Luettelo Kiinan hallinnollisista alueista bruttokansantuotteen mukaan

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Bruttokansantuote (miljardia renminbiä / USD) Kiinan hallinnollisilla alueilla. Huomautus: kuvassa näkyvien saariryhmien (Paracelsaaret ja Spratlysaaret) omistuksesta on kiistelty. Harmaalla esitetty Taiwanin saari on käytännössä oma valtionsa, Kiinan tasavalta.

Tässä on luettelo Kiinan hallinnollisista alueista BKT:n mukaan.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Manner-Kiinan hallinnolliset alueet 2009-2010 (sataa miljoonaa)
alue 2010
sija
2010
BKT
(CN¥)
2010
BKT
(US$)
2010
BKT
(PPP)
prosenttia
kokonais
BKT 2010
(%)
2010
kasvu
(%)
2009
sija
2009
BKT
(CN¥)
2009
BKT
(US$)
2009
BKT
(PPP)
prosenttia
kokonais
BKT 2009
(%)
2009
kasvu
(%)
Manner-Kiina 397 983 58 791 100 857 100 10.3 340 903 49 905 90 574 100 9.2
Guangdong 1 45 472.83 6 717.31 11 523.75 10.51 12.2 1 39 482.56 5 779.91 10 490.05 10.81 9.7
Jiangsu 2 40 903.34 6 042.30 10 365.75 9.45 12.6 2 34 457.30 5 044.25 9 154.90 9.43 12.4
Shandong 3 39 416.20 5 822.62 9 988.87 9.11 12.5 3 33 896.65 4 962.18 9 005.94 9.28 12.2
Zhejiang 4 27 226.75 4 021.97 6 899.82 6.29 11.8 4 22 990.35 3 365.59 6 108.27 6.29 8.9
Henan 5 22 942.68 3 389.12 5 814.15 5.30 12.2 5 19 480.46 2 851.77 5 175.73 5.33 10.9
Hebei 6 20 197.09 2 983.54 5 118.36 4.67 12.2 6 17 235.48 2 523.13 4 579.26 4.72 10.0
Liaoning 7 18 278.29 2 700.09 4 632.09 4.22 14.1 7 15 212.49 2 226.98 4 041.78 4.16 13.1
Sichuan 8 16 898.59 2 496.28 4 282.45 3.91 15.1 9 14 151.28 2 071.63 3 759.83 3.87 14.5
Shanghai 9 16 872.42 2 492.42 4 275.82 3.90 9.9 8 15 046.45 2 202.67 3 997.66 4.12 8.2
Hunan 10 15 902.12 2 349.08 4 029.92 3.67 14.5 10 13 059.69 1 911.83 3 469.81 3.58 13.7
Hubei 11 15 806.09 2 334.90 4 005.59 3.65 14.8 11 12 961.10 1 897.39 3 443.61 3.55 13.5
Fujian 12 14 357.12 2 120.85 3 638.39 3.32 13.8 12 12 236.53 1 791.32 3 251.10 3.35 12.3
Peking 13 13 777.94 2 035.30 3 491.61 3.18 10.2 13 12 153.03 1 779.10 3 228.92 3.33 10.2
Anhui 14 12 263.36 1 811.56 3 107.79 2.83 14.5 14 10 062.82 1 473.11 2 673.57 2.75 12.9
Sisä-Mongolia 15 11 655.00 1 721.69 2 953.62 2.69 14.9 15 9 740.25 1 425.89 2 587.87 2.67 16.9
Heilongjiang 16 10 235.00 1 511.93 2 593.76 2.37 12.6 16 8 587.00 1 257.06 2 281.46 2.35 11.4
Shaanxi 17 10 021.53 1 480.39 2 539.66 2.32 14.5 17 8 169.80 1 195.99 2 170.62 2.24 13.6
Guangxi 18 9 502.39 1 403.71 2 408.10 2.20 14.2 18 7 759.16 1 135.87 2 061.52 2.12 13.9
Jiangxi 19 9 435.01 1 393.75 2 391.03 2.18 14.0 19 7 655.18 1 120.65 2 033.89 2.10 13.1
Tianjin 20 9 108.83 1 345.57 2 308.36 2.10 17.4 20 7 521.85 1 101.13 1 998.47 2.06 16.5
Shanxi 21 9 088.06 1 342.50 2 303.10 2.10 13.9 21 7 358.31 1 077.19 1 955.02 2.01 5.4
Jilin 22 8 577.06 1 267.02 2 173.60 1.98 13.7 22 7 278.75 1 065.55 1 933.88 1.99 13.6
Chongqing 23 7 894.24 1 166.15 2 000.56 1.82 17.1 23 6 530.01 955.94 1 734.95 1.79 14.9
Yunnan 24 7 220.14 1 066.57 1 829.73 1.67 12.3 24 6 169.75 903.20 1 639.23 1.69 12.1
Xinjiang 25 5 418.81 800.47 1 373.24 1.25 10.6 25 4 277.05 626.12 1 136.36 1.17 8.1
Guizhou 26 4 593.97 678.63 1 164.21 1.06 12.8 26 3 912.68 572.78 1 039.55 1.07 11.4
Gansu 27 4 119.46 608.53 1 043.96 0.95 11.7 27 3 387.56 495.91 900.03 0.93 10.3
Hainan 28 2 052.12 303.14 520.05 0.47 15.8 28 1 654.21 242.16 439.50 0.45 11.7
Ningxia 29 1 643.41 242.77 416.47 0.38 13.4 29 1 353.31 198.11 359.56 0.37 11.9
Qinghai 30 1 350.43 199.49 342.23 0.31 15.3 30 1 081.27 158.29 287.28 0.30 10.1
Tiibet 31 507.46 74.96 128.60 0.12 12.3 31 441.36 64.61 117.26 0.12 12.4

Muut alueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hongkongin Macaon & Taiwanin hallinnolliset alueet 2000-2010 (miljoonaa)
region Hongkong Macao Taiwan (Kiinan tasavalta)
year HKD USD PPP MOP USD PPP NTD USD PPP
2010 1 743 858 224 458 324 966 217 324 27 157 39 320 13 614 415 430 451 821 781
2009 1 622 322 209 278 302 094 165 458 20 723 29 914 12 477 182 377 410 734 510
2008 1 677 011 215 360 307 555 161 669 20 157 28 784 12 620 150 400 132 742 132
2005 1 382 590 177 779 243 081 92 142 11 502 15 728 11 740 279 364 832 606 998
2000 1 317 650 169 125 176 111 50 579 6 302 6 563 10 187 394 326 205 451 763

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]