Katri Komi

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Katri Helena Komi (s. 11. toukokuuta 1968, Joroinen) on Suomen Keskustan kansanedustaja vuodesta 1999.

Komi asuu Joroisissa. Hän on koulutukseltaan maatalous- ja metsätieteiden maisteri ja agronomi. Myös hänen isänsä, mv. Armas Komi, oli kansanedustaja.

Eduskunnassa Komi on jäsen ulkoasiainvaliokunnassa (2004-), jossa käsitellään Suomen ulkosuhteisiin liittyviä asioita. Hän on toiminut myös valtionvarainvaliokunnan työ- ja elinkeinojaostossa (2007-2011) sekä asunto- ja ympäristöjaostossa (2007-2011). Maa- ja metsätalousvaliokunnassa hän on varajäsen 8 vuoden jäsenyyden jälkeen (2007-). Lisäksi hän on Yleisradio Oy:n hallintoneuvoston jäsen (2011-).

Komi on Parlamenttienvälisen liiton (IPU) Suomen ryhmän johtokunnan varapuheenjohtaja. Aiemmin hän toimi kyseisen johtokunnan puheenjohtajana 8 vuotta. Hän on myös toiminut yhdeksän vuotta Karjalan liiton liittovaltuuston varapuheenjohtajana sekä Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen hallituksen jäsenenä (vpj. kolme vuotta). Komi harrastaa ratsastusta ja muuta liikuntaa, kirjoittamista ja lukemista, matkustamista sekä mökkeilyä. Hän on julkaissut runokokoelman Sisua, särmää ja sydäntä (2006).

Komi äänesti ydinvoimalupien myöntämistä vastaan vuonna 2010.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä poliitikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.