Knock Me Down

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Knock Me Down”
Red Hot Chili Peppers
Singlen ”Knock Me Down” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Mother’s Milk
 Äänitetty  1989
 Julkaistu 22. elokuuta 1989
 Tuottaja(t) Michael Beinhorn
 Tyylilaji alternative rock
 Kesto 03.44
 Levy-yhtiö EMI
Red Hot Chili Peppersin muut singlet
Me and My Friends
1987
”Knock Me Down”
1989
Higher Ground
1989

Knock Me Down on rockyhtye Red Hot Chili Peppersin kappale yhtyeen vuoden 1989 albumilta Mother's Milk. "Knock Me Down" oli yhtyeen ensimmäinen single albumilta ja ensimmäinen kappale joka pääsi radiosoittoon. Kappaleelle tehtiin samana vuonna, kuin single oli julkaistu musiikkivideo, jonka ohjasi Drew Carolan. Kappale on laulaja Anthony Kiediksen ja uuden kitaristi John Fruscianten ensimmäinen yhdessä tekemä biisi. Tämä oli kaksikon yhteistyön ensimmäisiä hedelmiä.

Kappale[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiedis kirjoitti laulun palattuaan huumevieroituksesta ja ollessaan kuivilla yhtyeen alkuperäisen ja edellisen kitaristin, Hillel Slovakin kuoltua. Kiedis kertoi Frusciantelle sen olevan aika monimutkainen, johon kitaristi vastasi että hänellä oli monimutkainen kappale ja melodia valmiiksi, johon hän aloitti sovittamaan sanoja.

Anthony Kiedis kertoi elämäkertakirjassaan Arpikudos (2006): "Laulu kuvaili, millaista oli olla huumekierteessä, täynnä itseään ja varma omasta havoittumattomuudestaan ja kyvystään peitota luonnon ja elämän voimat. Samalla se oli kuitenkin Hillelille osoitettu rakkauslaulu."

Albumin Mother's Milk vuoden 2003 uudelleenjulkaisulta löytyy kappaleen alkuperäinen pitkä versio, joka on minuutin pidempi.

Julkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Knock Me Down oli Red Hot Chili Peppersin ensimmäinen kappale, joka pääsi jollekin musiikkilistalle, ollen kuudes Alternative Songs-listalla[1] (lista tunnettiin ennen nimellä (Billboard Modern Rock Tracks).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]