Hortensia MacAnkka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hortensia MacAnkka
Don Rosan taiteilema Hortensia MacAnkka.
Don Rosan taiteilema Hortensia MacAnkka.
Luoja(t) Carl Barks
Ensiesiintyminen Carl Barksin luomassa Ankkojen sukupuussa (Mainittu nimellä)
Kustantaja Disney (useilla kustantajilla lisenssi)
Henkilötiedot
Status Aku Ankan äiti ja Roope Ankan nuorempi sisar
Ikä Yleisesti n. 50-60 vuotta.
Asuinpaikka ?
Luonteenpiirteet Tulinen temperamentti.
Suhteet
Vanhemmat Fergus MacAnkka
Lauha MacAnkka
Sisarukset Roope Ankka
Matilda MacAnkka
Puoliso(t) Aaron Ankka
Lapset Aku Ankka
Della Ankka
Lastenlapset Tupu, Hupu ja Lupu

Hortensia MacAnkka on Walt Disneyn luomassa eläinmaailmassa Roope Ankan nuorempi sisar ja Aku Ankan äiti.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kun Roope lähti Amerikkaan 1880, Hortensia oli vasta untuvikko. Juuri ennen kuin Roope lähti matkaan, Hortensia sanoi ensimmäiset "selvät" sanansa: – Heippa, Rrpe. Sitä ennen Hortensia osasi sanoa vain ”glxblt”. Hortensia pääsi mukaan kuvaan täydellä teholla vasta vuonna 1902, jolloin hän muutti Roopen ja isosiskonsa Matildan McAnkan kanssa Amerikkaan, Calisotan osavaltioon pieneen kylään, jota kutsuttiin Ankkalinnaksi.

Melkein heti saavuttuaan Ankkalinnaan Hortensia kohtasi Aaron Ankan, josta tuli hänen puolisonsa sekä Akun ja Dellan isä. Avioliiton jälkeen Hortensia vaihtoi sukunimensä Ankaksi. Ihastumisen syy saattaa olla molempien tulinen temperamentti.

1909 Hortensia ja Matilda lähtivät ilkeäksi muuttuneen Roopen kanssa maailmalle, mutta saivat todella pettyä tähän "uuteen" Roopeen. Siskokset palasivat pian takaisin Ankkalinnaan ja Roope jatkoi maailmoilla matkaamista yksin.

Viimeksi Hortensiasta kuultiin 1930, jolloin Roope palasi edellä mainitulta maailmanmatkaltaan. Aku ja hänen siskonsa Della (Tupun, Hupun ja Lupun äiti) olivat jo syntyneet. Aku oli perinyt äitinsä luonteen. Roopen tympeyden johdosta Hortensia, Aaron, Matilda, Aku ja Della lähtivät Ankkalinnasta eikä Hortensiasta ole kuultu mitään sen jälkeen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.