Eruption

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Van Halenin kappaletta. Samannimisestä 1970-luvun disco-yhtyeestä on artikkeli nimellä Eruption (yhtye).

Eruption” (suom. purkaus) on Van Halenin kappale, joka käytännössä on Edward Van Halenin soittama kitarasoolo. Kappale on alun perin julkaistu Van Halenin ensimmäisellä albumilla Van Halen vuodelta 1978. Alun perin kyseessä oli harjoitus tai lämmittelyotos, eikä Eddie edes yrittänyt tehdä mitenkään mullistavaa kitarataiteilua. Kyseessä on kuitenkin yksi kaikkien aikojen mullistavimmista kitarasooloista – lähinnä siksi, ettei aiemmin ollut kuultu yhtä nopeaa kitaransoittoa, joka sisältää muun muassa niin kutsuttua tapping- sekä tremolopikkaustekniikkaa. Eddie itse on todennut tehneensä soittaessaan jopa muutaman virheen[1]. Kappaleen alussa rumpali Alex Van Halen ja basisti Michael Anthony ”antavat lisää vauhtia” Eddielle, kuten yleensä live-esiintymissä.

Myöhemmin ”Eruptionista” tuli yhtyeen usein konserteissaan esittämä hitti, jonka se soittaa nykyään aina ollessaan pääesiintyjä. Muun muassa guitar.about.com -sivusto on valinnut ”Eruptionin” maailman toiseksi parhaaksi kitarasooloksi.lähde?

Kappale on julkaistu myös ”Runnin’ with the Devilin” singlen b-puolena.

Muut Eddie Van Halenin kitarasoolokappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Steve Allsworth: Van Halen: Eruption. Total Guitar, tammikuu 2006, nro 144, s. 86. (englanniksi)
Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.