Svenska Handelsbanken

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Svenska Handelsbanken AB

Handelsbanken logo.svg

Yritysmuoto Osakeyhtiö
Osake OMXS: SHB A
OMXS: SHB B
Perustettu 1871
Toimitusjohtaja Anders Bouvin
Puheenjohtaja Pär Boman
Kotipaikka Tukholma, Ruotsi
Toimiala Finanssipalvelut
Liikevaihto 38,314 mrd. SEK (2014)
Henkilökuntaa 11692 (2014)
Kotisivu www.handelsbanken.com
Handelsbankenin pääkonttori Tukholmassa.

Svenska Handelsbanken AB (publ) eli Handelsbanken on ruotsalainen, kansainvälisesti toimiva pankkikonserni. Pankilla on toimintaa yli 20 maassa eri puolilla maailmaa ja sen palveluksessa on yli 11 000 henkilöä. Pankki tunnetaan vahvasta yrityskulttuuristaan ja asiakaskeskeisestä, joustavasta palvelustaan. Jo vuosien ajan Handelsbanken on ollut laajan asiakastyytyväisyysvertailun kärjessä sekä Suomessa että muissa Pohjoismaissa (EPSI Rating). Handelsbanken on perustettu Tukholmassa vuonna 1871 ja Handelsbankenin osake on vanhin Tukholman pörssissä listattu osake. Suomessa Handelsbanken on toiminut vuodesta 1985.

Handelsbanken Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Handelsbanken perusti vuonna 1985 Suomeen edustuston, joka muuttui suomalaiseksi pankiksi vuonna 1991. Vuonna 1995 Handelsbanken hankki omistukseensa terveen osan SKOP:n luottokannasta sekä SKOP-rahoitus Oy:n, jonka nimi muutettiin Handelsbanken Rahoitus Oy:ksi.

Handelsbankenilla on Suomessa 45 asiakaskonttoria eri puolilla maata, pääkonttoritoiminnot Helsingissä sekä pankin rahoitus-, rahasto- ja henkivakuutusyhtiöt, Capital Markets -toiminnot, Handelsbanken Varainhoito ja Private banking sekä arvopapereiden säilytyksestä vastaava Handelsbanken Custody. Näissä toiminnoissa työskenteli 2015 lopussa 612 henkilöä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]