Brutaali death metal

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Brutaali death metal
Alkuperä Death metal
tekninen death metal
deathgrind
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Kehittymisen
ajankohta
1990-luvun alku
Tyypillisiä
soittimia
sähkökitara
basso
rummut
Kehittyneitä
tyylilajeja /
suuntauksia
slam death metal

Brutaali death metal on metallimusiikin alalaji, joka pyrkii äärimmäiseen raskaaseen, nopeaan ja aggressiiviseen tyyliin. Brutaalia death metalia luonnehtii usein myös virtuoosimainen soittotaito. Tyylilaji pyrkii viemään death metalin raskauden entistä hyökkäävämmälle asteelle.

Tyylilajissa on vahvasti esillä rumpujen nopea soitto, nopeat riffit ja kappaleiden suoraviivainen rakenne. Melodia ja harmonia jää yleensä melko taka-alalle, painopisteen ollessa rytmissä ja väkivaltaisuudessa. Kitara soittaa usein nopeana tremolona ja säröefekti on hyvin voimakas. Rummuissa tyypillistä on nopea tuplapedaalin soitto ja runsaat blast beatit. Laulu on matalaa ja hyökkäävää murinaa. Eräät brutaalia death metalia soittavat yhtyeet, kuten Nile ja Spawn of Possession, on luokiteltu myös tekniseksi death metaliksi.

Brutaali death metal syntyi 1990-luvun alussa, erittäin raskaiden death metal -yhtyeiden vietyä musiikkinsa perinteisen death metalin rajojen ulkopuolelle. Ensimmäinen suuri vaikuttaja oli vuonna 1988 perustettu Cannibal Corpse joka teki entistä äärimmäisempää death metalia, hahmotellen ensimmäistä kertaa brutaalin death metalin tyyliä.[1] 1990-luvun lopulla Devourment ja Disgorge kehittivät tyyliä eteenpäin. Nykyään tyylilajin edustajia löytyy varsinkin Amerikoista. Suomalaista osaamista edustaa Torsofuck.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.