Tampereen joukkoliikenne

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tampereen joukkoliikenne

Tampereen joukkoliikenteen logo.

Tunnuslause Yksi kaikkien puolesta
Yritysmuoto Kuntayhtymä
Perustettu 1. tammikuuta 2011
Kotipaikka Tampere, Suomi
Toimiala joukkoliikenne
Kotisivu joukkoliikenne.tampere.fi

Tampereen joukkoliikenne on Tampereen kaupungin joukkoliikenneyksikön (JOLI) tilaamasta liikenteestä käytetty markkinointinimi. Nimi otettiin käyttöön, kun Tampereen kaupunki siirtyi joukkoliikenteessä tilaaja-tuottaja-malliin keväällä 2006, ja aiemmin Tampereen kaupungin liikennelaitoksen suunnittelu-, markkinointi- ja viranomaistoiminta siirrettiin tuolloin muodostettuun tilaajayksikköön.

Tilaaja-tuottaja -malliin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liikennelaitoksen tehtäväksi jäi liikenteen hoito, jota alettiin ulkoistaa kilpailuttamalla ensin yhden auton pilottihankkeena talvikaudelle 2006-2007 (linja 32, tuottaja Atro Vuolle Oy). Ensimmäinen "kunnon" kilpailutus käynnistyi talvikaudelle 2008-2009, jolloin sittemmin Väinö Paunu Oy:n haltuun siirtynyt Veolia Transportin Tampereen tytäryhtiö voitti linjojen 7 ja 27 liikennöinnin. Talvikauden 2009-10 kilpailutetut linjat voittivat Väinö Paunu Oy (linja 15) ja Länsilinjat (linja 2). Kesäkaudella 2010 Ikea-linjan Y26 tuottajaksi valittiin Länsilinjat, joka tarjousyhteenliittymänä Paunun kanssa voitti ensimmäisen suuren kilpailutuspaketin linjojen 17, 20 ja 22 liikenteestä vaiheittain alkaen syksystä 2010.

Seutuistuminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2011 alusta Tampereen kaupungin joukkoliikenneviranomaisen toimialue laajenee kattamaan Tampereen kaupungin lisäksi Nokian, Oriveden ja Ylöjärven kaupungit sekä Kangasalan, Lempäälän, Pirkkalan ja Vesilahden kunnat. Jokaisesta seitsemästä kehyskunnasta asetetaan yksi edustaja viranomaista johtavaan seudulliseen joukkoliikennelautakuntaan; Tampereen kaupunki nimeää seitsemän edustajaa ja lautakunnan puheenjohtajan.

Viranomainen on toimivaltainen reittiliikenteessä sekä EU:n julkisen liikenteen palvelusopimusasetuksen mukaisessa linja-auto- ja raideliikenteessä junaliikennettä lukuun ottamatta. Se voi kuitenkin sopia yhteistariffin myös junaliikennettä harjoittavien yritysten, käytännössä lähinnä VR Groupin kanssa samaan tapaan, kuin se on sopinut linja-autoyritysten kanssa toimivalta-alueensa ulkopuolelle jatkavien seutulinjojen kanssa.

Nykyisillä seutulinjoilla on voimassa ns. siirtymäajan liikennöintisopimukset kesään 2016 asti. Sen jälkeen on odotettavissa merkittäviä muutoksia, kun seudullinen viranomainen voi suunnitella koko seudun linjaston "puhtaalta pöydältä" seudullisen joukkoliikennesuunnitelman pohjalta. Tämän jälkeen seuraava suuri linjastouudistus tulee todennäköisesti kaupunkiraitiotien ensimmäisen vaiheen valmistuttua, näillä näkymin viimeistään 2010-luvun loppuun mennessä.

Bussiliikenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bus at Keskustori1.jpg

Monet Tampereen bussilinjat lähtevät joko Keskus- tai Pyynikintorilta ja linjat kulkevat keskustan ohi Hämeenkatua pitkin, joskin pohjoiskeskustaa palvelemaan on siirretty linjat 24 ja 37. Poikkeuksena ovat muutamat poikkeuslinjat, kuten 6 (sairaalalinja) ja 65 (Nokia - Pirkkala - Hervanta). Tärkeimpiä runkolinjoja ovat 1, 2, 12, 13, 15-18, 22-23, 25 ja 28-30. Näillä linjoilla lähtee vuoroja arkisin vähintään kahdenkymmenen minuutin välein.

Kalustossa merkittävintä osaa edustaa teliautot, joihin mahtuu mahdollisimman paljon matkustajia. Lisäksi käytössä on vielä yksittäisiä nivelautoja, mutta ne ovat melko vanhoja ja ne ovat poistumassa käytöstä heikon talvikestävyyden takia. Teliautot ovat ruuhka-aikaan erittäin täysiä, eivätkä läheskään kaikki kyytiin haluavat matkustajat pääse sisään tai saa istumapaikkaa.

Seutulinjoilla (linjat 40-100) on käytössä sama lippujärjestelmä kaupungin sisäisten linjojen kanssa. Kantakaupungin matkakorteilla voi siten matkustaa myös seutulinjoilla Tampereen rajojen sisäpuolella. Sähköiset palvelut eivät kuitenkaan toimi seutulinjojen autoissa.

Sähköisiin palveluihin kuuluvat Lissu Liikenteenseuranta, Repa Reittiopas, Nella Nettilataus, liikennevaloetuudet, pysäkkinäytöt, autonäytöt ja mobiilipalvelut. Kaikissa Tampereen joukkoliikenteen hallinnoimissa autoissa on näyttö, joka kertoo seuraavan pysäkin nimen ja verkosta päivittyvän kellonajan.

Raitioliikenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tampereen kaupunkiraitiotie on suunnitteluasteella oleva kevyt raideliikenneratkaisu Tampereen kaupungin alueella.

Elokuussa 2013 on käynnissä Tampereen modernin kaupunkiraitiotien yleisuunnitelman laadinta. Tampereen kaupungin valtuusto on hyväksynyt suunniteltavien linjojen reitit 17.6.2013.[1]

Valtuuston on tarkoitus päättää lopullisesti raitiotien rakentamisesta keväällä 2014.

Tampereen kaupunkiseudun rakennesuunnitelman päivittämisen yhteydessä ratkaistaan raitiotien asemasta koko kaupunkiseudulla.[2]

Lähijunaliikenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tampereen kaupunkiseudulla ei ole varsinaista lähijunaliikennettä. Tampereen kaupungin alueella on tällä hetkellä vain yksi henkilöliikenteelle avattu rautatieasema, kaupunkiseudun kunnista Nokialla, Lempäälässä ja Orivedellä pysähtyvät taajamajunat sekä osa kaukojunista.

Kesän 2013 lopusta lähtien on ollut koekäytössä Seutu+VR-lipputuote, joka on kuin tavallinen seutulippu, mutta sallien bussien ohella myös junamatkustamisen asuinkunnasta riippuen Nokialta tai Lempäälästä Tampereelle. Tampereen kaupunki, liikenne ja viestintäministeriö sekä VR-yhtymä Oy tekivät asiasta sopimuksen 6.3.2013.[3]

Lipputuote on toteutettu siten, että Tampereen kaupunkiseudun Seutulipun käyttäjä Nokian tai Lempäälän kaupungista voi saada ilmaiseksi käyttöönsä VR:n 30 pv kausilipun (= Seutu+VR lippu) väleille Nokia-Tampere tai Lempäälä-Tampere. Näin "yhdellä" lipulla voi matkustaa rajattoman määränä matkoja kuukaudessa sekä junissa (Nokia-Tampere, Lempäälä-Tampere) että linja-autoilla Tampereen kaupunkiseudulla.

Kokeilu kestää vuoden 2014 kesäkuuhun loppuun saakka.[4]

Kokeilu on tarkoitus muuttaa pysyväksi käytännöksi 1.7.2014 lähtien ja ulottaa myös muille asemille Tampereen kaupunkiseudulla, etupäässä Orivedelle.[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]