Dave Navarro

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dave Navarro
Dave Navarro vuonna 2007.
Dave Navarro vuonna 2007.
Henkilötiedot
Koko nimi David Michael Navarro
Syntynyt7. kesäkuuta 1967 (ikä 56)
Santa Monica, Kalifornia, Yhdysvallat
Muusikko
Tyylilajit vaihtoehtorockView and modify data on Wikidata
Soittimet kitaraView and modify data on Wikidata
Levy-yhtiöt Capitol Records ja Warner RecordsView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
www.6767.com

David Michael Navarro (s. 7. kesäkuuta 1967 Santa Monica, Kalifornia, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen kitaristi, joka on soittanut muun muassa yhtyeissä Jane's Addiction ja Red Hot Chili Peppers. Hän on julkaissut myös yhden sooloalbumin.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Navarron vanhemmat Constance (o.s. Hopkins) ja James Raul "Mike" Navarro erosivat hänen ollessaan seitsemänvuotias. Eron jälkeen Dave muutti äitinsä kanssa Bel-Airiin. Maaliskuun 3. päivänä 1983 Daven ollessa isänsä luona äidin ex-poikaystävä John Riccardi ampui Constancen ja tämän seurassa olleen toisen henkilön Constancen asunnossa Los Angelesissa. Navarro kertoi vuonna 2004, että "jonkin selittämättömän jumalallisen väliintulon" takia hän oli perunut äitinsä luona vierailun aiemmin samana päivänä, eikä hänestä tullut kolmatta uhria. Navarro on tatuoinut äitinsä kuvan vasempaan kylkeensä.[1][2]

Navarro on ollut naimisissa kolme kertaa. Ensimmäisen vaimonsa Tanjan hän nai pakanaseremoniassa vuonna 1990, ja toisen vaimonsa Rhianin kanssa hän solmi avioliiton vuonna 1994. Kolmannen vaimonsa Carmen Electran kanssa hän meni naimisiin 22. marraskuuta 2003. Parin häävalmisteluista kertovaa televisiosarjaa Carmen + Dave = Kohti alttaria esitettiin Suomessa Nelosella. Kesäkuussa 2006 Navarro ja Electra ilmoittivat eroavansa. Electra haki virallisesti eroa 8. elokuuta 2006.

Navarro alkoi soittaa kitaraa 12-vuotiaana ja perusti pian ensimmäisen yhtyeensä South Dakota Railroadin. Vuonna 1986 hän liittyi Jane's Addiction -yhtyeeseen, jonka muut jäsenet olivat Perry Farrell (laulu), Eric Avery (basso) ja Stephen Perkins (rummut). Yhtye oli hyvin suosittu, mutta jäsenten kireät välit johtivat sen hajoamiseen vuonna 1991.

Jane's Addictionin hajoamisen jälkeen Navarro muodosti Eric Averyn ja Michael Murphyn kanssa Deconstructionin, joka julkaisi yhden albumin ennen hajoamistaan. Vuonna 1993 Navarro liittyi Red Hot Chili Peppersiin ja teki heidän kanssaan One Hot Minute -nimisen albumin. Vuonna 1998 hänet erotettiin yhtyeestä ja hän alkoi tehdä musiikkia nimellä Spread yhdessä Red Hot Chili Peppers -rumpalin Chad Smithin kanssa. Vuonna 2001 Navarro julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Trust No One.

Jane's Addiction palasi hetkeksi yhteen vuosina 1997, 1999 ja 2001. Vuonna 2002 se julkaisi viimeisen albuminsa Strays ennen kuin hajosi jälleen kesällä 2004. Pian tämän jälkeen Navarro muodosti uuden yhtyeen nimeltä The Panic Channel yhdessä Stephen Perkinsin, Chris Chaneyn ja Steve Isaacsin kanssa. Yhtye julkaisi esikoisalbuminsa ONe syyskuussa 2006.

Navarro on myös esiintynyt parissa elokuvassa ja kirjoittanut kolumnia nimeltä ”Movies & Crap” Bikini-nimiseen aikakauslehteen yhdessä Johnny-serkkunsa kanssa. Hän on myös kirjoittanut Neil Straussin kanssa kirjan Don't Try This at Home, joka kuvaa hänen elämäänsä yhden vuoden ajalta. Navarro on myös työskennellyt Axl Rosen kanssa Guns N' Roses -albumi Chinese Democracyn parissa.

Navarro on tukenut PETA-järjestöä poseeraamalla alasti tämän Ink, Not Mink -kampanjamainoksessa.[3]

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jane's Addiction[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Deconstruction[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Guns N' Roses[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Red Hot Chili Peppers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Panic Channel[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soolotuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]