemortia kohtaan on kyseenalainen. Suurimman osan ajasta hän vaikuttaa seuraavan isänsä esimerkkiä kuolonsyöjänä, mutta osa pojan teoista osoittaa selvästi myös kapinaa. Hän jättää esimerkiksi paljastamatta Harryn henkilöllisyyden Voldemortille viimeisessä kirjassa. Myös Voldemortin pyytäessä kannattajiaan astumaan esiin Tylypahkan oppilaiden joukosta, Draco ei nouse omaehtoisesti ennen kuin hänen isänsä painostaa hänet siihen.

Viimeisen Harry Potter -kirjan Harry Potter ja kuoleman varjelukset epilogissa kerrotaan, että Draco on naimisissa Astoria Greengrass -nimisen naisen kanssa ja heillä on poika nimeltä Scorpius Malfoy.[1]

Harry Potter ja kirottu lapsi näytelmässä Draco on jo aikuinen ja Scorpius ja Harry Potterin lapsi Albus ystävystyvät.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Lisa Waite Bunker: Draco Malfoy 7.1.2008. The Harry Potter Lexicon. Viitattu 25.7.2008. (englanniksi)
  2. Rowling, J.K.: Harry Potter ja Feeniksin kilta, s. 233. Kustannusosakeyhtiö Tammi, 2004. ISBN 951-31-2907-1.
  3. Lisa Waite Bunker: Vincent Crabbe 6.10.2007. The Harry Potter Lexicon. Viitattu 25.7.2008. (englanniksi)
  4. Rowling, J. K.: Harry Potter ja Feeniksin kilta, s. 941. Kustannusosakeyhtiö Tammi, 2004. ISBN 951-31-2907-1.