Chad Smith

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Chad Smith

Chad Gaylord Smith (s. 25. lokakuuta 1961 Michiganissa) on yhdysvaltalaisen Red Hot Chili Peppers -yhtyeen rumpali. Hän liittyi yhtyeeseen 1988 Jack Ironsin lähdön jälkeen.

Vuonna 2008, Red Hot Chili Peppersin ollessa tauolla, Smith perusti yhdessä Van Halenin Sammy Hagarin (laulu) ja Michael Anthonyn (basso), sekä sooloartisti Joe Satrianin (kitara) kanssa hard rock-superyhtye Chickenfootin.[1]

Smith pääsi Guinnessin ennätysten kirjaan soitettuaan maailman suurinta rumpusettiä (308 osaa).

Lisäksi Smith oli Travis Barkerin ja Stewart Copelandin kanssa kehittämässä vuonna 2008 ilmestynyttä Guitar Hero - World Tourin rumpusettiä.

Asema Red Hot Chili Peppersissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Smith liittyi yhtyeeseen 1988 alkuperäisen rumpalin Jack Ironsin lähdettyä, ja on ollut tauotta mukana yhtyeessä siitä lähtien. Ironsin lähtö johtui Red Hot Chili Peppersin alkuperäiskitaristin Hillel Slovakin kuolemasta, josta Irons järkyttyi suuresti. Hänselvennä osallistuu kappaleiden tekoon. Smithin ollessa rumpalina yhtye on saavuttanut suurimman menestyksensä, monia kymmeniä miljoonia kappaleita myyneet levyt Californication ja By The Way, sekä useat maailmankiertueet. Red Hot Chili Peppers oli tauolla vuosina 2007-2010, jonka aikana Smith perusti oman yhtyeen Chickenfootin.lähde?

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Smith on muiden Red Hot Chili Peppersin jäsenten tapaan ollut huumeriippuvainen sekä alkoholisoitunut, mutta on nykyisin kuivilla. Hän on avautunut julkisuuteen alkoholismistaan, ja kuinka se on vaikuttanut hänen yksityiselämäänsä.lähde?

Smith oli mukana yhdessä yhtyeensä muiden jäsenten, laulaja Anthony Kiediksen, basisti Flean ja kitaristi Josh Klinghofferin sekä entisen rumpalin Jack Ironsin kanssa mukana julkistamistilaisuudessa, jossa Red Hot Chili Peppers liitettiin Rock´n Roll Hall Of Fameen vuonna 2012. Smith valittiin musiikkilehti Rolling Stonen "kaikkien aikojen parhaat rumpalit" - listan sijalle 87.lähde?

Smithillä on kuusi lasta eri avioliitoista.lähde?


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Chickenfoot Biography Chickenfoot. Viitattu 4.11.2009. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.