Tämä on lupaava artikkeli.

Luettelo Dmitri Šostakovitšin sävellyksistä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Šostakovitšin musiikillinen kryptogrammi DSCH-motiivi (D–Es–C–H), jonka hän sijoitti useisiin sävellyksiinsä, ensimmäisen kerran 10. sinfonian kolmanteen osaan.

Tämä on Dmitri Šostakovitšin sävellysten luettelo.

Dmitri Šostakovitšin (1906–1975) julkinen säveltäjänura alkoi jo diplomityöstä, jonka hän teki Pietarin konservatorioon opintojensa päätteeksi. Kyseessä oli ensimmäinen sinfonia, jonka kantaesitys oli vuonna 1926. Sävellys sai runsaasti kansainvälistä huomiota. Šostakovitš oli saanut vanhoillisen akateemisen koulutuksen mutta alkoi irtaantua siitä heti. 1920-luku oli Neuvostoliitossa kulttuurisesti hyvin vapaata ja vilkasta aikaa, ja Šostakovitš hyödynsi tätä ja sävelsi virallisten tilaustöiden ohella vaikeaa ja uhmakasta soitinmusiikkia.[1]

1930-luvulla alkoivat Šostakovitšin vaikeudet. Yleisö piti hänen oopperoistaan, mutta viralliset tahot pitivät niistä – erityisesti Mtsenskin kihlakunnan lady Macbethista – kuvastuvan satiirin ja parodian sopimattomina. Valtiovallan ohjailemat kriitikot hyökkäsivät häntä vastaan, ja elämä kului jännityksessä. Hänet leimattiin kansanviholliseksi. Tilanne vaikutti Šostakovitšin sävellystyöhön niin, että viides sinfonia (1936) oli tasoittunut ja pianokvintetostaan hän sai jo Stalinin palkinnon.[1]

Toisen maailmansodan aikana Šostakovitš oli arvostettu, mutta pian rauhan palauduttua vaikeudet alkoivat jälleen. Yhdeksäs sinfonia ei vastannut odotuksia, ja musiikki tuomittiin muun muassa ”formalistisista kieroutumista ja antidemokraattisista tendensseistä”. Nöyrtyminen palautti kuitenkin maineen, ja Šostakovitš sai osakseen kunnianosoituksia. Hän liittyi kommunistiseen puolueeseen ja sai siten liikkumavapautta. Mutta poliittinen uhka ei täysin väistynyt, ja 13. sinfoniasta eli Jevgeni Jevtušenkon runoelman Babi Jar sävellyksestä hän saikin muistutuksen. Hän teki kuitenkin puolueelle ja valtiolle palveluksia ja sai siitä hyvästä työrauhan säveltää mitä halusi.[1] Hän ei luopunut uransa aikana tonaalisuudesta.[2]

Šostakovitšin laaja ja monipuolinen tuotanto käsittää muun muassa 15 sinfoniaa ja 15 jousikvartettoa.[2] Hän sävelsi runsaasti myös näyttämö- ja elokuvamusiikkia, ja hänen pianistitaustansa näkyy monista pianoteoksista.

Lajeittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sinfoniat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Konsertot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Opus 15a: Sarja baletista Nenä, tenorille, baritonille ja orkesterille (1927–1928)
  • Opus 22a: Sarja baletista Kulta-aika orkesterille (1929–1930)
  • Opus 27a: Sarja baletista Pultti orkesterille (1931)
  • Opus 30a: Sarja teoksesta Zlatje gory orkesterille (1931)
  • Opus 32a: Sarja teoksesta Hamlet pienelle orkesterille (1932)
  • Opus 36a: Sarja musiikista animaatioelokuvaan Kertomus papista ja hänen rengistään Baldasta (1935)
  • Opus 38b: Sarja jazzorkesterille nro 1 (1934)
  • Opus 39a: Sarja teoksesta Kirkas puro orkesterille (1934–1935)
  • Opus 50a: Sarja musiikista Maksim-elokuvatrilogiaan orkesterille ja kuorolle (1938)
  • Sarja jazzorkesterille nro 2 (3 osaa) (1938)
  • Opus 64a: Sarja elokuvan Zoja musiikista kuorolle ja orkesterille (1944)
  • Opus 75a: Sarja elokuvan Nuori kaarti musiikista (1951)
  • Opus 76a: Sarja musiikista elokuvaan Pigorov orkesterille (1947)
  • Opus 78a: Sarja musiikista elokuvaan Elämä on kukkiva (Mitšurin) kuorolle ja orkesterille (1964)
  • Opus 80a: Sarja elokuvan Kohtaus Elbellä musiikista lauluäänille ja orkesterille (1948)
  • Opus 84a: Balettisarja nro 1 orkesterille (1949)
  • Opus 85a: Sarja elokuvan Belinski musiikista kuorolle ja orkesterille (1960, koonnut Levon Atovmian)
  • Opus 89a: Sarja elokuvan Ristitulessa musiikista orkesterille (1953, koonnut Levon Atovmian)
  • Opus 97a: Sarja elokuvan Paarma musiikista orkesterille (1955)
  • Opus 99a: Sarja musiikista elokuvaan Aron tuulet (Pervyi ešelon) kuorolle ja orkesterille (1956)
  • Sarja varieteeorkesterille (8 osaa, vuoden 1956 jälkeen)
  • Opus 111a: Sarja musiikista elokuvaan Pjat dnei, pjat notšei ('Viisi päivää, viisi yötä') orkesterille (1961)
  • Opus 114a: Viiden kappaleen sarja oopperasta Katerina Izmailova orkesterille (1963)
  • Opus 116a: Sarja musiikista elokuvaan Hamlet orkesterille (1964)
  • Opus 120a: Sarja musiikista elokuvaan God, kak žizn orkesterille (1965)

Sekalaiset orkesteriteokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Opus 1: Scherzo fis-molli orkesterille (1919)
  • Opus 3: Teema ja muunnelmia B-duuri orkesterille (1921–1922)
  • Opus 7: Scherzo Es-duuri orkesterille (1923–1924)
  • Opus 23: Kaksi kappaletta Erwin Dresselin oopperaan Armer Columbus orkesterille (1929)
  • Alkusoitto Ivan Dzeržinskin oopperaan Die grüne Zunft (1931)
  • Opus 42: Viisi osaa pienelle orkesterille (1935)
  • Juhlamarssi sotilasorkesterille tai puhallinorkesterille (1942)
  • Kolme kappaletta orkesterille (1947–1948)
  • Opus 96: Juhla-alkusoitto A-duuri orkesterille (1954)
  • Opus 110a: Kamarisinfonia c-molli (sov. Rudolf Baršai)
  • Opus 111b: Novorossijskin kellot (Novorossiskije kurantyi) orkesterille (1960)
  • Opus 115: Alkusoitto venäläisistä ja kirgisialaisista kansanteemoista orkesterille (1963)
  • Opus 130: Hautajais- ja voitonpreludi orkesterille (1967)
  • Opus 131: Lokakuu, sinfoninen runo c-molli orkesterille (1967)
  • Opus 139: Neuvostomiliisin marssi sotilasorkesterille tai puhallinorkesterille (1970)

Jousikvartetot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut kamari- ja instrumentaaliteokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Opus 8: Pianotrio nro 1 c-molli (1923)
  • Opus 9: Kolme kappaletta sellolle ja pianolle (1923–1924)
  • Opus 11: Preludi ja scherzo jousioktetille tai orkesterille (1924–1925)
  • Opus 40: Sonaatti d-molli sellolle ja pianolle (1934)
  • Opus 40a: Moderato sellolle ja pianolle (1934)
  • Opus 57: Pianokvintetto g-molli (1940)
  • Opus 58i: Polkka kahdelle harpulle fis-molli (1941)
  • Opus 67: Pianotrio nro 2 e-molli (1944)
  • Opus 97c: Neljä valssia huilulle, klarinetille ja pianolle (1955)
  • Kolme viuluduettoa, kahdelle viululle pianosäestyksellä (1955)
  • Opus 134: Viulusonaatti (1968)
  • Opus 147: Sonaatti alttoviululle ja pianolle (1975)

Pianosävellykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Opus 2: Kahdeksan preludia pianolle (1919–1920)
  • Menuetti, preludi ja intermezzo pianolle (1919–1920)
  • Murzilka, pianolle (1920)
  • Viisi preludia pianolle (1920–1921)
  • Opus 5: Kolme fantastista tanssia pianolle (1922)
  • Opus 6: Sarja fis-molli kahdelle pianolle (1922)
  • Opus 12: Pianosonaatti nro 1 D-duuri (1926)
  • Opus 13: Aforismeja, kymmenen kappaletta pianolle (1927)
  • Opus 34: 24 preludia pianolle (1932–1933)
  • Opus 61: Pianosonaatti nro 2 h-molli (1943)
  • Opus 69: Lasten nuottikirja, kuusi kappaletta pianolle (1944–1945)
  • Iloinen marssi kahdelle pianolle (1949)
  • Opus 87: 24 preludia ja fuugaa pianolle (1950–1951)
  • Seitsemän nukketanssia pianolle (1952)
  • Opus 94: Concertino kahdelle pianolle a-molli (1953)
  • Opus 104a: Yksitoista muunnelmaa Glinkan teemasta pianolle (1957)

Oopperat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Baletit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Opus 22: Kulta-aika, kolmenäytöksinen baletti (1929–1930)
  • Opus 27: Pultti, kolmenäytöksinen baletti (1930–1931)
  • Opus 39: Kirkas puro, kolminäytöksinen baletti (1934–1935)
  • Tyttö ja huligaani, yksinäytöksinen baletti
  • Uneksijat, nelinäytöksinen baletti (1975)

Elokuvamusiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Opus 18: Musiikkia mykkäelokuvaan Uusi Babylon pienelle orkesterille (1929)
  • Opus 26: Musiikkia elokuvaan Yksin, Odna (1930–1931)
  • Opus 30: Musiikkia elokuvaan Kultaiset vuoret (1931)
  • Opus 33: Musiikkia elokuvaan Vastasuunnitelma (1932)
  • Opus 36: Musiikkia animaatioelokuvaan Kertomus papista ja hänen rengistään Baldasta kamariorkesterille (1933–1934)
  • Opus 38: Musiikkia elokuvaan Viha ja rakkaus (1934)
  • Opus 41: Musiikkia elokuvaan Vastavirtaan (Junost Maksima) (1934–1935)
  • Opus 41a: Musiikkia elokuvaan Ystävättäret (1934–1935)
  • Opus 45: Musiikkia elokuvaan Maksimin paluu (Vozvraštšenije Maksima) (1936–1937)
  • Opus 48: Musiikkia elokuvaan Volotšajevskin päiviä (1936–1937)
  • Opus 50: Musiikkia elokuvaan Myrskylintu (1938)
  • Opus 51: Musiikkia elokuvaan Druzja ('Ystäviä') (1938)
  • Opus 52: Musiikkia elokuvaan Suuri kansalainen (Veliki graždanin), 1. osa (1938)
  • Opus 53: Musiikkia elokuvaan Kiväärimies (Tšelovek s ružjom) (1938)
  • Opus 55: Musiikkia elokuvaan Suuri kansalainen (Veliki graždanin), 2. osa (1939)
  • Opus 56: Musiikkia piirroselokuvaan Kertomus tyhmästä hiirestä (1939)
  • Opus 59: Musiikkia elokuvaan Korzinkinan seikkailut (1940)
  • Opus 64: Musiikkia elokuvaan Zoja (Zoya) (1944)
  • Opus 71: Musiikkia elokuvaan Prostje ljudi (Simple People) (1945)
  • Opus 75: Musiikkia elokuvaan Nuori kaarti (Molodaja gvardija) Aleksandr Fadejevin romaanin pohjalta (1947–1948)
  • Opus 76: Musiikkia elokuvaan Suuri parantaja (Pirogov) Juri Germanin teoksen pohjalta (1947)
  • Opus 78: Musiikkia elokuvaan (Mitšurin) (1948)
  • Opus 80: Musiikkia elokuvaan Kohtaus Elbellä (Vstretša na Elbe) äänille ja pianolle (1948)
  • Opus 82: Musiikkia elokuvaan Berliini kukistuu (Padenije Berlina) (1949)
  • Opus 85: Musiikkia elokuvaan Sanan säilällä (Belinski) orkesterille kuorolle (1950)
  • Opus 89: Musiikkia elokuvaan Ristitulessa (Nezabyvajemyi god 1919) (1951)
  • Opus 95: Musiikkia elokuvaan Lied der Ströme (1954)
  • Opus 97: Musiikkia elokuvaan Paarma (Ovod), perustuu Ethel Voinitšin romaaniin (1955)
  • Opus 99: Musiikkia elokuvaan Aron tuulet (Pervyi ešelon) (1955–1956)
  • Opus 105a: Musiikkia elokuvaan Lemmen kaksio (Tšerjomuški (1962)
  • Opus 111: Musiikkia elokuvaan Viisi päivää, viisi yötä (Pjat dnei, pjat notšei) (1960)
  • Opus 114b: Musiikkia elokuvaan Katerina Izmailova (1966)
  • Opus 116: Musiikkia orkesterille William Shakespearen näytelmästä tehtyyn elokuvaan Hamlet (1963–1964)
  • Opus 120: Musiikkia elokuvaan God kak žizn orkesterille (1965)
  • Opus 132: Musiikkia elokuvaan Sofija Perovskaja (1967)
  • Opus 137: Musiikkia Shakespearen näytelmästä Kuningas Lear tehtyyn elokuvaan (1970)

Näyttämömusiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuoroteokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • "Vala kansankomissaarille" bassolle, kuorolle ja pianolle (1941)
  • "Kaartin divisioonan lauluja", marssilaulu bassolle ja sekakuorolle, säestys bajanille tai pianolle (1941)
  • Venäläisiä kansanlauluja kuorolle (1943)
  • Kolme venäläistä kansanlaulua kahdelle solistille, kuorolle ja pianosäestyksellä (1943)
  • Opus 74: Kotimaan runo, kantaatti mezzosopraanolle, tenorille, kahdelle baritonille, kuorolle ja orkesterille (1947)
  • Antiformalistinen rajok (kurkistuslaatikko), kantaatti Lev Lebedinskin sanoihin neljälle bassolle, kuorolle ja pianolle (1948, uud. 1957, 1960-l.)
  • Opus 81: Metsien laulu, oratorio Jevgeni Dolmatovskin sanoihin tenorille, bassosolistille ja poikakuorolle sekä orkesterille (1949)
  • Opus 86a: Isänmaa kuulee kuorolle ja tenorisolistille sekä sanattomalle kuorolle (1951)
  • Opus 88: Kymmenen runoa vallankumousrunoilijoiden teksteihin kuorolle ja poikakuorolle a cappella (1951)
  • Opus 90: Päivä paistaa isiemme maalle, kantaatti Jevgeni Dolmatovskin sanoihin sekakuorolle ja poikakuorolle sekä orkesterille (1952)
  • Opus 104: Viljelyä: kaksi venäläistä kansanlaulusovitusta kuorolle a cappella (1957)
  • Opus 119: Stenka Rasinin teloitus, kantaatti Jevgeni Jevtušenkon runoon bassolle, sekakuorolle ja orkesterille (1964)
  • Opus 124: Kaksi kuoroteosta Aleksandr Davidenkon sanoihin kuorolle ja orkesterille (1962)
  • Opus 136: Uskollisuus, kahdeksan balladia Jevgeni Dolmatovskin sanoihin mieskuorolle a cappella (1970)

Laulumusiikkia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Opus 4: Kaksi Ivan Krylovin faabelia, mezzosopraanolle, naiskuorolle ja kamariorkesterille (1922)
  • Opus 21: Kuusi romanssia japanilaisten runoilijoiden teksteihin, tenorille ja orkesterille (1928–1932)
  • Karl Marxista meidän aikoihimme, sinfoninen runoelma solisteille, kuorolle ja orkesterille (1932)
  • Opus 46: Neljä romanssia Aleksandr Puškinin runoihin, bassolle ja pianolle (1936–1937)
  • Seitsemän sovitusta suomalaisista kansanlauluista solisteille (sopraanolle ja tenorille) ja kamariyhtyeelle (1939)
  • Opus 62: Kuusi romanssia englantilaisten runoilijoiden teksteihin, bassolle ja pianolle (1942)
  • Isänmaallinen laulu Jevgeni Dolmatovskin sanoihin lauluäänille (1943)
  • "Laulu Puna-armeijasta" Mihail Golodnin runoon (1943)
  • Opus 79: Juutalaisesta kansanrunoudesta, laulusarja sopraanolle, altolle, tenorille ja pianolle (1948)
  • Opus 79a: Juutalaisesta kansanrunoudesta, laulusarja sopraanolle, altolle, tenorille ja orkesterille (1948)
  • Opus 80b: Kolme laulua musiikista elokuvaan Kohtaus Elbellä lauluäänelle ja pianolle (1956)
  • Opus 84: Kaksi romanssia Mihail Lermontovin runoihin miesäänelle ja pianolle (1950)
  • Opus 86: Neljä laulua Jevgeni Dolmatovskin sanoihin lauluäänelle ja pianolle (1951)
  • Opus 91: Neljä monologia Aleksandr Puškinin runoihin bassolle ja pianolle (1952)
  • Kreikkalaisia lauluja lauluäänelle ja pianolle (1952–1953)
  • "Pendozalis", kreikkalainen laulu lauluäänelle ja pianolle (1954)
  • "Lokakuun sarastus", laulu solisteille ja kuorolle (1954)
  • Opus 98: Viisi romanssia Jevgeni Dolmatovskin runoihin bassolle ja pianolle (1954)
  • Opus 98a: "Suuteloita", laulu Jevgeni Dolmatovskin runoon lauluäänelle ja pianolle (1954)
  • Opus 100: Espanjalaisia lauluja (mezzo)sopraanolle ja pianolle (1956)
  • Opus 109: Satiireja (Kuvia menneisyydestä), viisi romanssia Saša Tšornyin runoihin sopraanolle ja pianolle (1960)
  • Opus 121: Viisi romanssia Krokodil-lehden teksteihin bassolle ja pianolle (1965)
  • Opus 123: Esipuhe teosteni täydelliseen laitokseen sekä lyhyt meditointi tämän esipuheen johdosta, bassolle ja pianolle (1966)
  • Opus 127: Seitsemän romanssia Aleksandr Blokin runoihin, sopraanolle, viululle, sellolle ja pianolle (1967)
  • Opus 128: Romanssi "Kevät, kevät" Aleksandr Puškinin runoihin bassolle ja pianolle (1967)
  • Opus 140: Kuusi romanssia englantilaisten runoilijoiden teksteihin, bassolle ja kamariorkesterille (1971)
  • Opus 143: Kuusi Marina Tsvetajevan runoa, sarja altolle ja pianolle (1973)
  • Opus 145: Sarja Michelangelo Buonarrotin runoihin bassolle ja pianolle (1974)
  • Opus 145a: Sarja Michelangelo Buonarrotin runoihin bassolle ja orkesterille (1975)
  • Opus 146: Neljä kapteeni Lebjadkinin runoa Fjodor Dostojevskin sanoihin, bassolle ja pianolle (1975)

Soitinnuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opusnumeron mukaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Opus 1: Scherzo fis-molli orkesterille (1919)
  • Opus 2: Kahdeksan preludia pianolle (1919–1920)
  • Opus 3: Teema ja muunnelma B-duuri orkesterille (1921–1922)
    • Opus 3a: Teema ja muunnelma, pianotranskriptio (1921–1922)
  • Opus 4: Kaksi Krylovin faabelia mezzosopraanolle, naiskuorolle ja kamariorkesterille (1922)
    • Opus 4a: Kaksi Krylovin faabelia, muunnelma mezzosopraanolle ja pianolle (1922)
  • Opus 5: Kolme fantastista tanssia pianolle (1922)
  • Opus 6: Sarja fis-molli kahdelle pianolle (1922)
  • Opus 7: Scherzo Es-duuri orkesterille (1923–1924)
    • Opus 7a: Scherzo Es-duuri, pianotranskriptio (1923–1924)
  • Opus 8: Pianotrio nro 1 c-molli (1923)
  • Opus 9: Kolme kappaletta sellolle ja pianolle (1923–1924)
  • Opus 10: Sinfonia nro 1 f-molli (1924–1925)
  • Opus 11: Preludi ja scherzo jousioktetille tai orkesterille (1924–1925)
  • Opus 12: Pianosonaatti nro 1 (1926)
  • Opus 13: "Aforismeja", kymmenen kappaletta pianolle (1927)
  • Opus 14: Sinfonia nro 2 H-duuri Lokakuulle kuoro (1927)
    • Opus 14a: Pianoreduktio koraalista sinfoniasta nro 2 lauluäänille ja pianolle (1927)
  • Opus 15: Nenä, kolminäytöksinen ooppera Nikolai Gogolin teoksen pohjalta (1927–1928)
    • Opus 15a: Sarja oopperasta Nenä, tenorille, baritonille ja orkesterille (1927–1928)
    • Opus 15b: Pianosovitus teoksesta Nenä (1927–1928)
  • Opus 16: "Tahiti-trot" orkesterille (1928)
  • Opus 17: Kaksi Domenico Scarlattin kappaletta puhallinorkesterille (1928)
  • Opus 18: Musiikkia mykkäelokuvaan Uusi Babylon pienelle orkesterille (1928–1929)
  • Opus 19: Musiikkia Vladimir Majakovskin komediaan Lude (1929)
    • Opus 19a: Sarja teoksesta Lude orkesterille (1929)
    • Opus 19b: Sovitus Majakovskin Luteen musiikista, pianolle (1929)
  • Opus 20: Sinfonia nro 3 Es-duuri Vappu kuoro (1929)
    • Opus 20a: Pianosovitus sinfoniasta nro 3 ja loppukuoro (1929)
  • Opus 21: Kuusi romanssia japanilaisten runoilijoiden teksteihin tenorille ja orkesterille (1928–1932)
    • Opus 21a: 'Kuusi romanssia japanilaisten runoilijoiden teksteihin tenorille ja pianolle (1928–1932)
  • Opus 22: Kulta-aika, kolmenäytöksinen baletti (1929–1930)
    • Opus 22a: Sarja teoksesta Kulta-aika orkesterille (1929–1930)
    • Opus 22b: Polkka teoksesta Kulta-aika soolopianolle (1935)
    • Opus 22c: Polkka teoksesta Kulta-aika pianolle nelikätisesti (1962)
  • Opus 23: Kaksi kappaletta Erwin Dresselin oopperaan Armer Columbus orkesterille (1929)
  • Opus 24: Musiikkia Bezymenskin näytelmään Laukaus (1929)
  • Opus 25: Musiikkia Gorbenkon ja Lvovin näytelmään Neitseellinen maa (1930)
  • Opus 26: Musiikkia elokuvaan Yksin (Odna) (1930–1931)
    • Opus 26a: Sarja teoksesta Odna orkesterille (1930–1931)
  • Opus 27: Pultti, kolmenäytöksinen baletti (1930–1931)
    • Opus 27a: Sarja baletista Pultti orkesterille (1931)
  • Opus 28: Musiikkia Adrian Pjotrovskin näytelmään Rule, Britannia! (1931)
  • Opus 29: Mtsenskin kihlakunnan lady Macbeth, nelinäytöksinen ooppera Nikolai Leskovin mukaan (1930–1932)
    • Opus 29a: Sarja oopperasta Mtsenskin kihlakunnan lady Macbeth orkesterille (1930–1932)
    • Opus 29b: Passacaglia oopperan Mtsenskin kihlakunnan lady Macbeth väliaikamusiikista uruille (1930–1932)
  • Opus 30: Musiikkia elokuvaan Zlatje gory ('Kultaiset vuoret') (1931)
    • Opus 30a: Sarja teoksesta Zlatje gory orkesterille (1931)
  • Opus 31: Musiikkia Vojevodinin ja Rissin revyyhyn Ehdollisesti murhattu (1931)
    • Opus 31a: Revyyn Ehdollisesti murhattu orkestrointi (1932)
    • Opus 31b: Pianosovitus teoksen Ehdollisesti murhattu neljästä osasta (1931)
  • Opus 32: Musiikkia William Shakespearen näytelmään Hamlet (1931–1932)
    • Opus 32a: Sarja teoksesta Hamlet pienelle orkesterille (1932)
  • Opus 33: Musiikkia elokuvaan Vastasuunnitelma (1932)
    • Opus 33a: "Laulu lähestyvästä junasta" ja "Sydämeni särkyy ja valittaa" elokuvamusiikista Vastasuunnitelma lauluäänelle ja pianolle (1956)
    • Opus 33b: Nuorten työläisten laulu elokuvamusiikista Vastasuunnitelma lauluäänelle ja pianolle (1956)
  • Opus 34: Kaksikymmentäneljä preludia pianolle (1932–1933)
    • Opus 34a: Transkriptio kahdestakymmentäneljästä preludista viululle ja pianolle (1932–1933)
    • Opus 34b: Transkriptio kahdestakymmentäneljästä preludista orkesterille (1932–1933)
    • Opus 34c: Transkriptio preludista opus 34 nro 14 orkesterille (1932–1933)
  • Opus 35: Konsertto c-molli pianolle, trumpetille ja jousille, tunnetaan myös pianokonserttona nro 1 (1933)
    • Opus 35a: Pianosovitus pianokonsertosta nro 1 kahdelle pianolle (1933)
  • Opus 36: Musiikkia animaatioelokuvaan Kertomus papista ja hänen työntekijästään Baldasta kamariorkesterille (1933–1934)
    • Opus 36a: Sarja teoksesta Kertomus papista ja hänen työntekijästään Baldasta (1935)
  • Opus 37: Musiikkia Honoré de Balzacin teossarjan Inhimillinen komedia pohjalta pienelle orkesteri (1933–1934)
  • Opus 38: Musiikkia elokuvaan Viha ja rakkaus (1934)
  • Opus 39: Kirkas puro, kolmenäytöksinen baletti (1934–1935)
    • Opus 39a: Sarja baletista Kirkas puro orkesterille (1934–1935)
    • Opus 39b: Moderato baletista Kirkas puro sellolle ja pianolle (1934–1935)
  • Opus 40: sonaatti d-molli sellolle ja pianolle (1934)
    • Opus 40a: Moderato sellolle ja pianolle (1934)
  • Opus 41: Musiikkia elokuvaan Vastavirtaan (Junost Maksima) (1934–1935)
  • Opus 42: Viisi kappaletta pienelle orkesterille (1935)
  • Opus 43: Sinfonia nro 4 c-molli (1935–1936)
    • Opus 43a: Muunnelmia sinfoniasta nro 4 kahdelle pianolle (1935–1936)
  • Opus 44: Musiikkia A. Afinogenovin näytelmään Terve, Espanja (1936)
  • Opus 45: Musiikkia elokuvaan Maksimin paluu (1936–1937)
  • Opus 46: Neljä romanssia Aleksandr Puškinin runoihin bassolle ja pianolle (1936–1937)
    • Opus 46a: Neljä romanssia Puškinin runoihin, soitinnus, bassolle ja orkesterille (1936–1937)
    • Opus 46b: Neljä romanssia Puškinin runoihin, sovitus numeroista 1, 2 ja 3 bassolle ja jousiorkesterille (1936–1937)
  • Opus 47: Sinfonia nro 5 d-molli (1937)
    • Opus 47a: Transkriptio sinfonian nro 5 scherzosta (allegretto) soolopianolle (1937)
  • Opus 48: Musiikkia elokuvaan Volotšajevin päiviä (1936–1937)
  • Opus 48c: Kaksitoista tuolia, operetti (1937–1938), Libretto J. Petrov Ilja Ilfin ja Jevgeni Petrovin satiirisen romaanin Kaksitoista tuolia pohjalta. Keskeneräinen, ehkä vain luonnos.
  • Opus 49: Jousikvartetto nro 1 C-duuri (1938)
  • Opus 50: Musiikkia elokuvaan Myrskylintu (1938)
  • Opus 51: Musiikkia elokuvaan Ystävät (1938)
    • Opus 51a: Vokaliisi elokuvamusiikista Ystävät kuorolle a cappella (1938)
  • Opus 52: Musiikkia elokuvaan Suuri kansalainen, osa 1 (1938)
  • Opus 53: Musiikkia elokuvaan Kiväärimies (1938)
  • Opus 54: Sinfonia nro 6 h-molli (1939)
  • Opus 55: Musiikkia elokuvaan Suuri kansalainen, osa 2 (1939)
  • Opus 56: Musiikkia piirroselokuvaan Kertomus tyhmästä hiirestä (1939)
  • Opus 57: pianokvintetto g-molli (1940)
  • Opus 58: Modest Musorgskin oopperan Boris Godunov soitinnus (1939–1940)
  • Opus 59: Musiikkia elokuvaan Korzinkinan seikkailut (1940)
    • Opus 59a: Sarja elokuvamusiikista Korzinkinan seikkailut (1940)
  • Opus 60: Sinfonia nro 7 C-duuri Leningrad (1941)
  • Opus 61: pianosonaatti nro 2 b-molli (1943)
  • Opus 62: Kuusi romanssia englantilaisten runoilijoiden runoihin bassolle ja pianolle (1942)
    • Opus 62a: Kuusi romanssia englantilaisten runoilijoiden runoihin bassolle ja orkesterille (1943)
  • Opus 63: Musiikkia näytelmään Synnyinmaa, sarja Kotikaupunki Leningrad (1942)
  • Opus 64: Musiikkia elokuvaan Zoja (1944)
    • Opus 64a: Sarja elokuvamusiikista Zoja kuorolle ja orkesterille (1944)
    • Opus 64b: "Isänmaamme urhea tytär" teoksesta Zoja äänelle ja pianolle (1944)
  • Opus 65: Sinfonia nro 8 c-molli (1943)
  • Opus 66: Musiikkia näytelmään Venäjän joki solisteille, kuorolle ja orkesterille (1944)
  • Opus 67: Pianotrio nro 2 e-molli (1944)
  • Opus 68: Jousikvartetto nro 2 A-duuri (1944)
  • Opus 69: "Lasten nuottikirja", kuusi kappaletta pianolle (1944–1945)
  • Opus 70: Sinfonia nro 9 Es-duuri (1945)
    • Opus 70a: Nelikätinen pianosovitus sinfoniasta nro 9 (1945)
  • Opus 71: Musiikkia elokuvaan Tavallisia ihmisiä (1945)
  • Opus 72: Kaksi laulua Mihail Arkadjevitš Svetlovin näytelmän mukaelmaan voittoisa kevät lauluäänille ja orkesterille (1945)
    • Opus 72a: Voittoisa kevät, laulut nro 1 ja 2 sovitettu pianolle (1945)
  • Opus 73: Jousikvartetto nro 3 F-duuri (1946)
    • Opus 73a: Transkriptio jousikvartetosta nro 3 jousille ja puupuhaltimille (1946)
    • Opus 73b: Reduktio jousikvartetosta nro 3 kahdelle pianolle (1946)
  • Opus 74: Kotimaan runo, kantaatti mezzosopraanolle, tenorille, kahdelle baritonille, kuorolle ja orkesterille (1947)
  • Opus 75: Musiikkia elokuvaan Nuori kaarti Aleksandr Fadejevinin romaanin pohjalta (1947–1948)
    • Opus 75a: Sarja musiikista elokuvaan Nuori kaarti (1951)
  • Opus 76: Musiikkia elokuvaan Pirogov (Suuri parantaja), Juri Germanin käsikirjoitus (1947)
    • Opus 76a: Sarja teoksesta Pirogov orkesterille (1947)
  • Opus 77: Viulukonsertto nro 1 a-molli (1947–1948)
    • Opus 77a: Sovitus viulukonsertosta nro 1 viululle ja pianolle (1947–1948)
  • Opus 78: Musiikkia elokuvaan Elämä on kukkiva (Mitšurin) (1948)
    • Opus 78a: Sarja musiikista elokuvaan 'Elämä on kukkiva (Mitšurin) kuorolle ja orkesterille (1964)
  • Opus 79: Juutalaisesta kansanrunoudesta, laulusarja sopraanolle, altolle, tenorille ja pianolle (1948)
    • Opus 79a: Juutalaisesta kansanrunoudesta, laulusarja sopraanolle, altolle, tenorille ja pienelle orkesterille (1948)
  • Opus 80: Musiikkia elokuvaan Kohtaus Elbellä äänille ja pianolle (1948)
    • Opus 80a: Sarja musiikista elokuvaan Kohtaus Elbellä äänille ja orkesterille (1948)
    • Opus 80b: Kolme laulua musiikista elokuvaan Kohtaus Elbellä äänelle ja pianolle (1956)
  • Opus 81: Metsien laulu, oratorio Dolmatovskin aiheen pohjalta tenorille, soolobassolle, sekakuorolle & poikakuorolle ja orkesterille (1949)
    • Opus 81a: "Pellolla on kollektiivitila" teoksesta Metsien laulu lapsikuorolle ja sekakuorolle (1960)
    • Opus 81b: "Matka tulevaisuuteen" teoksesta Metsien laulu äänelle ja pianolle (1962)
  • Opus 82: Musiikkia elokuvaan Berliini kukistuu (1949)
    • Opus 82a: Sarja teoksesta Berliini kukistuu kuorolle ja orkesterille (1950)
    • Opus 82b: "Kaunis päivä" teoksesta Berliini kukistuu, laulu kaksiosaiselle lapsikuorolle ja pianolle (1950)
    • Opus 82c: "Vokaliisi" teoksesta Berliini kukistuu, laulu satb-kuorolle a cappella (1950)
  • Opus 83: Jousikvartetto nro 4 D-duuri (1949)
    • Opus 83a: Nelikätinen pianoreduktio jousikvartetosta nro 4 (1949)
  • Opus 84: Kaksi romanssia Lermontov runoihinmiesäänelle ja pianolle (1950)
  • Opus 85: Musiikkia elokuvaan Belinski orkesterille ja kuorolle (1950)
    • Opus 85a: Neljä kuoroteosta musiikista Belinskiin kuorolle a cappella (1950)
  • Opus 86: Neljä laulua Dolmatovskin sanoihin äänelle ja pianolle (1951)
  • Opus 87: Kaksikymmentäneljä preludia ja fuugaa pianolle (1950–1951)
    • Opus 87a: Sovitus Kahdenkymmenenneljän preludin ja fuugan nrosta 15 kahdelle pianolle (1963)
  • Opus 88: Kymmenen runoa vallankumouksellisten runoilijoiden teksteihin kuorolle ja poikakuorolle a cappella (1951)
  • Opus 89: Musiikkia elokuvaan Ristitulessa (1951)
  • Opus 90: Päivä paistaa isiemme maalle, kantaatti Dolmatovskin aiheen pohjalta seka- ja poikakuorolle ja orkesterille (1952)
    • Opus 90a: Pianoreduktio teoksen Päivä paistaa isiemme maalle säestyksestä (1952)
  • Opus 91: Neljä monologia Puškinin runoihin bassolle ja pianolle (1952)
    • Opus 91a: Neljä monologia Puškinin runoihin orkestrointi bassolle ja orkesterille (1952)
  • Opus 92: Jousikvartetto nro 5 B-duuri (1952)
  • Opus 93: Sinfonia nro 10 e-molli (1953)
    • Opus 93a: Nelikätinen pianoreduktio sinfoniasta nro 10 (1953)
  • Opus 94: Konsertino kahdelle pianolle a-molli (1953)
  • Opus 95: Musiikkia elokuvaan Lied der Ströme (1954) Lied der Ströme, Op. 95
  • Opus 96: Juhla-alkusoitto A-duuri orkesterille (1954)
  • Opus 97: Musiikkia Ethel Lilian Voynichin romaanin pohjalta tehtyyn elokuvaan Paarma, (1955)
    • Opus 97a: Sarja teoksesta Paarma orkesterille (1955)
    • Opus 97b: "Tarantella" teoksesta Paarma kahdelle pianolle (1955)
  • Opus 98: Viisi romanssia Dolmatovski runoihin bassolle ja pianolle (1954)
    • Opus 98a: "There Were Kisses", laulu Dolmatovskin aiheeseen äänelle ja pianolle (1954)
  • Opus 99: Musiikkia elokuvaan Aron tuulet (Pervyy eshelon)' (1955–1956)
    • Opus 99a: Sarja musiikista elokuvaan Aron tuulet (Pervyy eshelon) kuorolle ja orkesterille (1956)
    • Opus 99b: Kaksi laulua elokuvan Aron tuulet (Pervyy eshelon) musiikista äänelle ja pianolle (1956)
  • Opus 100: Espanjalaisia lauluja (mezzo)sopraanolle ja pianolle (1956)
  • Opus 101: Jousikvartetto nro 6 G-duuri (1956)
  • Opus 102: Pianokonsertto nro 2 F-duuri (1957)
    • Opus 102a: Nelikätinen pianoreduktio pianokonsertosta nro 2 (1957)
  • Opus 103: Sinfonia nro 11 g-molli The Year 1905 (1957)
    • Opus 103a: Nelikätinen pianoreduktio sinfoniasta nro 11 (1957)
  • Opus 104: Viljelyä: kaksi venäläistä kansanlaulusovitusta kuorolle a cappella (1957)
  • Opus 105: "Moskova, Tšerjomuški", kolmenäytöksinen operetti(1958)
    • Opus 105a: Musiikkia elokuvaan Tšerjomuški (1962)
  • Opus 106: Musorgskin ooppera Hovanštšina uudelleen orkestrointi (1959)
  • Opus 107: sellokonsertto nro 1 Es-duuri (1959)
    • Opus 107a: Reduktio sellokonsertosta nro 1 sellolle ja pianolle (1959)
  • Opus 108: Jousikvartetto nro 7 fis-molli (1960)
  • Opus 109: Satiireja (Kuvia menneisyydestä), viisi romanssia Saša Tšornyin runoihin sopraanolle ja pianolle (1960)
  • Opus 110: Jousikvartetto nro 8 c-molli (1960)
  • Opus 111: Musiikkia elokuvaan Pyat dney - pyat nochey ('Viisi päivää, viisi yötä) (1960)
    • Opus 111a: Sarja teoksesta Pyat dney - pyat nochey ('Viisi päivää, viisi yötä) orkesterille (1961)
  • Opus 112: Sinfonia nro 12 d-molli The Year 1917 (1961)
    • Opus 112a: Nelikätinen pianoreduktio sinfoniasta nro 12 (1961)
  • Opus 113: Sinfonia nro 13 b-molli Babi Jar bassolle, bassokuorolle ja orkesterille (1962)
    • Opus 113a: Nelikätinen pianoreduktio sinfoniasta nro 13 (1962)
  • Opus 114: Katerina Ismailova, nelinäytöksinen ooppera Leskovin aiheen pohjalta (1956–1963)
    • Opus 114a: Viiden katkelman sarja oopperasta Katerina Ismailova orkesterille (1963)
    • Opus 114b: Musiikkia elokuvaan Katerina Ismailova (1966)
    • Opus 114c: Passacaglia oopperaan Katerina Ismailova uruille
  • Opus 115: Alkusoitto venäläisistä ja kirgisialaisista kansanteemoista orkesterille (1963)
  • Opus 116: Musiikkia elokuvaan Hamlet Shakespeare orkesterille (1963–1964)
    • Opus 116a: Sarja teoksesta Hamlet orkesterille (1964)
  • Opus 117: Jousikvartetto nro 9 Es-duuri (1964)
  • Opus 118: Jousikvartetto nro 10 As-duuri (1964)
  • Opus 119: Stenka Rasinin teloitus, kantaatti Jevtušenkon aiheen pohjalta bassolle, sekakuorolle ja orkesterille (1964)
    • Opus 119a: Stenka Rasinin teloituksen reduktio äänille ja pianolle (1964)
  • Opus 120: Musiikkia elokuvaan God, kak žizn orkesterille (1965)
    • Opus 120a: Sarja teoksesta God, kak žizn orkesterille (1965)
  • Opus 121: Viisi romanssia Krokodil-lehden teksteihin bassolle ja pianolle (1965)
  • Opus 122: Jousikvartetto nro 11 f-molli (1966)
  • Opus 123: "Esipuhe teosteni täydelliselle kokoelmalle ja pohdintoja tästä esipuheesta" bassolle ja pianolle (1966)
  • Opus 124: Kaksi kuoroteosta Davidenkon aiheen pohjalta kuorolle ja orkesterille (1962)
  • Opus 125: Orkesterisäestysksen uusiminen Schumannin sellokonserttoon a-molli (1963)
  • Opus 126: sellokonsertto nro 2 g-molli (1966)
    • Opus 126a: Reduktio sellokonsertosta nro 2 sellolle ja pianolle (1966)
  • Opus 127: Seitsemän romanssia Blokin runoihin sopraanolle, viulu, sello ja pianolle (1967)
  • Opus 128: Romanssi "Kevät, kevät" Puškinin runoihin bassolle ja pianolle (1967)
    • Opus 128a: Romanssi "Kevät, kevät" Puškinin runoihin, orkestrointi bassolle ja orkesterille (1967)
  • Opus 129: viulukonsertto nro 2 cis-molli (1967)
    • Opus 129a: Reduktio viulukonsertosta nro 2 viululle ja pianolle (1967)
  • Opus 130: Hautajais- ja voitonpreludi orkesterille (1967)
  • Opus 131: Lokakuu, sinfoninen runo c-molli orkesterille (1967)
  • Opus 132: Musiikkia elokuvaan Sofja Perovskaja (1967)
  • Opus 133: Jousikvartetto nro 12 Des-duuri (1968)
  • Opus 134: Viulusonaatti (1968)
  • Opus 135: Sinfonia nro 14 sopraanolle, bassolle, jousiorkesteri ja lyömäsoittimille (1969)
    • Opus 135a: Reduktio sinfoniasta nro 14 äänille ja pianolle (1969)
  • Opus 136: Uskollisuus, kahdeksan balladia Dolmatovskin aiheen pohjalta mieskuorolle ilman säestystä (1970)
  • Opus 137: Musiikkia elokuvaan Kuningas Lear Shakespearen näytelmän pohjalta (1970)
    • Opus 137a: "Kansan suru" teoksesta Kuningas Lear, sovitettu äänelle ja pianolle (1970)
  • Opus 138: Jousikvartetto nro 13 b-molli (1970)
  • Opus 139: Neuvostomiliisin marssi sotilasorkesterille tai puhallinorkesterille (1970)
  • Opus 140: Kuusi romanssia englantilaisten runoilijoiden runoihin bassolle ja kamari orkesteri (1971)
  • Opus 141: Sinfonia nro 15 A-duuri (1971)
    • Opus 141a: Reduktio sinfoniasta nro 15 kahdelle pianolle (1971)
  • Opus 142: Jousikvartetto nro 14 Fis-duuri (1972–1973)
  • Opus 143: Kuusi Marina Tsvetajevan runoa, sarja altolle ja pianolle (1973)
  • Opus 144: Jousikvartetto nro 15 es-molli (1974)
  • Opus 145: Sarja Michelangelon runoihin bassolle ja pianolle (1974)
    • Opus 145a: Sarja Michelangelon runoihin bassolle ja orkesterille (1975)
  • Opus 146: Neljä kapteeni Lebjadkinin runoa Dostojevskin teksteihin bassolle ja pianolle (1975)
  • Opus 147: Sonaatti alttoviululle ja pianolle (1975)
    • Opus 147a: Opus 147:n transkriptio sellolle ja pianolle (1975)

Ilman opusnumeroa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Menuetti, preludi ja intermezzo pianolle (1919–1920)
  • Murzilka, pianolle (1920)
  • Viisi preludia pianolle (1920–1921)
  • Rimski-Korsakovin Y v grote tebya v urochnïy ('Odotin sinua luolassa') orkestrointi sopraanolle ja orkesterille (1921)
  • Stravinskyn teoksen Psalmisinfonia transkriptio kahdelle pianolle (1930)
  • Kaksi kappaletta jousikvartetolle (1931)
  • Alkusoitto Ivan Dzeržinskin oopperaan Die grüne Zunft (1931)
  • Karl Marxista meidän aikoihimme, sinfoninen runo sooloäänille, kuorolle ja orkesterille (1932)
  • Suuri ukonilma, keskeneräinen koominen ooppera (1932)
  • Sarja jazzorkesterille nro 1 (1934) (oik. Opus nro 38b)
  • Musiikkia elokuvaan Podrugi ('Tyttöystäviä', elokuva valmistui 1936) (1934–1935)
  • Pierre Degeyterin sävellyksen Kansainvälinen orkestrointi (1937)
  • Sarja Maksim-elokuvatrilogiasta orkesterille ja kuorolle (1938)
  • Sarja jazzorkesterille nro 2 (3 osaa) (1938) (huom. ei se kahdeksanosainen teos, joka nykyisin tunnetaan nimellä Sarja varieteeorkesterille (vuoden 1956 jälkeen))
  • Lenin-sinfonia solistille, kuorolle ja orkesterille (1938–1939)
  • Seitsemän sovitusta suomalaisista kansanlauluista solisteille (sopraanolle ja tenorille) ja kamariyhtyeelle (1939)
  • Kolme kappaletta sooloviululle (1940)
  • Katjuša Maslova, ooppera Leo Tolstoin romaanin Ylösnousemus pohjalta (1940)
  • Musiikkia Shakespearen näytelmään Kuningas Lear (1940)
  • Pianosovitus Kuningas Learista (1940)
  • "Songs of the Fool" ja "Ballad of Cordelia" näytelmään Kuningas Lear äänelle ja pianolle (1940)
  • Johann Strauss nuoremman sävellyksen "Wieniläisverta" orkestrointi (1940)
  • Johann Strauss nuoremman polkan "Huvijuna" orkestrointi (1940)
  • 27 romanssia ja laulua, sovituksen orkestrointi (1941)
  • "Vala kansankomissaarille" bassolle, kuorolle ja pianolle (1941)
  • "Kaartin osaston lauluja" ("The Fearless Regiments Are On the Move"), marssilaulu bassolle ja sekakuorolle, säestys bajanille tai pianolle (1941)
  • Polkka kahdelle harpulle fis-molli (1941)
  • Kappale oopperasta Pelurit Gogolin aiheen pohjalta (1941–1942)
  • Juhlamarssi sotilasorkesterille tai puhallinorkesterille (1942)
  • Isänmaallinen laulu Dolmatovskin aiheesta äänille (1943)
  • Laulu Puna-armeijasta Mihail Golodnin runoon (1943)
  • Kahdeksan englantilaista ja amerikkalaista kansanlaulua, orkestrointi äänelle tai äänille ja orkesterille (1943)
  • Venäläisiä kansanlauluja kuorolle (1943)
  • Kolme venäläistä kansanlaulua kahdelle solistille ja kuorolle pianosäestyksellä (1943)
  • Venjamin Fleišmanin kamarioopperan Rothschildin viulu orkestrointi, Tšehovin novellin pohjalta (1944)
  • Kolme kappaletta orkesterille (1947–1948)
  • Antiformalistinen rajok (kurkistuslaatikko) neljälle miesäänelle, kuorolle ja pianolle (1948, uud. 1957, 1960-l.)
  • Iloinen marssi kahdelle pianolle (1949)
  • Isänmaa kuulee kuorolle ja tenorisolistille, sanaton kuoro (1951)
  • Kymmenen venäläistä kansanlaulusovitusta solisteille, sekakuorolle ja pianolle (1951)
  • "Seitsemän nukketanssia" pianolle (1952)
  • Kreikkalaisia lauluja lauluäänelle ja pianolle (1952–1953)
  • "Työn runo" teoksesta Lied der Ströme, sovitettu sekakuorolle ja orkesterille (1954)
  • Kaksi laulua teoksesta Lied der Ströme, sovitettu lauluäänelle ja pianolle (1954)
  • Valssi teoksesta Lied der Ströme orkesterille (1954)
  • Musiikkia Shakespearen näytelmään Hamlet (1954)
  • "Pendozalis", kreikkalainen laulu lauluäänelle ja pianolle (1954)
  • "Lokakuun sarastus", laulu solisteille ja kuorolle (1954)
  • Neljä valssia huilulle, klarinetille ja pianolle (1955)
  • Kolme viuluduettoa kahdelle viululle pianon säestyksellä (1955)
  • Sarja varieteeorkesterille (8 osaa) (vuoden 1956 jälkeen) (aiemmin arveltu olevan Sarja jazzorkesterille nro 2 (3 osaa) (1938))
  • Yksitoista muunnelmaa Glinkan teemasta pianolle (1957)
  • Новороссийские куранты orkesterille (1960)
  • Musorgskin Kuoleman lauluja ja tansseja orkestrointi (äänelle ja pianolle) äänelle ja orkesterille (1962)
  • Tyttö ja huligaani, yksinäytöksinen baletti
  • Tištšenkon sellokonserton nro 1 uudelleen orkestrointi (1969)
  • Gaetano Bragan Serenadan muunnelma sopraanolle, mezzosopraanolle, viululle ja pianolle (1972)
  • Ludwig van Beethovenin laulun soitinnus (opus 75 nro 3): Mefistofeleen Laulu kirpusta (1975)
  • Uneksijat, nelinäytöksinen baletti (1975)
  • Orango (1932), vuonna 2006 löytynyt ooppera

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Juha Vyyryläinen: Sostakovits 100 vuotta 2006 25.9.2006. Kirjasto10. Viitattu 22.3.2011.
  2. a b Dmitri Šostakovitš Siba.fi. Viitattu 22.3.2011.