Michael Anthony

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo muusikosta. Samannimistä nyrkkeilijää käsittelee artikkeli Michael Anthony (nyrkkeilijä).
Michael Anthony (vas.) Sammy Hagarin ja Eddie Van Halenin rinnalla konsertissa vuonna 2007.

Michael Anthony Sobolewski (s. 20. kesäkuuta 1954 Chicago, Illinois) on yhdysvaltalainen muusikko. Hän tuli tunnetuksi rockyhtye Van Halenin basistina. Hän oli yhtyeen basisti vuoteen 2006 saakka. Soittamisen lisäksi hän laulaa taustoja kaikilla Van Halenin levyillä. Hänellä hyvin tunnettu omaleimainen kiljuntaääni, jota hän käyttää ahkerasti varsinkin Van Halen -yhtyeen varhaistuotannossa (mm. albumilla Van Halen, 1978).

Vuonna 2008 Anthony perusti yhdessä Van Halenin Sammy Hagarin (laulu), sooloartisti Joe Satrianin (kitara) ja Red Hot Chili Peppersin Chad Smithn (rummut) kanssa hard rock -superyhtyeen nimeltä Chickenfoot.[1]

Michael Anthonyn suurin innoittaja basistina on Led Zeppelinin John Paul Jones, muita innoittajia on ollut muun muassa Cream-yhtyeen Jack Bruce.

Hänen bassoriffinsä kappaleessa ”Runnin’ with the Devil” on tunnetuimpia rock-bassoriffejä. Myös hänen live-esiintymisensä on erittäin omaleimaista, kuten Van Halenin brändiin kuuluu: bassosoolot kestävät yli kymmenen minuuttia, ja niiden aikana Anthony kierii maassa, hyppii ilmaan ja juo viskiä soittaen samalla koko ajan.

Michael Anthony ei ole ollut Van Halenin jäsenenä vuoden 2004 kiertueen jälkeen, hänen tilallaan on kitaristi Eddie Van Halenin poika Wolfgang Van Halen, joka korvasi Anthonyn vuonna 2006. Van Halenin hajottua 2004 Michael Anthony on soittanut muun muassa yhteiskeikkoja Van Halenin ex-laulajan ja hyvän ystävänsä Sammy Hagarin kanssa.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anthony on naimisissa high school -aikojen ihastuksensa Suen kanssa, jonka kanssa hän avioitui kymmenen vuoden seurustelun jälkeen vuonna 1981. Heillä on kaksi tytärtä. Michael Anthony on innokas autoharrastaja, hänen kokoelmansa helmi on vuoden 1940 kilpa-Ford.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Chickenfoot Biography Chickenfoot. Viitattu 4.11.2009. (englanniksi)
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.