Alex Van Halen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alexander Arthur Van Halen
Alex van Halen
Alex van Halen
Henkilötiedot
Syntynyt 8. toukokuuta 1953
Amsterdam
Ammatti rumpali
Muusikko
Taiteilijanimi Alex Van Halen
Aktiivisena 1972 -
Tyylilajit Rock
Soittimet rummut
Yhtyeet Van Halen
Levy-yhtiöt Warner Bros. RecordsView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
www.van-halen.com

Alexander Arthur ”Alex” Van Halen (s. 8. toukokuuta 1953 Nijmegen, Alankomaat) on hollantilaissyntyinen rumpali ja muusikko, ja kitaristi Eddie Van Halenin veli. Heidän isänsä oli Jan Van Halen. Heidän sekä basisti Michael Anthonyn ja David Lee Rothin yhtyeen nimeksi otettiin veljesten sukunimi Van Halen. Alex on nykyään naimisissa Stine Schybergin kanssa ja heillä on kaksi poikaa, Malcom ja Aric[1].

Lapsuus ja nuoruusvuodet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alex soitti nuoruudessaan kitaraa ja jammaili Eddien rummuilla aina silloin tällöin. Lopulta Alexista tuli niin hyvä, että peittosi veljensä taidoillaan. Tästä syystä Eddien siirtyi kitaraan, ja hänestä tuli yksi maailman parhaimmista kitaristeista. Heidän perheensä muutti Pasadenaan, Kaliforniaan vuonna 1963. Kun kerran Eddie osti lehtien jakamisella saamillaan rahoilla uudet rummut, Alex päätti kokeilla niitä soittamalla The Surfaris -yhtyeen rumpalin rumpusoolon kappaleeseen "Wipe Out". Eddie huomasi veljensä taidot ja he vaihtoivat soittimia keskenään.

Musiikkiura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alexilla oli 1970-luvun alussa monia yhtyeitä, joissa yleensä hänen pikkuveljensä soitti myös. Vuonna 1972 Eddie ja Alex perustivat yhtyeen nimeltä Mammoth, jossa Alex soitti rumpuja, Eddie lauloi ja soitti kitaraa ja eräs Mark Stone bassoa, mutta kaksi vuotta myöhemmin Mark sai lähtöpassit yhtyeestä, basistiksi valittiin Michael Anthony ja David Lee Roth laulamaan, joten Eddie soitti enää kitaraa. Mammoth vaihtoi nimensä Van Haleniksi, koska oli jo olemassa bändi nimeltä Mammoth. Lavalla Alex pidetään yleisön viihdyttäjänä ja aggressiivisien rumpusoolojen soittajana.

Rummut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alex käyttää Paiste Rude -symbaaleja ja Ludwigin rumpuja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.