Helsingin Raamattukoulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Helsingin Raamattukoulu
Järjestön tunnus.
Järjestön tunnus.
Perustettu 1951
Perustaja Kerttu Vainikainen
Toiminnanjohtaja Jari A. Jolkkonen
Kattojärjestö Helsingin Raamattukoulusäätiö
Jäsenlehti Viesti
Aiheesta muualla
Sivusto

Helsingin Raamattukoulu on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piirissä toimiva raamattukoulu (virallisesti organisoitunut säätiöksi). Säätiön tarkoituksena on edistää ja ohjata Raamatun opiskelua ja tuntemusta sekä kouluttaa sopivia henkilöitä palvelemaan Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntia. Säätiö tekee myös kristillissosiaalista työtä.lähde?

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsingin Raamattukoulun toiminta on alkanut 1951, kun koulun perustaja sisar (myöhemmin opetusneuvos) Kerttu Vainikainen aloitti Diakonissalaitoksella raamattutunnit.[1] Helsingin Raamattukouluyhdistys perustettiin vuonna 1953, josta muodostettiin nykyinen Helsingin Raamattukoulusäätiö vuonna 1961.[2] Raamattukoulu perustettiin yleistä raamatunopetusta varten. Näkemyspohjaltaan raamattukoulussa oli tiettyä reformoitua vivahdetta. Toiminnan pohjalta kehitty vähitellen kenttäorganisaatio myös evankelioivaa kokoustoimintaa varten.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Raimo Nisonen: Helsingin Raamattukoulun Synty ja toiminta: 1951-1968, s. 10. Helsingin Yliopisto, Pro gradu -tutkielma, 1969.
  2. Raimo Nissinen: Helsingin Raamattukoulun synty ja toiminta: 1951-1968, s. 27. Helsingin yliopisto, pro gradu -tutkielma, 1969.
  3. Huotari, Voitto: Kirkkomme herätysliikkeet tänään, s. 58. Pieksämäki: Kirjapaja, 1981. ISBN 951-621-297-2.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]