Iskutilavuus

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee iskutilavuutta tekniikassa. Iskutilavuus voi tarkoittaa myös sydämen yhdessä sykäyksessä pumppaamaa verimäärää.
Iskutilavuus.

Iskutilavuus on mäntämoottorissa iskunpituuden ja männän poikkipinta-alan tulo. Iskunpituus on männän alakuolokohdasta yläkuolokohtaan kulkeman matkan pituus. Monisylinterisessä moottorissa iskutilavuus ilmoitetaan kaikkien moottorin sylintereiden iskutilavuuksien summana. Pienissä laitteissa, kuten mopoissa ja moottorisahoissa, moottorin iskutilavuus ilmoitetaan useimmiten kuutiosenttimetreinä, mutta suuremmissa moottoreissa litroina ja joissakin amerikkalaisissa autoissa kuutiotuumina.

Moottorista saatava vääntömomentti on usein suoraan verrannollinen iskutilavuuteen. Tosin nykyään suuremmilla ahtopaineilla saadaan pienestäkin moottorista yhtä paljon tai jopa enemmän vääntömomenttia, kuin isompi iskutilavuuksisilta. Tämä ei kuitenkaan aina pidä paikkaansa, sillä moottorin vääntömomenttia voidaan lisätä muutenkin kuin iskutilavuutta kasvattamalla. Esimerkiksi käytettävä polttoaine, polttoaineen ja ilman syöttö, puristussuhde ja monet muut seikat vaikuttavat saatavaan vääntömomenttiin.

Mopon moottorin suurin sallittu iskutilavuus on 49 cm3 ja kevytmoottoripyörän moottorin 125 cm3. Henkilöauton moottorin iskutilavuus on tyypillisesti alle 2000 cm3 eli kaksi litraa. Iskutilavuus otetaan huomioon myös verotuksessa.

Tämä tekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.