Ero sivun ”Paris Hilton” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Lejjona (keskustelu | muokkaukset)
Rivi 26: Rivi 26:


Hilton kävi [[New York]]issa Dwight-nimistä lukiota, mutta jätti opinnot kesken ja päätti, ettei lähde opiskelemaan yliopistoon. Sen jälkeen Hilton on luonut itsestään julkisuuden henkilöä.
Hilton kävi [[New York]]issa Dwight-nimistä lukiota, mutta jätti opinnot kesken ja päätti, ettei lähde opiskelemaan yliopistoon. Sen jälkeen Hilton on luonut itsestään julkisuuden henkilöä.

[[Cristiano Ronaldo]] on ollut yötä Parisin kanssa.


== Ura ==
== Ura ==

Versio 14. kesäkuuta 2009 kello 15.05

Paris Whitney Hilton
[[Tiedosto:|250px|]]
Henkilötiedot
Syntynyt17. helmikuuta 1981 (ikä 43)
Ammatti laulaja, näyttelijä , malli
Muusikko
Taiteilijanimi Paris Hilton
Aktiivisena 2000-
Tyylilajit Pop, R&B, Dance
Levy-yhtiöt Heiress Records
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus
Aiheesta muualla
www.parishilton.com

Paris Whitney Hilton (s. 17. helmikuuta 1981 New York) on yhdysvaltalainen liikenainen, näyttelijä, laulaja ja malli. Paris Hilton kuuluu Hilton-hotelliketjun perustaneeseen miljonäärisukuun.

Tausta

Hilton syntyi New Yorkissa. Hän on Richard Hiltonin ja Kathy Richardsin vanhin lapsi. Perheeseen kuuluvat myös pikkusisko Nicky Hilton ja pikkuveljet Barron ja Conrad. Äitinsä kautta Paris on sukua kahdelle lapsitähdelle, Kim ja Kyle Richardsille. Hilton on myös sukua muun muassa Elizabeth Taylorille, joka oli naimisissa Hiltonin isoisän veljen kanssa ja Zsa Zsa Gaborille, joka oli naimisissa Hiltonin isoisän isän kanssa.

Hiltonin isovanhemmat ovat Hilton -hotelliketjun puheenjohtaja Barron Hilton ja hänen vaimonsa Marilyn Hawley ja hänen isoisovanhempansa ovat hotelliketjun perustaja Conrad Hilton ja Mary Barron. Kun Conrad Hilton kuoli, hän ei jättänyt pojalleen Barronille mitään. Barron vei asian oikeuteen ja voitti jutun vuonna 1988. Barron Hiltonin omaisuuden arvioidaan olevan noin yksi miljardi. Barron lahjoittaa kuitenkin omaisuutensa hyväntekeväisyyteen kun hän kuolee. Muuten Paris Hilton oli perimässä tämän kuollessa noin 350 miljoonaa.

Hilton asui lapsuudessaan useissa paikoissa. Hän vietti aikaansa muun muassa New Yorkin Waldorf-Astoria Hotellissa Manhattanilla, Beverly Hillsissä ja Hamptonissa. Tällä hetkellä Hiltonin vanhemmat omistavat Bel Airissa 30,5 miljoonan dollarin kartanon, 12,3 miljoonan dollarin asunnon Hamptonissa sekä 10 miljoonan dollarin talon Beverly Hillsissä.

Hilton kävi New Yorkissa Dwight-nimistä lukiota, mutta jätti opinnot kesken ja päätti, ettei lähde opiskelemaan yliopistoon. Sen jälkeen Hilton on luonut itsestään julkisuuden henkilöä.

Cristiano Ronaldo on ollut yötä Parisin kanssa.

Ura

Hilton Cannesin elokuvajuhlilla vuonna 2005.

Forbes Magazinen mukaan Paris Hilton ansaitsi 2003-2004 [1] välisenä aikana suunnilleen 2 miljoonaa dollaria, 6,5 miljoonaa dollaria vuosina 2004-2005, ja 7 miljoonaa dollaria 2005-2006.

Hilton on näytellyt pieniä rooleja muun muassa elokuvissa Zoolander (2001), The Cat in the Hat (2003) ja House of Wax (2005) ja Win a Date with Tad Hamilton! (2004)sekä Parisin oma elokuva Pledge This (Vannomatta Paris). Töiden lisäksi Hilton on tuttu näky seurapiirijuhlissa ja lehtien palstoilla. Forbes-lehden mukaan vuonna 2003–2004 Hilton ansaitsi töistään noin 7,5 miljoonaa dollaria, mutta vuosina 2004–2005 jo noin 20,5 miljoonaa dollaria. Forbes-lehti rankkasi Hiltonin myös kahdenkymmenen parhaan julkkiksen joukkoon.

Vasta Hiltonin ja laulaja Lionel Richien tyttären Nicole Richien tähdittämän Leidit landella eli Simple Life -tosi-tv sarjan myötä Hiltonista tuli tunnettu julkkis. Tosi-tv sarjan myötä Hilton on muuan muassa vieraillut hittisarjoissa O.C. ja Veronica Mars. Hilton on myös esiintynyt kohua herättäneessä Carl's Jr. -ketjun hampurilaismainoksessa ja House of Wax -kauhuelokuvassa.

Hilton on perustanut oman levy-yhtiön Heiress Records, jonka kautta hän julkaisi albuminsa vuonna 2006. Levyn jakelusta vastasi Warner Brothers. Hiltonilla on myös esimerkiksi oma hajuvesi- ja korumerkkinsä, sekä laukku- ja vaatemallisto. Hän on julkaissut myös kirjoja.

Mallinura

Paris on tehnyt työtä myös mallina. Hän aloitti mallintyön jo lapsena, alun perin hyväntekeväisyystapahtumissa. Kun hän täytti 19, hän allekirjoitti mallisopimuksen Donald Trumpin mallitoimiston, T Managementin, kanssa. Hilton on myös työskennellyt Ford Modelsissa New Yorkissa, Models 1 Acencyssa Lontoossa, Nous Model Managementissa Los Angelesissa, ja Premier Model Managementissa Lontoossa. Hän on esiintynyt lukuisissa mainontakampanjoissa, mukaan lukien Iceberg Vodka, GUESS, Tommy Hilfiger, Christian Dior ja Marciano.

Suhteet

Hilton on kuuluisa internetiin levinneestä seksivideostaan, jonka hän kuvasi yhdessä entisen poikaystävänsä Rick Salomonin kanssa ja joka julkaistiin Salomonin lataamana internetiin nimellä 1 Night in Paris.[2] Hilton on myös seurustellut Backstreet Boys -poikabändin laulajan Nick Carterin kanssa. Vuonna 2002 Hilton kihlautui Tommy Hilfiger -vaatebrändin mallin, Jason Shaw'n, kanssa, mutta pari erosi 2003. Hilton purki syyskuussa 2005 tuoreemman kihlauksensa kreikkalaisen laivanvarustajasuvun pojan, Paris Latsiksen kanssa. Pian eron jälkeen Hilton alkoi seurustella toisen kreikkalaisen laivanvarustajaperillisen, Stavros Niarchos III:n kanssa, joka on seurustellut aikaisemmin Mary-Kate Olsenin kanssa. Hilton ja Niarchos III erosivat huhtikuussa 2006. Sittemmin Hilton on tapaillut muun muassa näyttelijä Josh Hendersonia[3] ja ruotsalaista mallia Alexander von Zweigbergk Vaggoa.[4] Viimeksi hän seurusteli Good Charlotte -yhtyeen kitaristin Benji Maddenin[5] kanssa. Paris oli poikaystävänsä Benji Maddenin mukana Suomessa, kun tämä esiintyi yhtyeensä Good Charlotten kanssa Helsingissä 2008.

Hilton Sundancen elokuvajuhlilla 2008.

Rikos

Hilton sai tammikuussa 2007 kolmen vuoden ehdonalaisen tuomion ajettuaan autoa alkoholin vaikutuksen alaisena, ja hän menetti ajo-oikeutensa. Poliisi pidätti Hiltonin helmikuussa 2007 tämän ajettua autoaan ilman ajovaloja. Hänelle annettiin ensin 44 päivän vankeusrangaistus, mutta Hiltonin käytöksen takia se lyhennettiin 23 päivään. Hilton vietti aikansa vankilan sairasosastolla.

Lemmikit

Hiltonin chihuahua-koira Tinkerbell on esiintynyt emäntänsä mukana useasti julkisuudessa ja on niin suosittu, että se on julkaissut jopa muistelmansa vuonna 2004 (haamukirjoittajana D. Resin). Paris Hilton on käyttänyt tuhansia euroja Tinkerbellin vaatteisiin ja koiralle on myös suunniteltu design-koruja. Kesällä 2005 hän otti tilalle uuden chihuahuan, jonka nimi on Bambi.

Diskografia

Albumit

Singlejä

Filmografia

Elokuva Vuosi Rooli
Pedal to the Metal ilmestyy ilmestyy
Forgiveness (Life During Wartime) 2009 ilmestyy
Repo! The Genetic Opera 2008 Amber Sweet / Carmela Largo
The Hottie and the Nottie 2008 Cristabelle Abbott
Vannomatta Paris! (Pledge This!) 2006 Victoria English
Bottoms up 2006 Lisa Mancini
House of Wax 2005 Paige Edwards
Win a Date with Tad Hamilton! (Tähtitreffit) 2004 Paris Hilton
The Hillz 2004 Heather Smith
Kasvukipuja (Raising Helen) 2004 Amber
The Cat in the Hat 2003 Female Club-Goer
Wonderland (Wonderland Murders) 2003 Barbie
L.A. Knights 2003 Sadie
QIK2JDG 2002 supermalli
Nine Lives 2002 Jo
Zoolander 2001 Paris Hilton
Sweetie Pie 2000
Wishman 1991 tyttö rannalla

Katso myös

Kirjallisuutta

  • Oppenheimer, Jerry: Hiltonin suku Conradista Parisiin. (House of Hilton: From Conrad to Paris: A drama of wealth, power, and privilege, 2007.) Suomentanut Elina Pirinen. Helsingissä: Ajatus, 2007. ISBN 978-951-20-7402-0.

Lähteet

  1. Suddenly Inseparable: Paris Hilton ranked 55 among The Top 100 Celebrities In 2005., Forbes.com, linkitetty 20. huhtikuuta 2008
  2. 1 Night in Paris IMDB. Viitattu 25.04.2007. (englanniksi)
  3. Oarus Hilton Biography 27. helmikuuta 2008, People.com
  4. Paris Hilton's Model Beau 3. lokakuuta 2007, Us Magazine, linkitetty 27. helmikuuta 2008
  5. Suddenly Inseparable: Paris Hilton & Benji Madden, 26. helmikuuta 2008, People.com, linkitetty 28. helmikuuta 2008

Aiheesta muualla

Wikisitaateissa on kokoelma sitaatteja aiheesta Paris Hilton.
Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Paris Hilton.