Vihreät Naiset

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vihreät Naiset ry on Vihreän liiton naisjärjestö. Yhdistyksen puheenjohtajana on marraskuusta 2017 lähtien toiminut kansanedustaja Emma Kari.

Vihreiden naisten toimisto sijaitsee Vihreiden puoluetoimiston tiloissa Helsingin Punavuoressa. Valtakunnallisella yhdistyksellä on 15 piirijärjestöä, jotka toimivat aktiivisesti järjestäen tapahtumia ja julkaisten kannanottoja.

Tavoitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vihreät Naiset ry on vaikutuskanava naisille, jotka tuntevat vastuuta elinympäristömme säilymisestä ja haluavat kehittää yhteiskuntaa tasa-arvoisemmaksi. Yhdistyksen tarkoituksena on luoda yhteyksiä vihreästi ajattelevien naisten välille sekä edistää ja rohkaista naisen yhteiskunnallista ja poliittista toimintaa alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti.

Vihreiden Naisten tavoitteena on feministinen, vihreä ja sosiaalisesti oikeudenmukainen yhteiskunta, jossa kaikki ihmiset osallistuvat aktiivisesti paremman elinympäristön rakentamiseen.

Vihreiden poliittisessa ohjelmassa vihreää feminismiä luonnehditaan näin:

“Vihreät on feministinen puolue, joka edellyttää, että päätöksenteossa arvioidaan päätösten sukupuolivaikutukset ja sosiaaliset vaikutukset. Feminismillä tavoitellaan kaikille vapautta olla oma itsensä ja yhteiskunnan eriarvoisuutta aiheuttavien valtarakenteiden aktiivista purkamista. Vihreä feminismi on intersektionaalista eli moniperustaisen syrjinnän tunnistavaa ja sitä purkavaa.”[1]

Yhteistyö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vihreät Naiset on mukana Suomen UN Womenin, Naisjärjestöjen keskusliiton ja Naisjärjestöt Yhteistyössä NYTKIS ry:n toiminnassa. Lisäksi yhdistyksellä on kansainvälistä toimintaa Euroopan Vihreiden kanssa.

Hallitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vihreät Naiset ry:n toimintaa ohjaa valtakunnallinen hallitus, jonka jäsenet ovat:

Emma Kari, puheenjohtaja, Helsinki

Taru Yli-Panula, 1. varapuheenjohtaja, Seinäjoki

Jenni Aikio, 2. varapuheenjohtaja, Kouvola

Merja Kähkönen, Helsinki

Suvi Kukkonen, Helsinki

Maria Jauhiainen, Helsinki

Eva Tawasoli, Vantaa

Juuli Ojansuu, Pori

Puheenjohtajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Vihreiden poliittiinen ohjelma 2019-2023 vihreat.fi.
  2. Varapuheenjohtaja: Mari Puoskari Vihreät De Gröna. Viitattu 11.12.2013.
  3. Heli Järvinen jatkaa Vihreiden Naisten puheenjohtajana Vihreät Naiset – Gröna Kvinnor. 21.11.2011. Viitattu 11.12.2013.
  4. Vihreiden Naisten syyskokouksessa valittiin uusi hallitus Vihreät Naiset – Gröna Kvinnor. 21.11.2011. Viitattu 11.12.2013.
  5. Outi Alanko-Kahiluoto Vihreiden Naisten puheenjohtajaksi Vihreät Naiset – Gröna Kvinnor. 17.11.2013. Viitattu 11.12.2013.
  6. Vihreiden Naisten uudeksi puheenjohtajaksi valittu Katja Mannerström Vihreät Naiset – Gröna Kvinnor. 21.10.2015. Viitattu 11.6.2017.
  7. Vihreiden Naisten puheenjohtajaksi valittu Emma Kari: Naiset loistavat poissaolollaan vallan paikoilta Vihreät Naiset - Gröna Kvinnor. 19.11.2017. Viitattu 5.10.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä politiikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.