Angus "Hiidenkirnu" MacAnkka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Angus Don Rosan taiteilemana

Angus "Hiidenkirnu" MacAnkka on kuvitteellinen henkilö Disneyn eläinmaailmassa. Hän kuuluu MacAnkkain klaaniin.

Angus on (Don Rosan sukupuun mukaan) Roope Ankan setä, Fergus MacAnkan ja Jake MacAnkan veli ja Kalle MacAnkann poika.lähde? Hän esiintyi ensimmäisen kerran Carl Barksin tarinassa Uponneet jokilaivat.lähde? Tarinassa hänen nimekseen mainittiin Pothole McDuck, mutta Don Rosan mielestä "Pothole" (suom. hiidenkirnu) ei kuulostanut kovinkaan skottilaiselta,lähde? joten Rosa ilmoitti tarinakokoelmassaan Roope Ankan elämä ja teot hahmon nimeksi Angus "Hiidenkirnu" MacAnkka, jolloin nimestä "Pothole" tuli vain lempinimi hahmolle.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Roope Ankan elämä ja teot -sarjan toisessa osassa Mississipin mestari (The Master of the Mississippi) Angus voittaa itselleen jokilaivan pokeripelistä Alvari Karjun kanssa. Hän lähtee etsimään Drennan Whyte -nimisen laivan aarretta ja palkkaa samalla nuoren Roopen ja Petteri Pelottoman laivalleen. Alvari Karju saa vihiä aarteesta ja lähtee perään. Angus saa aarteen, mutta joutuu luovuttamaan sen valtiolle. Myöhemmin Angus myy jokilaivansa Roopelle ja viettää eläkepäivänsä tehden kirjoja, joissa hän liioittelee voimiaan ja urotekojaan.

Angus esiintyy myös tarinoissa "Odota minua Angus-setä", Uponneet jokilaivat ja Hämäyksen hurrikaani. Anguksen valokuva näkyy myös tarinassa Ankkapalatsin erakko.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.