Janina Andersson

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Janina Andersson
Janina Andersson Vihreiden puoluekokouksessa 2007.
Janina Andersson Vihreiden puoluekokouksessa 2007.
Syntynyt 28. helmikuuta 1971 (ikä 43)
Turku
Puolue vihreät
Asema kansanedustaja
Vaalipiiri Varsinais-Suomen vaalipiiri
Kotipaikka Turku
Kotisivu www.janina.fi

Janina Maria Andersson (s. 28. helmikuuta 1971 Turku) on Vihreän liiton entinen varsinaissuomalainen kansanedustaja (19952011) ja entinen Turun kaupunginvaltuutettu (19922004). Hän on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri ja työskennellyt ennen kansanedustajaksi tuloaan tanssinopettajana ja toimittajana.

Eduskunnassa Andersson kuului viimeisellä kaudellaan talousvaliokuntaan ja ympäristövaliokuntaan (varajäsen) ja oli lakivaliokunnan puheenjohtaja. Hän edusti vihreitä Parlamenttienvälisen liiton (IPU) Suomen-ryhmän johtokunnassa. Hän toimi viimeisellä kaudellaan myös vihreän eduskuntaryhmän ensimmäisenä varapuheenjohtajana. Aikaisemmin hän toimi myös ryhmän puheenjohtajana.

Andersson herätti huomiota lehdistössä palattuaan äitiyslomalta eduskuntaan ja imetettyään eduskunnan tiloissa, mitä osa kansanedustajista piti sopimattomana. Anderssonin puoliso on muusikko Kim Engblom ja parilla on kaksi lasta. Janina Anderssonin isä Jan Otto Andersson on osallistunut politiikkaan SKDL:n ja vasemmistoliiton riveissä.

Syksyllä 2009 Janina Andersson ilmoitti, ettei aio asettua ehdokkaaksi vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.[1]

Janina Andersson aloitti huhtikuussa 2011 eduskuntavaalien jälkeen yhteiskuntavastuuasiantuntijana Perjantai Markkinointiviestinnässä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä poliitikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.