Opel Vivaro

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Opel Vivaro

Opel Vivaro on keskiraskas pakettiauto jonka ensiesittely tapahtui vuonna 2001. Sitä valmistaa yhteisyritys jonka muodostavat General Motors Europe ja Renault S.A [1] sekä sen liittolaisyhtiö Nissan Motor Company Ltd.

Vivaro on myynnissä nimellä Opel useimmissa Euroopan maissa ja nimellä Vauxhall UK ja Irlannissa.¨Vivaroa valmistetaan myös nimellä Nissan Primastar ja Renault Trafic. Vivaro ja Trafic valmistetaan GM Manufacturing Luton Ltd:n tehtailla (aiemmin IBC, Isuzu Bedford Company Ltd) Lutonissa, Englannissa[2] ja Nissan Primastar Nissan Motor Company Ltd:n Zona Francan (Barcelona) tehtailla Espanjassa.

Mallivalikoima[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vivaro on saatavana umpikylkisenä, ikkunallisena pienoisbussina, yhdistettynä bussi/rahtiversiona ja alustana normaalimittaisella- tai miehistöohjaamolla. Valikoimassa on kaksi eri akseliväliä ja kaksi eri tavaratilakorkeutta. Moottorivaihtoehtoina on kolme eri dieselmoottoria. [3]Vivaro koki kevyen kasvojenkohotuksen 2006, etupuskurin uudelleenmuotoilun myötä suuntavilkut siirtyivät puskurista ajovalojen yhteyteen.

Sähkökäyttöinen versio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vivaro e-Concept esiteltiin syyskuussa 2010 at the IAA:n ( Internationale Automobile-Ausstellung ) hyötyajoneuvonäyttelyssä Hanoverissa, Saksassa Kyseessä on ns. "plug-in" hybridi ajoneuvo. Hybridikäytössä sen toimintasäde on 400 km ja sen 21 kWh:n lithium-ioni akut mahdollistavat jopa 97 km toimintasäteen pelkällä sähköllä ajettaessa.

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isossa Britanniassa Vauxhall Vivaro voitti "Professional Van and Light Truck Magazine" -lehden Van of the Year 2006 -palkinnon.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.