EA Sports UFC

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
EA Sports UFC
EAUFC.jpg
Kehittäjä EA Canada
SkyBox Labs
Julkaisija Electronic Arts
Pelisarja EA Sports UFC
Pelimoottori Ignite
Julkaistu 17. kesäkuuta 2014
Lajityyppi Urheilupeli
Pelimuoto Yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 16+
Alusta PlayStation 4, Xbox One, iOS
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

EA Sports UFC on vuonna 2014 julkaistu vapaaotteluaiheinen videopeli. Pelin kehitti EA Canada yhdessä SkyBox Labsin kanssa. Se julkaistiin Xbox One:lle ja PlayStation 4:lle. Peli pohjautuu UFC vapaaottelujärjestöön ja sen kansikuvaan valittiin Jon Jones ja Alexander Gustafsson.

Pelattavuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Electronic Arts oli aiemmin tehnyt EA Sports MMA pelin, joka on hieman samantapainen sisällöltään. Pelaajan on mahdollisuus luoda omahahmo ja otella sillä näytösotteluita ja aloittaa omaura. Näytösotteluissa voi otella myös oikeilla ottelijoilla. Mukana on useita eri otteluhalleja ja ottelun keston saa vaihdettua kolmesta erästä viiteen erään, sekä mestaruusotteluksi, joka kestää myös viisi erää. Uratila on edellisten pelien tavoin samantapainen, jossa pelaaja aloittaa vielä nimettömänä ottelijana ja pelin edetessä kerää itselleen voittojen myötä kokemusta ja sponsoreita nousten kohti UFC-mestaruutta haluamassaan painoluokassa. Tutoriaalin lisäksi pelissä on mukana haastetehtäviä, jossa pelaaja voi myös samalla harjoitella erilaisten lyöntiyhdistelmien tekemistä, matto- ja pystypainia, sekä lukkopainia.

Lisäosat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliin julkaistiin lisää ottelijoita vähitellen alkuperäisten 97 ottelijan lisäksi. Royce Gracien ja Bruce Leen saa lisäosana tai pelaamalla uratila läpi pro tasolla.[1][2] Bruce Leen saa useampaan painoluokkaan. 22. heinäkuuta 2014 EA julkaisi ensimmäisen päivityksen, johon kuuluivat T. J. Dillashaw, Tyron Woodley ja Takeya Mizugaki.[3] 26. elokuuta EA julkaisi toisen päivityksen, johon kuuluivat Stipe Miocic, Matt Brown ja Mike Pyle. Kaksi kuukautta myöhemmin 2. lokakuuta EA julkaisi kolmannen päivityksen, johon kuului Tim Kennedy, Gunnar Nelson ja Nick Diazin keskisarjaan välisarjan lisäksi. Samassa kuussa 29. päivänä julkaistiin jo neljäs päivitys, jonka myötä peliin lisättiin Hector Lombard, Diego Sanchez ja Michael Chiesa, sekä Gegard Mousasi lisättiin myös keskisarjaan. 19. marraskuuta EA julkaisi viidennen päivityksen, jonka mukana tulivat Myles Jury, Andrei Arlovski ja Yoel Romero. 10. joulukuuta EA julkaisi legenda päivityksen, johon kuuluivat Mark Coleman, Matt Hughes, Quinton Jackson ja Brock Lesnar. 21. tammikuuta 2015 EA julkaisi vielä seitsemännen päivityksen, jonka myötä peliin lisättiin vielä Eddie Alvarez, Holly Holm, Rafael dos Anjos ja Anthony Johnson. Se oli samalla viimeinen päivitys, sillä pelin tekijät keskittyivät tekemään pelin jatko-osaa kevääksi 2016.

Ottelijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mukana on yli 90 vapaaottelijaa, joista osa on menneiden vuosien ottelijoita. Lisäksi peliin saa Bruce Leen lisäosana tai uratilan kautta.


  • DLC ladattava/lukittu.
  • päivityksen myötä.

Areenat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. EA SPORTS UFC - Roll as Royce Gracie easports.com 23.4.2014 Viitattu 5.4.2016 (englanniksi)
  2. EVERYONE CAN BE BRUCE LEE easports.com Viitattu 5.4.2016 (englanniksi)
  3. EA SPORTS UFC – Free Content Update No. 1 easports.com 31.7.2014 Viitattu 5.4.2016 (englanniksi)