Hillel Slovak

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hillel "Slim" Slovak
Henkilötiedot
Syntynyt13. huhtikuuta 1962
Haifa, Israel
Kuollut25. kesäkuuta 1988 (26 vuotta)
Ammatti muusikko, lauluntekijä
Muusikko
Taiteilijanimi Slim
Aktiivisena 1980–1988
Tyylilajit Funk rock, alternative rock, punk rock, funk metal
Soittimet kitara, sitar
Yhtyeet Red Hot Chili Peppers,
What Is This?
Levy-yhtiöt MCA RecordsView and modify data on Wikidata

Hillel "Slim" Slovak (13. huhtikuuta 1962 Haifa, Israel25. kesäkuuta 1988 Los Angeles, Yhdysvallat) oli Red Hot Chili Peppers -yhtyeen alkuperäinen kitaristi. Hän soitti yhtyeen kanssa kahdella albumilla. Vuonna 1985 Freaky Styley ja vuonna 1987 The Uplift Mofo Party Plan.

Nuoruus ja lukiovuodet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Slovak muutti Kaliforniaan vuonna 1967 viisivuotiaana. High School-vuosinaan Slovak opiskeli kitaransoittoa ja tutustui Anthony Kiedisiin sekä Michael "Flea" Balzaryyn. Näihin aikoihin tämä kolmikko perusti Tony Flow and the Miraculously Majestic Masters of Mayhem -yhtyeen. Vuonna 1983 yhtye muutti nimekseen Red Hot Chili Peppers. Bändi tuli paikallisesti kuuluisaksi Los Angelesin alueella soittaen monia keikkoja kaupungin eri klubeissa. Red Hot Chili Peppersin saatua juuri levytyssopimuksen, Slovak ja rumpali Jack Irons jättivät bändin keskittyäkseen toiseen, myös levytyssopimuksen saaneeseen bändiin What Is This?.

What Is This?

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Slovak oli mukana perustamassa bändiä vuonna 1980. Bändin alkuajat olivat hyvin samanlaisia kuin Red Hot Chili Peppersin. Bändi kierteli Los Angelesin klubeja, joissa se soitti pieniä keikkoja. Bändin kanssa Slovak levytti kolme albumia. EP:n Squeezed vuonna 1984, studioalbumin What Is This? vuonna 1985 ja EP:n 3 Out of 5 Live vuonna 1985. Bändin hajottua hän palasi takaisin Red Hot Chili Peppersiin.

Red Hot Chili Peppers

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bändin saatua menestystä, EMI tarjosi sille levytyssopimusta. Slovakin toisen bändin saatua myös sopimuksen, hän jätti Red Hot Chili Peppersin, koska se oli vieläkin vain sivuprojekti. Kun What Is This? levytti toista albumiaan, Slovak alkoi turhautua bändiinsä. Hän kysyi Flealta bändiin uudestaan liittymisestä. Samaan aikaan Kiedis ja Flea olivat tyytymättömiä Slovakin korvaajaan, Jack Shermaniin. Kun Flea kysyi Kiedikseltä, mitä mieltä hän olisi Slovakin liittymisestä uudestaan bändiin, Kiedis riemastui siitä. The Red Hot Chili Peppers -albumin julkistamiskiertueen jälkeen Sherman erotettiin ja Slovak liittyi uudestaan bändiin.

Slovak levytti Red Hot Chili Peppersin kanssa kaksi albumia Freaky Styley vuonna 1985 ja The Uplift Mofo Party Plan vuonna 1987. Hänen viimeinen levytyksensä bändin kanssa oli cover-versio Jimi Hendrixin kappaleesta "Fire".

Monet albumin The Uplift Mofo Party Plan kappaleet kertovat Slovakista ja joissain hänet mainitaan nimeltä, kuten "Me and My Friends" ("I've got to sing a little something that I haven't rehearsed it's about my man and his name is Hillel"/ "like the devil knows hell I know Bob well". "Slim Bob Billy" oli myös hänen lempinimensä), "Skinny Sweaty Man ja "No Chump Love Sucker".

Slovak kuoli heroiinin yliannostukseen kotonaan vain 26-vuotiaana. Hänet on haudattu Hollywood Hillsissä Kaliforniassa sijaitsevalle Mount Sinai Memorial Park Cemetery -hautausmaalle. Slovakin esiintyminen Provinssirockissa Suomessa vuonna 1988 jäi hänen viimeisekseen.[1]

Kiediksen uran jatkuessa Red Hot Chili Peppersissä, hän on kirjoittanut monia Sloavakin muistoa kunnioittavia sanoituksia bändin kappaleisiin. Tällaisia lauluja ovat esimerkiksi:

Mother's Milk -levyn kappale "Knock Me Down".

Blood Sugar Sex Magik -levyllä oleva kappale "My Lovely Man" kertoo Slovakista mainiten hänet nimeltä. "Just in case you never knew / I miss you Slim I love you too". "Slim" oli Slovakin lempinimi, jonka hän sai hoikan ja pitkän olemuksensa ansiosta.

By The Way -levyn kappale "This Is the Place" ("On the day my best friend died I could not get my copper clean").

The Getaway -levyn kappale "Feasting On The Flowers".

Tämä kitaristiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.