Supersaiyalainen

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Supersaiyalaisuus on voimakas tila, johon saiyalaiset voivat päästä manga/anime-sarjoissa Dragon Ball Z ja Dragon Ball GT. Se lyhennetään usein muotoon SSJ (sūpā saiya-jin).

Vegeta-planeetalta tulleet saiyalaiset ovat vahva, hännällinen rotu. Mangassa heitä on planeetta Vegetan tuhon jälkeen vain neljä, mutta anime-elokuvissa heitä on enemmän. Alkuperäisessä Dragon Ball -mangassa saiyalaisten hiukset eivät enää kasva syntymän jälkeen, mutta saiyalainen voi leikata tahtoessaan hiuksensa kokonaan pois.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Puolisupersaiyalainen (False super saiyan)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muoto on tulos, jos saiyalainen ei pysty nostamaan ki-energiaansa tarpeeksi muuttuakseen ensimmäisen tason supersaiyalaiseksi. Vaikka muutos on epätäydellinen, sillä on joitain samankaltaisuuksia 1. tason supersaiyalaisen kanssa, kuten pystyyn nouseva tukka ja keltainen ki-aura. Tähän muotoon Son Goku "muuttui" elokuvassa Lord Slug.

1. asteen supersaiyalainen (Super saiyan)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Supersaiyalaisessa tilassa hiukset nousevat pystyyn ja muuttuvat kultaisiksi. Silmät muuttuvat syaaninvihreiksi, ääni muuttuu tummemmaksi ja ympärille ilmestyy keltainen aura (voimakehä). m. Tähän muotoon muuttui ensimmäisenä Goku. SSJ-muotoihin muuttuakseen pitää olla hyvin vihainen (Goku raivostui, kun Freeza tappoi Kuririnin hänen nenän edessä). Jokaisessa supersaiyalaistasossa voimat ja nopeus kasvavat hyvin paljon.

Tähän tasoon päässeet hahmot:

Ylisupersaiyalainen/Supersaiyalainen, 1. taso[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä taso on ensimmäinen 1. asteen supersaiyalaisen ylittävä taso. Tässä tasossa lihakset kasvavat rajusti mutta nopeus säilyy ennallaan (vertaa tason 2 supersaiyalaista).

Tähän tasoon päässeet henkilöt:

Ultrasupersaiyalainen/Supersaiyalainen, 2. taso[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä on vielä voimakkaampi taso kuin ylisupersaiyalainen. Tässä tilassakin lihakset kasvavat suuriksi ja hiukset pitenevät hiukan. Silmät pysyvät sinivihreinä. Trunks yritti taistella Celliä vastaan tällä tasolla, mutta suuri lihaksisto hidasti Trunksin nopeutta ja Cell hyötyi tästä ja päihitti Trunksin.

Tähän tasoon kykenevät:

Täysivoimainen supersaiyalainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Normaali supersaiyalaistaso kuluttaa energiavaroja mutta tässä supersaiyalaistasossa supersaiyalaistila ei kuluta yhtään energiaa joten henkilö, joka kykenee tähän tasoon, pystyy nostamaan energiatasoaan, nopeutta ja kestävyyttä nopeammin kuin tavallinen 1. tason supersaiyalainen.

Tähän tasoon kykenevät¨:

Legendaarinen supersaiyalainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Legendaarinen supersaiyalainen on muoto, johon ainoastaan Broly pystyy muuttumaan. Muuntautuminen tähän tekee silmistä kokonaan valkoiset ja myös tekijä kokee muuntautumisen aikana tuskaa. Henkilö, joka muuttuu tähän muotoon, kasvattaa vielä suuremmat lihakset kuin ultrasupersaiyalainen. Nopeus ei hidastu, vaan Brolyn ollessa tässä muodossa nopeutta tulee lisää. Muoto on ulrasupersaiyalaista vahvempi ja silti nopeampi kuin supersaiyalainen.

Tähän tasoon päässeet hahmot:

  • Broly
  • Future Trunks (Dragon Ball Super)

2. asteen supersaiyalainen (Super saiyan 2)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisen tason supersaiyalaismuodossa hiukset kasvavat jonkin verran 1. tasosta, mutta voima ja nopeus kasvavat vielä enemmän. Gohan kykeni päihittämään Cellin tällä voimakkaalla tasolla. Toinen nimitys tälle muodolle on "Supersaiyalaisen ylittänyt Saiyalainen". Tälle tasolle on tyypillistä sähköinen aura.

Tähän tasoon päässeet hahmot:

Gotenks 3. asteen supersaiyalaisena

3. asteen supersaiyalainen (Super saiyan 3)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmannen asteen supersaiyalaismuodossa hiukset kasvavat lantiolle, kulmakarvat katoavat ja myös hahmon ääni muuttuu vielä tummemmaksi. Voima ja nopeus kasvavat erittäin paljon tässä muodossa. Tämä muoto kuluttaa kuitenkin paljon energiaa, joten Goku ei voinut käyttää sitä kauan. Myös Gotenksin fuusioaika lyheni, koska hän muuttui tähän muotoon.

Tähän tasoon päässeet hahmot:

4. asteen supersaiyalainen (Super saiyan 4)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vegeta 4. asteen supersaiyalaisena.

4. asteen supersaiyalaista nähdään vain animessa, Dragon Ball GT:ssä. Tässä muodossa hiukset lyhenevät ja toisin kuin muissa Super Saiyan muutoksissa, Super Saiyan 4:n hiukset muuttuvat blondin sijaan mustiksi. Muuttuakseen tälle tasolle, saiyalaisen on pakko olla puhdasverinen. Hänen täytyy myös ensin muuttua kultaiseksi Oozaruksi ja sen jälkeen hän voi muuntautua tähän tasoon jonkin muiston avulla. Son Goku muuntautui tähän muotoon taistellessaan Babyn kanssa muuttuen ensin oozaruksi sitten golden oozaruksi ja lopulta Super Saiyan 4. Vegeta muuttui Super Saiyan 4:ksi Bulman kehittämän laitteen avulla, joka lähettää samanlaisia energia-aaltoja, joita saiyalainen tarvitsee muuttuessaan oozaruksi. Vegeta muuttui oozaruksi ja oli aluksi kontrolloimaton peto, joka halusi vain tuhota, mutta pian hän nappasi otteen Son Gokusta, mutta onneksi hän muisti Son Gokun pian ja hallitsi oozaru-muotoaan. Tämän jälkeen Vegeta muuttui Super Saiyan 4:ksi. Tässä tasossa voima ja nopeus kasvavat vielä enemmän sekä ääni muuttuu synkemmäksi.

Jumala supersaiyalainen (Super saiyan god)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä taso nähtiin Dragon Ball Z: Battle of God elokuvassa. Maailman vahvin taistelija Bills on aina halunnut taistella Supersayalaista vastaan, joka pystyisi saavuttamaan jumala supersayanin tason. Lopulta Goku pystyy saavuttamaan tämän tason Videlin, Gohanin ja Gotenksin avulla. Tässä muodossa Goku hohtaa punaisena ja hiusten väri muuttuu myös punaiseksi. Kuitenkin tässä tasossa Goku ei pystynyt voittamaan Billsiä. Goku myönsi, ettei halunnut taistella jumala tasolla, vaan normaalilla supersaiyan tasolla.

Tähän tasoon päässeet hahmot:

Jumala supersaiyalaisen ylittänyt supersaiyalainen (Super Saiyan God Super Saiyan)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä taso nähtiin Dragon Ball Z: Resurrection F elokuvassa. Tämän tason saavuttaakseen saiyalaisen on ensin muututtava jumala supersaiyalaismuotoon ja sitten muututtava supersaiyalaiseksi. Tällä tasolla hiukset, silmän pupillit ja kulmakarvat muuttuvat neonsinisiksi, sekä käyttäjän aura muuttuu siniseksi ja liekehtiväksi. Goku ja Vegeta taistelivat tässä muodossa Friezan kultaista muotoa vastaan.

Tähän tasoon päässeet hahmot:

  • Son Goku
  • Vegeta
  • Vegito

Ruusu supersaiyalainen (Super Saiyan Rose)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä taso nähtiin Dragon Ball Super sarjassa (Future Trunks saga), jossa Black Goku muuntautui tähän tasoon. Tässä tasossa hiukset ja silmän pupillit muuttuvat pinkiksi. Black Goku taisteli tässä tasossa Gokua, Vegetaa ja Future Trunksia vastaan tulevaisuudessa Earth planeetassa.

Tähän tasoon päässeet hahmot:

  • Black Goku