Mark St. John

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Mark St. John (oik. Mark Leslie Norton, s. 7. helmikuuta, 1956, Hollywood, Kalifornia – k. 5. huhtikuuta 2007) oli KISS-yhtyeen kolmas soolokitaristi.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

KISS[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mark päätyi KISSin edellisen kitaristin Vinnie Vincentin tilalle koesoittojen kautta. Ennen lyhyttä KISS-uraansa hän toimi soitonopettajana. Ennen pestiään hän ei kertomansa mukaan ollut koskaan omistanut yhtäkään KISSin levyä, eikä muutenkaan tiennyt bändistä paljoakaan. KISSissä hänellä ei ollut mitään lavahahmoa, koska hän soitti vain bändin maskittomana aikana, ainoastaan Animalize-levyllä ja hänen ainokaiseksi musiikkivideokseen jäi KISSin maskittoman kauden suurimpiin hitteihin lukeutuvan "Heaven's On Fire"-kappaleen video. Vaikka bändin sisällä Markin kitarointiin levyllä ei oltukaan täysin tyytyväisiä, kyseinen albumi kuitenkin myi melko hyvin ja keräsi hyvät arvostelut, eli näytti siltä, että bändi näytti saaneen hyvän korvaajan Vinnie Vincentille. Markin visiitti KISSissä jäi kuitenkin lyhyeksi, tämän sairastuttua reumaan. KISS oli valmistautumassa levyn nauhoittamisen jälkeen jättimäiselle kiertueelle, mutta Markin kädet olivat paisuneet harvinaisen Reiterin syndrooman takia niin muhkuraisiksi, ettei kitaran soitto häneltä enää sujunut. Niin KISSin oli pakko valita uusi kitaristi ja lopulta he päätyivät Bruce Kulickiin, Bob Kulickin veljeen. Bob oli tehnyt jo aikaisemmin yhteistyötä KISSin kanssa.

White Tiger[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lyhyen KISS-vierailunsa jälkeen, Mark liittyi seuraavaan bändiinsä White Tigeriin ja he levyttivät yhden vinyylilevyn, joka julkaistiin vuonna 1986. Hän myös teki kaksi demoa: Vuosina 1988 Jeff Scott Soton kanssa ja 1990 KISSin entisen rumpalin, Peter Crissin kanssa.

Viimeiset vuodet ja kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hiljaiselonsa aikana St.John joutui myös metamfetamiini-koukkuun ja kärsi muutenkin huumeongelmasta. Huonon rahatilanteensa vuoksi hän asusti vanhempiensa autotallissa 90-luvulla. 90-luvun lopulla St.John pääsi KISS EXPO-kiertueelle josta sai rahaa. Rahat kuluivat pian huumeisiin, ja mies oli jälleen kerran tyhjän päällä. Itsemurhaa harkinnut St. John istui myös vankilassa pahoinpitelyistä ja huumebisneksistä. Vuonna 2000 hän kertoi Stiken-lehdelle, ettei KISS-aika ollut hänelle unelmien täyttymys vaan päinvastoin vuodet ahdistivat häntä erityisen paljon. 90-luvun lopulla mies jätti huumeet taakseen ja osti oman asunnonsa Kaliforniasta. St. John menehtyi aivoverenvuotoon kotonaan 5. huhtikuuta 2007, jolloin hän oli 51 vuoden ikäinen.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä kitaristiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.