Bulma

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Bulma on Akira Toriyaman luoma manga- ja animehahmo, joka esiintyy Dragon Ball -, Dragon Ball Z ja Dragon Ball GT ,dragon ball super -sarjoissa. Hän on sarjan kuuluisan Capsule Corporation-yhtiön johtajan, Tohtori Briefsin tytär.

Bulma sarjan eri vaiheissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

16-vuotias Bulma Dragon Ballin alussa (Goku saga).
Bulma Dragon Ball Z:ssä (Trunks saga).
Bulma Dragon Ball GT:n loppuvaiheissa.
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Alussa Bulma on erään kuvauksen mukaan 16-vuotias vääristyneen persoonallisuuden omaava sekava teini, joka ei tunnu hiljentyvän hetkeksikään. Toisaalta hän on itsenäinen ja lujaluonteinen naisenalku, joka ei anna kenenkään tai minkään seisoa tiellään hänen halutessaan jotakin. Bulman etsiessä lohikäärmekuulia, hän tapaa pojan nimeltä Goku. Hän ärsyyntyy aluksi Gokun lapsellisuudesta, mutta Gokun pelastettua hänen henkensä, he päättävät yhdistää voimansa löytääkseen puuttuvat lohikäärmepallot. Dragon Ball-sarjassa Bulma on yksi päähahmoista, ja hänet nähdäänkin lähes jokaisessa jaksossa.

Nyt Bulmasta on kasvanut kukoistava (tosin sekava) nainen. Hänestä on tullut myös mekaniikan nero, joka osaa operoida ja korjata laitteen kuin laitteen. Lisäksi hän on keksinyt lohikäärmekuulatutkan, joka paikantaa kuulien sijainnin ja helpottaa huomattavasti niiden etsimistä. Hän tapaa myös ensimmäistä kertaa tulevan miehensä, ylpeän saiyalaisprinssi Vegetan. Bulma on merkittävä hahmo vielä Dragon Ball Z:ssä mekaniikan neron ominaisuudessaan, vaikka hän ei olekaan enää yksi sarjan päähahmoista.

Kun Baby tartuttaa pahuuden loisen Bulmaan, hänestä tulee yksi tämän tärkeimmistä palvelijoista. Baby saagan lopussa Bulma vapautetaan pahuudesta Denden pyhän veden avulla. Hän rakentaa sarjassa aluksen jolla on tarkoitus kerätä mustantähdenlohikäärmekuulat avaruudesta. Bulma myös auttaa Vegetaa saavuttamaan Super Saiyan 4 -tason. Bulma nähdään kuitenkin Dragon Ball GT:ssä enää vain sivuroolissa.


  • Vaihtoehtoinen aikajana (engl. alternate timeline)

Trunksin aikajanassa (The History of Trunks) nähdään Bulma, joka selvisi androidien hyökkäyksestä toisin kuin monet muut (mm. Vegeta ei selvinnyt). Bulma näyttää ikääntyneen ja hän on hyvin suojelevainen poikaansa Trunksia kohtaan. Hän myös rakentaa aikakoneen, jolla Trunks matkustaa menneisyyteen. Tässä maailmassa Bulma kuolee, kun Goku Black tappaa hänet.

Bulman perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Vegeta Junior niminen hahmo esiintyy Dragon Ball GT:n viimeisessä jaksossa. Hän on selvästi Bulman ja Vegetan jälkeläinen, mutta on epäselvää onko tämä heidän lapsensa vai lapsenlapsensa. Todennäköisemmin hän on heidän lapsenlapsenlapsensa.

Nimi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Bulma on suora muunnos sanasta "bloomers", joka oli myös suosittu naisten alusvaatemerkki 1980-luvulla.

  • Varhaisessa englanninkielisessä Dragon Ballin dubbauksessa 1980-luvulla, Bulma tunnettiin nimellä Lena.


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viralliset sivut